Reklama

Reklama

Mariachi

Trailer

Obsahy(1)

Osamělý mariachi (hudebník) přichází do malého města v Texasu, do města, o kterém si myslí, že mu přinese štěstí. Vše, co chce, je být muzikantem jako jeho otec, dědeček a pradědeček. Ve stejné době přichází do města zabiják. Oba muži mají na sobě černý oblek a v ruce pouzdro na kytaru. S tím rozdílem, že hudebníkovo pouzdro obsahuje jeho milovanou kytaru a zabijákovo je plné zbraní. Dochází k jejich záměně a hudebník je nucen vyměnit kytaru za jeho zbraň a bojovat proti nebezpečnému a nemilosrdnému podsvětí za pomoci majitelky místního baru, do které se zamiluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pobavilo. Amatérštinou, príšernou módou 90. rokov, príbehom, alebo akciou. Napríklad takou, pri ktorej prebieha prestrelka na ulici medzi autami a ak si všímate okolie, vidíte, že na ne ľudia nereagujú. No je to proste cool mestečko, tam sú na to zvyknutí. Kamera je absolútne psycho, buď si na "rybie oko" zvyknete, alebo vám bude prekážať celý film. Hrdina je necharizmatický (bacha, pod nebezpečným bielym tričkom nosí ešte tielko!), ale možno to bolo súčasťou hry. Určite poteší záver, ktorý sa snaží urobiť z komediálne ladeného príbehu niečo vážnejšie, ja by som ale privítal klasický happy end, keď som to už nedokázal brať vážne, tak ma ani takéto zakončenie emocionálne nemôže zasiahnuť. Ak porovnám dva slávne ultra lacné debuty El Mariachi a Sledovanie, Nolan jednoznačne vyhráva. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Úžasné je, že tento film vznikal doslova na kolenou s velmi malým rozpočtem a přesto si dokáže maximálně, mě jako diváka podmanit. Za což můžu jenom říct, klobouk dolů. Ovšem o to víc je třeba docenit, remake, jakým je Desperado. Tam už si s tím Rodrigues pěkně vyhrál a maximálně film doladil a to vč. scénáře. A právě proto, zde nemůžu dát pět hvězd, neboť tohle je jen takříkajíc zážeh motoru. No a tu další hvězdu ubírám, neboť, přestože se Peter Marquardt snažil, mě jakožto herce v roli gangstera, prostě nepřesvědčil. Koneckonců, mohl Rodrigues roli hlavního gangstera zahrát klidně sám. ()

Reklama

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerné home video! Herec v hlavní roli bez charismatu. Naprosto podřadný snímek. Pozdější "hollywood" self-autorovo přepracování s Banderasem je proti tomu nablýskané poršátko, ačkoliv ten film také zrovna neopěvuji. Film neznat a doporučit mně ho někdo na večer, tak mě omývají. Představte si absolutně film bez financí, dělaný "na koleně", s nulovým technickým zázemím a herci posbíranými z mexické paluše a vyjde vám "El Mariachi". Neobstojí, že je to film nezávislý. I ty nezávislé nějak vizuálně vypadají, mají formu, obsah a levné herce, ale tohle nemá obdoby. Nemám, co bych na filmu pochválil. Hnusná kamera se nedala vydržet. A ten nezvládnutý střih bych vám přál vidět. Film ani neměl pořádný styl. Jak říkám, tenhle film ignorovat a pustit si o tři roky mladší Desperado. To sice také není žádný zázrak, ale v porovnání s tímhle, je to oscarová čalamáda. Tohle je jenom smradlavá čalamáda, kdy se mně nechce věřit, že ji mohl stvořit Robert Rodriguez. Jeho režijní rukopis to totiž zrovna dvakrát neevokuje. Z jeho prvotiny nečiší žádná profesionalita. Jako chápu, že může být nadšený a posedlý filmařinou, ale přece nemůže vypustit do světa výrobek, který ani neprošel obrazovou a technickou kontrolou. S autem přece taky nevyjedu na silnici, když nesplní technickou kontrolu a film jako produkt by měl také plnit alespoň základní divácké požadavky, a pokud možno, nebýt už na první pohled odpudivým antivizuálním shitem. Kdo se pak žene po pár odrazujících sekvencích na sledování celého filmu?! Neznám horší film než je tenhle. Mně zadrnkat ten úděsný neherec na kytaru, tak tahám z kufru saxofon Felixe Slováčka vylepšený o granáty místo klapek a foukám tak dlouho, až po výbuchu odletí do Planet Hollywood, kde by si ho dali místo burritos, než to tam pro nezájem zavřeli. Trojnásobných 0% ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Kdybych hodnotil podle poměru rozpočet:zážitek, bylo by to nejspíš 5*. Pokud mám ale řadit El Mariachiho mezi ostatní celovečerní filmy je to za lepší 3. Rodriguez předvedl, že má co nabídnout a že umí vytvořit zajímavé prostředí s dobrou atmosférou a slušným množstvím nápadů, ale nějaké ty peníze tomuto snímku zkrátka chyběly. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

S málo penězi veliké divadlo. Rodriguez se rozkoukává a rozkoukává se celkem rychle. První desetiminutovka nezáživná, po čtvrthodince se to však změní a nuda pomine. Začíná docela slušná jízda, kterou Robert později dovedl k dokonalosti v Desperadu. Herci / neherci hrají obstojně, i když pár nenápadných a nekontrolovaných pohledů do kamery si neodpustili, stejně tak drobné chybičky... Hudba je na nízkorozpočtový film více než slušná a její jednoduchost se krásně prolíná s jednoduchým dějem. Akce je kvalitní, krve je taky dost a bodycount roste s každým dvacátým záběrem. Rodriguez s Mariachim načal nadprůměrnou akční sérii, škoda, že ji třetím dílem posunul o třídu níže. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (28)

  • Záverečné titulky filmu si Rodriguez údajne takmer celé vymyslel, vraj preto, aby snímka pôsobila ako skutočný veľkofilm. (kri.tino)
  • Robert Rodriguez získal peníze na film tak, že na sobě nechal testovat nová, nevyzkoušená antibiotika. (korbitch22)
  • Robert Rodriguez natočil film s přátely, proto byl tak levný. (cariada)

Reklama

Reklama