Reklama

Reklama

Mariachi

Trailer

Obsahy(1)

Osamělý mariachi (hudebník) přichází do malého města v Texasu, do města, o kterém si myslí, že mu přinese štěstí. Vše, co chce, je být muzikantem jako jeho otec, dědeček a pradědeček. Ve stejné době přichází do města zabiják. Oba muži mají na sobě černý oblek a v ruce pouzdro na kytaru. S tím rozdílem, že hudebníkovo pouzdro obsahuje jeho milovanou kytaru a zabijákovo je plné zbraní. Dochází k jejich záměně a hudebník je nucen vyměnit kytaru za jeho zbraň a bojovat proti nebezpečnému a nemilosrdnému podsvětí za pomoci majitelky místního baru, do které se zamiluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Úplně zbytečně měl Rodriguez nutkání vecpat do snímku otravnou romantickou linku, kterou snímek lehce degradoval. Do té chvíle se jednalo o vynikající a vtipnou záležitost. Naštěstí má úžasný dar přijít s dostatečně drsnými a zajímavými postavami, takže jsem u snímku zásadně netrpěl. Akce bylo taktéž dostatek. Kdo má rád španělštinu a kvalitní béčka, ten by si měl přijít na své. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Keby som to mal posudzovat ako profesionalny film, tak je to tuctovy priemer. Ale ako nezavisla produkcia za par pesos natocena jednou kamerou s bandou amaterov pred aj za kamerou, to vzbudzuje respekt. Najviac ma fascinovala praca s kamerou a strihom behom akcnych scen, ktore su evidentne inspirovane filmami Johna Woo. Nieco tak spickovo a prehladne natocene sa uz v dnesnej zbesilej videoklipovej dobe nevidi. Pribeh je jednoduchy a funkcny. Ochotnici pred kamerou sa celkom snazia, ale typovo mi nepripadaju prilis šťastne vybratí. Hlavny hrdina je jalovy, kraska nie je extra krasna, zaporakovi toho sviniara prilis neverim a mariachi zabijak s ktorym si nasho hrdinu pomylia, je prilis vyzraty, aby som mu jeho schopnosti uveril. Ale to su vsetko veci, ktore sa u amaterskeho projektu daju akceptovat. Dôlezite je, ze to ako celok funguje a kazdy fanusik Rodrigueza a jeho Desperada by to mal vidiet. Zvlastne je, ze film pôsobi sviznejsie a tak nejak zabavnejsie ako posledne Rodriguezove profesionalne filmy, ktore pôsobia prilis sterilne. Davam 5 + 1 bod za to v akych podmienkach film vznikal. 6/10. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tak nějak takhle se začíná. Nízko rozpočtový debut americké nezávislé produkce, který vynesl Rodriguezovi jednak uznání ale i docela pořádný balík pro jeho další působení ve světě filmu.. Hodnotím sice jen trojkou, ale film se mi líbil dokonce víc než pozdější dvě úspěšná ale už značně komerční pokračování..Antonio Banderas - to je zas trochu jiná kapitola. Zde hráli především neznámí herci bez většího charismatu (tedy kromě toho šéfa bandy, ten se líbil i mé přítelkyni), ale i tak si myslím, že odvedli své maximum..Vyzdvihl bych tedy onen samotný příběh a pak především hudbu, nad menšími nejasnostmi a hluchými místy v ději si lámat hlavu nebudu, ale trochu mě překvapilo, že jsem ve filmu nezaregistroval ani jednoho policajta, ač to byla víceméně taková dílčí válka mezi El Mariachem, zabijákem ve stejném obleku a členy gangu.. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Takhle debutovat asi hned tak někdo neumí . Ty kamerové prostřihy neměli chybičku. Opravdu, asi ta želvička věděla proč do toho městečka neleze!! Pochodování přes silnici bylo evidentně bezpečnější , co kdyby si jí v tom městečku někdo spletl??To El Mariachi zvolil jiný postup a do městečka šel, no a jasně že si ho někdo spletl. A ten někdo byl ještě čistě tak náhodou pěkný gauner.Opravdu dobrý a to že to bylo točený za málo peněz, tím lépe se to oceňuje. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Neboli hromada knírkatejch mexikánců s kudrlinama. Upřímně, je tam docela dost blbostí a je z toho cítit ještě málo zkušeností s filmem... a nebo ten malej rozpočet. Nejvíc mi na tom vadily ty obrovské díry ve scénáři, pak většina hereckých kreací, chabé zpracování a že to místama vypadalo jak nějaká telenovela nebo indickej film. Chápu okolnosti vzniku a vzhledem k tomu - všechna čest. Celkově to je spíš takové béčko... ale má to dobrej nápad a je to kvalitní základ pro Desperado. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (28)

  • Převážne se natáčelo v Acuma a Coahuila v severovýchodním Mexiku. (Terva)
  • Záverečné titulky filmu si Rodriguez údajne takmer celé vymyslel, vraj preto, aby snímka pôsobila ako skutočný veľkofilm. (kri.tino)
  • Robert Rodriguez nikomu z vedlejších herců nedal před natáčením scénář, pouze jim řekl, že jim pomůže s dialogy. (Benjamin-L)

Reklama

Reklama