Reklama

Reklama

Mariachi

Trailer

Obsahy(1)

Osamělý mariachi (hudebník) přichází do malého města v Texasu, do města, o kterém si myslí, že mu přinese štěstí. Vše, co chce, je být muzikantem jako jeho otec, dědeček a pradědeček. Ve stejné době přichází do města zabiják. Oba muži mají na sobě černý oblek a v ruce pouzdro na kytaru. S tím rozdílem, že hudebníkovo pouzdro obsahuje jeho milovanou kytaru a zabijákovo je plné zbraní. Dochází k jejich záměně a hudebník je nucen vyměnit kytaru za jeho zbraň a bojovat proti nebezpečnému a nemilosrdnému podsvětí za pomoci majitelky místního baru, do které se zamiluje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (219)

Cival 

všechny recenze uživatele

Za malo penez hodne muziky. Je sice pravda, ze to neni takova bomba jako Desperado, ale kdo nekdy zkusil natocit nezavisly film, musi Robertovy schopnosti a napady ocenit. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Velký rodinný film o tradičních mexických hodnotách, zvycích a morální síle zúčastněných aneb krásně laciná a lacině krásná zábava, která ztrácí dech pouze ve vypjatých emocionálních scénách, které jsou kamenem úrazu, ač jedna zcela bravurně paroduje kultovní rádoby horror I spit on your grave. Režie je více než zdatná, ovšem těžko říci, zda bych si to celé tak zajímavě užil bez znalosti pozdější (paradox) Rodriguezovy tvorby. Takhle jsem si alespoň vychutnal celý herecký ansábl, kterému vévodí hlavní hrdina, jenž svou vizáží připomíná mix Stanislav Gross/Steve Guttenberg. Pohodová jednohubka, po které sice nic nezůstane, ale možná dostanete chuť na další.... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Takhle debutovat asi hned tak někdo neumí . Ty kamerové prostřihy neměli chybičku. Opravdu, asi ta želvička věděla proč do toho městečka neleze!! Pochodování přes silnici bylo evidentně bezpečnější , co kdyby si jí v tom městečku někdo spletl??To El Mariachi zvolil jiný postup a do městečka šel, no a jasně že si ho někdo spletl. A ten někdo byl ještě čistě tak náhodou pěkný gauner.Opravdu dobrý a to že to bylo točený za málo peněz, tím lépe se to oceňuje. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Legendami opředená (léky nafetovaný pokusný králík Rodriguez v potu krve šetřící na rozpočet, dva opravdoví kaskadéři měnící převleky, kompletně vymyšlené závěrečné titulky – za vším stál Rodriguez sám) low-budget stylovka, která pro akci znamená to, co Jacksonovo Bad Taste pro splatter. Mnohokrát omletá klišé dostala nový cool kabátek, který režisér spíchnul pomocí jednoduché kamery, úsměvných fines (zrychlený obraz při vytáčení telefonu) a pořádné porci nadhledu, která tenhleten mix road & revenge movie drží pohromadě. Samozřejmě, kritik se šťouralem v tom uvidí pouze nezdařené stylistické cvičení pro pozdější jízdu, žánrově zatížený fanda naopak velmi svojskou guilty-pleasure zábavičku s tušenou předzvěstí něčeho většího. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $7,000Tržby USA $2,040,920Tržby Celosvetovo $-║ Bláznivý akčný úlet ako sa patrí od Rodrigueza. /65%/ ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Podobné výtky jako Movie. V podstatě Rodriguezův debut. Bohužel je vidět, že tady bylo opravdu hodně málo peněz. To zas tak nevadí, je to debut. Jenže příběh je až moc triviální na 80 minut a chybí tomu šťavnaté charizmatické role jako v Desperadovi. Navíc zábavnost poměrně brzy klesá. Ale v Desperadovi dokázal co je Rodriguez zač! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na to, ze se v podstate jedna o amaterskej film, je to hodne povedeny. Samozrejme herci nejsou kdovijaky, celkove to pusobi levne a misty amatersky, ale o to tady nejde. Tady jde o to, ze timhle filmem na sebe poprve upozornil Rodriguez, vymyslel pribeh, kterej pak perfektne rozved v Desperadovi a skutecne tu plati, za malo penez hodne muziky. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tak nějak takhle se začíná. Nízko rozpočtový debut americké nezávislé produkce, který vynesl Rodriguezovi jednak uznání ale i docela pořádný balík pro jeho další působení ve světě filmu.. Hodnotím sice jen trojkou, ale film se mi líbil dokonce víc než pozdější dvě úspěšná ale už značně komerční pokračování..Antonio Banderas - to je zas trochu jiná kapitola. Zde hráli především neznámí herci bez většího charismatu (tedy kromě toho šéfa bandy, ten se líbil i mé přítelkyni), ale i tak si myslím, že odvedli své maximum..Vyzdvihl bych tedy onen samotný příběh a pak především hudbu, nad menšími nejasnostmi a hluchými místy v ději si lámat hlavu nebudu, ale trochu mě překvapilo, že jsem ve filmu nezaregistroval ani jednoho policajta, ač to byla víceméně taková dílčí válka mezi El Mariachem, zabijákem ve stejném obleku a členy gangu.. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Od tohoto snímku jsem hodně očekával, bohužel to pro mě bylo hořké sklamání neboť ještě před jeho shlédnutím jsem znal Rodriguezovi snímky jako DESPERADO, OD SOUMRAKU DO ÚSVITU nebo FAKULTA a tento pro mě byl co se režijního stylu týče jedno velké sklamání. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Poloamatérský film El Mariachi je předzvěstí svého dokonalejšího slavného remaku Desperado vytvořeného stejným režisérem. Dělí je od sebe 3 roky, pár miliónů dolarů, nahrazení neznámých jmen známými herci a mnohem dokonalejší řemeslo. Ale i tak je El Mariachi velmi dobrý a hlavně zábavný film. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=c8gYxguwLvc ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Ono to vlastně celou dobu je jen docela zajímavý příběh, bez toho charismatu, jaké má Desperado, navíc ti herci jsou takoví vyloženě nijací, ale ten závěr to povyšuje o celou hvězdičku nahoru. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Špatný film s úděsnými herci a s pekelně talentovaným režisérem. Celý film jsem si užil jenom díky znalosti jeho další tvorby a nutno dodat, že Robert Rodriguez se umí parádně vykrádat. Díkybohu za pozdější remake, který byl mnohem víc sexy, než tenhle amatérský nezávislák. Tomuhle žánru nezávislý styl prostě nesluší. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Při hodnocení El Mariachiho je nutné vycházet z faktu, že jde o ultralaciný debut natočený doslova za pár tisíc dolarů. Nezávislé dílko, které není ovlivněné zásahy studia a jakýmikoli tvůrčími kompromisy. V pozdějších filmech rozvíjel Rodriguez motivy, které nastínil už ve své prvotině, a i když byly podepřené slušným rozpočtem a přítomností hereckých hvězd, šlo o vykalkulovanou záležitost, které chybí energie Rodriguezova prvního filmu. Nejsem fanouškem žánru, ale když už mám hodnotit Rodriguezův styl, pak El Mariachi se mi líbí víc než jeho pozdější kousky. Dobře pracuje s žánrovými klišé a jeho parodický styl mi sedí víc než pozdější akční jízda. Celkový dojem: 60 %. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

S málo penězi veliké divadlo. Rodriguez se rozkoukává a rozkoukává se celkem rychle. První desetiminutovka nezáživná, po čtvrthodince se to však změní a nuda pomine. Začíná docela slušná jízda, kterou Robert později dovedl k dokonalosti v Desperadu. Herci / neherci hrají obstojně, i když pár nenápadných a nekontrolovaných pohledů do kamery si neodpustili, stejně tak drobné chybičky... Hudba je na nízkorozpočtový film více než slušná a její jednoduchost se krásně prolíná s jednoduchým dějem. Akce je kvalitní, krve je taky dost a bodycount roste s každým dvacátým záběrem. Rodriguez s Mariachim načal nadprůměrnou akční sérii, škoda, že ji třetím dílem posunul o třídu níže. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Na, to že film stál směšných 7 000 $, je tedy zatraceně dobrý. O pár let později Rodriguez potvrdil, že se slušným rozpočtem nám toho El Mariachi dokáže předvést ještě mnohem víc... ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Robert Rodriguez | Hudba: Eric Guthrie, Chris Knudson, Alvaro Rodriguez, Cecilio Rodriguez, Mark Trujillo | Distribúcia: Columbia Pictures | Štúdio: Los Hooligans Productions | Rozpočet: 7000 $ | Tržby: 2,040,920 $ || Komerčný trhák v zmysle pomeru Rozpočet/Tržby (Lepšie pomery má snáď len Paranormal Activity 1 a Saw 1). Typický príklad home-made filmu, keď jeden človek obsluhuje všetky posty, a ostatný sú rodina alebo kamaráti. Niektoré zložky aj podľa toho vyzerajú - herecké výkony sú u niektorých postáv neznesiteľné, a hudba bratov a sestier Rodrigueza mi pripomína moju hru na midi klávesoch, keď som mal 5. Nevadí, pretože jak je to celé amatérské, tak to celé do seba zapadá i vďaka dobrému nápadu. Nostalgicky mi to pripomenulo natáčania našich zombie filmov s kamarátmy z pubery :) 70% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak konečne sa mi tento film dostal do rúk a musím povedať, že som milo prekvapený. Dobre prekombinované a vymyslené, veľmi dobrý filmík aj keď so závanom amatérčiny, akcia, humor, bez ktorého by samotný Banderasov 'Desperado' nebol nič, pretože by nemal na čom stavať. 75%. ()

Reklama

Reklama