První krok (TV seriál)
Drama / Komedie
Česko, 2009, 13x100 min
Ján Sebechlebský, Jiří VejdělekHudba:
Jan P. MuchowObsah
Seriál je nabitý hudbou, tancom, vášňou a emóciami pretavenými do všetkých tanečných štýlov od klasického baletu až po hip hop.
Ponúka vzťahy, intrigy a lásku v prostredí vyššej tanečnej školy a tanečných súborov. Večný boj profesorov a študentov, tanečníkov a choreografov mu dodávajú to správne napätie a spád... (oficiální text distributora)
MM_Ramone
odpad!Chápem, že tento televízny seriál je určený predovšetkým mladým divákom. Jeho tvorcovia sa snažili priniesť na obrazovky niečo nové, neopozerané a hlavne desne coolové, ako sa dnes hovorí. Oficiálny text distribútora tvrdí, že je to nabité hudbou, tancom a emóciami. Hudbou a tancom to ano. Lenže popri tom to je naládované nesmierne primitívnymi hereckými výkonmi, hlúpymi dialógmi, nesympatickými kreténmi a hŕstkou starých skrachovalých hercov. Príšerná sračka. Absolutný odpad!(12.10.2009)
anderson
SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = 21.9.2009 (21.9.2009)(21.9.2009)
Ellise
Hudba pěkná, tanec taky, ale děj připomíná trošinku telenovelu. Zase všichni se všema. Tentokrát, ale ve školském prostředí. Není to špatné, ale ani dobré.(2.12.2009)
mrksik
Nereflektovaná kritika na bázi "dojmológie" od užívateľov, ktorí videli päť minút a posielajú seriál do odpadu sa mi slušnými slovami hnusí, obzvlášť ak je autor ešte natoľko arogantný (som skutočne rozhorčený!), že si v profile dokáže napísať "NIKDY NEHODNOTIŤ FILM DOPREDU POKIAĽ SI HO NEVIDEL (...)" - ešte k tomu gramaticky nesprávne. Bohužiaľ toto je dôvod, prečo je tento seriál v tmavých číslach. Samozrejme nejde o Bratstvo neohrozených, ale nemyslím, že by to bol seriál zlý, svojich fanúšikov si nepochybne nájde. Lacná produkcia je samozrejme vidieť, ale nikto nečaká, že sa seriál o bande deciek bude točiť na film. To, že sú dialógy hlúpe a situácie nepravdepodobné, že mladí herci nevedia hrať, áno to sú relevantné výčitky. Ale tento seriál má príjemné tempo, dejú sa tam zaujímavé, v rámci možností aj vizuálne atraktívne (tanec) veci. Tento seriál má srdce. Mix archetypálnych postáv vyhovuje, zamrzia (zbytočné) prenikajúce snahy o multikulturalizmus v našich končinách (černoška, aziat - prečo sa tvorcovia neodvážili prijať róma? To by niečo naozaj riešilo, černosi sú v našich končinách ešte natoľko neprefláknutí, aby niekomu vadili, takže je to tam len kvôli predlohe - scenáristom sa nechceli škrtať dialógy). Rád by som povedal, že ťažisko seriálu - tanec - bude najvážnejších problémom. V prvom diely som mal pocit, že choreografie škrípu a hercom to príliš nejde. Ale uvidíme. Na záver jedna malá poznámka - takto by to nikdy na žiadnej umeleckej škole fungovať nemohlo... ale keď čítali mená, tak som si na tie svoje prímačky spomenul. ;-) (21.09.'09, 10. koment, doma)(22.9.2009)
Luqi
Povedal by som že je to taká slabá nízkorozpočtová verzia už tak biedneho filmu "Nikdy to nevzdávaj".............. Ale na druhej strane, v porovnaní s inými "klenotmi" českej tv-seriálovej tvorby, to nie je až taká katastrofa............... Asi v Česku nie je až taká veľká krajina, aby sa tu našlo dostatočné množstvo kvalitných hercov, ktorí zároveň vedia aj tancovať a samozrejme ktorí aj dobre vyzerajú. Naopak, ľudí, ktorí vedia písať dobré scenáre je dosť. Len nechápem, prečo si producenti seriálov vyberajú tých, čo to nevedia.............(21.9.2009)
!Malak-11!
Není to zázrak ale mě to prostě bavilo. :-)(28.3.2010)
Forsberg11
odpad!Akurát to beží v telke. Ja neviem, hovoril som si že sa budem snažiť písať aspoň trochu zmysluplné komenty ale pri tomto hovne ma fakt nenapadá nič normálne. Ako toto môže vôbec niekto súdny natočiť?(21.9.2009)
Deywid
odpad!ježiši kriste, boha živého, to čo kurva je ?!!!!....ospravedlňte môj slovník, ale presne tieto slová mi lietali po rozume, keď som sledoval prvú časť tohoto seriálového "skvostu"....Takže čo to tu teda máme: 1.Partu prerostlých deciek, ktoré nie že nevedia hrať, ale oni ani preboha nevedia poriadne tancovať.....2. choreografie...nie toto slovo nemôžem použiť....pretože tie slepecne katastrofálne zostrihaných scén naozaj nemožno nazvať choreografiou.....3. idiotské dialógy, ktorých hlavnou podstatou viditeľne bolo, aby zneli COOL, ale pri ich počúvaní ma skôr napadá slovo FOOL, pretože naozaj len blázon mohol niečo také stvoriť......a pohľad na Kláru Issovú krútiacu sa okolo tyče - tým ma jednoducho odrovnali.....Resumé: fuj, fuj, fuj....(21.9.2009)
..Lucas..
Tak konečně nějakej hezkej, svěží českej seriál. Řikal jsem si, že sem přijdu a uvidim pozitivní komentáře, ale zatim sem píšou asi jen lidi, co to vůbec neviděli, nebo co dávaj českejm seriálům automaticky odpad..(21.9.2009)
Hees
Celkom sa mi to pozdáva má to napätie a celkom dobré nápady.Také niečo na oddych lepšie ako telenovela.(17.11.2009)
DHDV
Seriál až moc "moralizoval" a nezaměřil se více na "vztahové linie či určitou problematiku". Proto se také neměl kam posunout. Další vyloženě "utopený" seriál, který ale měl potenciál třeba i na 3 řady.... (viděl jsem všechny díly)(5.2.2011)
punk_zero
Zaciatok sa mi pacil. Postupne som to prestal pozerat.(22.9.2009)
from
Překvapivě dorý seriál - něco, co tu dlouho chybělo. Nejlepší seriál co jsem z produkce Novy viděl (a bylo jich málo).(29.12.2009)
charmin
Nic moc teda, ale vzdy lepsie ako Ordinacia..(13.11.2009)
Ronee
Ďakujem bratom Čechom za tento seriál.(6.8.2010)
mirak2
odpad!Videl som jeden diel...totalna absencia pointy a deja...skoda penazi, casu a namahy(13.10.2009)
raiN[ratm]
Keby som mal čerstvých pätnásť, tak dám tomuto naivno-humoristickému teenage seriáliku aj zo päť hviezdičiek.(13.10.2009)
Meery
Paci sa mi napad... je to nieco, co som este v cesko-slovenkej produkcii nevidela.. a hoci to ma namet v nejakej telenovele, bavi ma to.(12.11.2009)
Šípek
Není to sice můj šálek čaje, ale abych český seriál po prvním díle nebo jen 10 minutách posílal do odpadu, toho jsem dalek.(21.9.2009)
Simo16
odpad!Pridávam as k tým, ktorí sa na tento seriál tešili a prvých 10 minút ich presvedćilo o tom, ako ďaleko su shcopní naši ćeskí producenti zájsť.(21.9.2009)