Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Úzkostlivá Syd se snaží překonat nástrahy střední školy, trable v rodině i zamilování do svojí nejlepší kamarádky. A ještě udržet na uzdě svoje nadpřirozené schopnosti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

majo0007 

všechny recenze uživatele

I Am Not Okay with This! Komu sa páčia tínedžerské tlachy o hovne, nech radšej siahne po The End of the F***ing World. A pri najnovšom liberálnom "módnom trende" - pichneme tam lesbu alebo buzeranta, okorenený "čokoládou" alebo "suši" mi už vypadávajú zuby. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ len štyri hviezdy, ale to len z toho dôvodu, že záver totálne navnadil na druhú sériu, ktorá ak pôjde v týchto šlapajach, tak to bude plná palba. Seriál je inak taký experimentík. Niektorí píšu, že vykráda Stranger Things. Majú pravdu tak napoly. Atmosférou, štýlom rozprávania, skladbou aj dĺžkou častí je to úplne niečo iného. Čo si to zo Stranger Things možno trošku požičalo, tak to je mesto, ktoré ako keby zaspalo v čase, takže napriek tomu, že sa to odohráva v súčasnosti, nebyť zmienky o mobiloch, tak to človek ani nezaregistruje, ďalej sú tam rovnako štylizované hlavné postavy, ktoré ako keby do dnešnej doby ani moc nepatrili a za tretie, hudobný podmaz, ktorý je dosť retro. Ale to sú všetko len technické podobnosti. Stranger Things je úplne o inom, toto úplne o inom a nerád by som, keby to niekto zrovnával povrchne. Niekoho možno odradí, že si v jednej časti porovnávajú jebáky a všetko je to okorenené slovami "Múj denníčku", ale... ALE to je len súčasť novej formy rozprávania, ktorá od prvých troch-štyroch relatívne pokojných častí povedie do finále, pri ktorom sa nebudete vedieť dočkať druhej série, za to ručím. Pretože ako toto dokázalo vygradovať v posledných dvoch-troch častiach, to som dlho nevidel. To je napríklad aj veľký rozdiel pre tých, ktorý to prirovnávajú k Stranger Things. Každá séria bola relatívne ukončená pochmúrnym happy endom a potom v poslednej minúte prišiel twist lákajúci na ďalšiu sériu. Tu to zostalo totálne otvorené a v tom najlepšom urobili strih, ako to kedysi bolo pri kúskovaní pána prsteňov. Jednoducho pozeráte a zrazu koniec a vy si poviete, čo ti je.e starý? Tak toto musím pozrieť, keď vyjde pokračovanie. A toto je to najdôležitejšie, týmto autori splnili to, čo sa od nich očakávalo. P.S. Miniatúrna stopáž pod úrovňou sitcomov nedokáže nudiť, takže seriál je zhliadnuteľný pre každého, ktoré prekusne tie úvodné "jebáky" :) P.S.2 v obsadení na ČSFD píšu aj Finna Wolfharda, ale nejako som ho tam nepostrehol, jedine v nejakej mini úlohe, ktorú som prehliadol, ale nie je ani na imdb, takže to bude asi blud. :) ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Určitá podobnost s předchozím The End of the F***ing World tam je, ale I Am Not Okay With This má sympatičtější postavy (Stan je skvělej) a méně radikální a více příjemný (ne)humor - i když si zachovává určitou podivnost a specifický styl. Do toho nějaké prvky z Carrie či Stranger Things. Samozřejmě to celé stylizované do rádoby osmdesátek, i když lze vypozorovat, že reálně se to odehrává spíše někdy později, tipuju to na polovinu '00. Chytlavé je to zpočátku velmi, ke konci to malinko ztrácí dech a stává se šablonovité a finále to zase nakopává na bohužel neexistující druhou sérii. Fajn jednohubka, klidně bych si dal nášup. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

S01 - Fajn oddychovka, která neurazí, pobaví, ale bohužel se pořádně rozjede až s posledním dílem. Je to příjemný mix Stranger Things a The End of the F***ing World, nicméně na oba zmíněné seriály se to nechytá. Humor mě sedl, postavy nejsou špatné, i přestože by si zasloužily dostat pár facek a v neposlední řadě to má celkově slušné tempo a nenudí to. Doufám, že to dostane další řadu, kde by se to mohlo pořádně rozjet. 7/10 ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Fajn jednohubka, kterých (narozdíl od druhých) v daném žánru nemám ještě plné zuby. Supr přirozené obsazení, moc fajn komorní atmosféra, feel-good paleta barev, sem tam prosakující originalita (v rámci možností) a především kulervoucí finále. Nečekal jsem víc - a taky jsem vlastně víc nedostal. Ale bavilo mě to a chci nášup! ()

Galerie (47)

Zajímavosti (9)

  • Wyatt Oleff ve filmech To (2017) a To Kapitola 2 (2019) ztvárnil postavu jménem Stanley Uris – stejné křestní jméno má jeho postava i v tomto filmu. (Will_X)
  • Natáčeno v Brownsville, Pensylvánie. (pityty)

Reklama

Reklama