Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jessica Fletcherová přijíždí do Irska na panství Druhá šance, aby se – dle přání zesnulého přítele Eamona Byrnea – zúčastnila otevření jeho závěti. Muž své odkazy natočil na video a teď „promlouvá“ k pozůstalým. V závěti figuruje manželka Margaret a starší dcera Fiona, obě očividně netrpělivě očekávající, co dostanou, dva sloužící – Nora Floodová a John Herlihy, zahradník Michael Davis a konečně Jessica, které starý pán odkázal Růžový domek v zahradě svého panství. Mladší dcera Breeta, která se kdysi vyjádřila, že o otcovy peníze nemá zájem, nedostala nic, stejně jako její přítel Paddy Wheelen, majitel garáží, které mu kdysi Eamon Byrne pomohl vybudovat... Je tu ale ještě jedna část závěti: každý z obdarovaných – kromě Herlihyho – dostane obálku s nápovědou a pokud budou všichni spolupracovat, najdou drahocenný poklad. To okamžitě vnese mezi přítomné horečné napětí: Margaret se závětí nesouhlasí, svou i Fioninu nápovědu schová, stejně jako obálku Breety, která mezitím odešla. Navíc prohlásí, že závěť napadne: Jessica domek rozhodně nezíská! Příbuzní se od zaměstnance firmy Charlese McCaffertyho ale brzy dozvídají, že podnik v posledních letech neprosperoval, zbyly jim spíš jen dluhy. Chtivá Margaret stejně jako její starší dcera Fiona si zoufají...Jessica mezitím bedlivě pozoruje své okolí a přestěhuje se do Růžového domku. Tam už nějaký čas pobývá i Breeta. Jessica zjistí, že je dívka těhotná s Paddym, přestože zahradník Michael ji neustále pronásleduje svým dvořením a všude prohlašuje, že si ji vezme. Breeta přivede Jessiku na první stopu: slova básně, napsaná na papírcích s nápovědou, jsou slovy staré keltské balady. Jessica pátrá v domě i v kůlně, kde jí téměř na hlavu spadne mrtvola sluhy Herlihyho... Přivolaný detektiv O´Dwyer zjistí, že muž nezemřel následkem pádu, někdo ho zabil už předtím ranou do hlavy. Margaret hned žádá, aby jeho část pozůstalosti – celých 25 000 liber – přešla na ni jako na hlavní dědičku...Jessica si všimne, že služebná Nora je mimořádně vyděšená. Žena ji dokonce zmateně varuje, aby odjela: někdo je tu zřejmě kvůli pokladu schopen všeho... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

chrispe 

všechny recenze uživatele

Keltská hádanka byla až rozpačitě průhledná a tam, kde mohla nahnat body atmosférou, selhávala. Věčná škoda. Ač zasazené do Irska, nenabídne ani nijak zvlášť dobré exteriéry. Lidé okolo Jess nebyli vesměs moc sympatičtí. A já po chvíli začala koukat jen jedním okem. Nečekala jsem od toho moc, ale těšila se na téma a jsem hodně zklamaná. Dva a půl. A jelikož Jessice vždycky nadržuju, tak tam šupnu tři *, ale s černým svědomím. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejlepší je asi dabing, zahrada a hřbitov. Jinak propracovaným detektivkám z Anglie to nesahá ani po kolena. Ucházející oddechovka, ovšem konec jak z červené knihovny...ta nesnesitelná, protivná a otřesná matka byla jak vyměněná. To snad dopsala R.Pilcherová... ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý ze čtyř celovečeráků s Jessicou Fletcher. Tentokrát si to Jessica beze strachu chodí po hřbitově, pátrá po opakovaně vraždícím vrahovi a nakonec po třech vraždách si s úsměvem připije s hlavními hrdiny. V tomto díle už je to místy opravdu směšné, na druhou stranu ovšem je to také napínavé a tak trochu i zajímavé. Slušně zakončená série. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ve čtvrtém celovečerním filmu se Jessica Fletcherová vydává do Irska a jak už to tak bývá, tak v její přítomnosti dojde opět k vraždě, kterou se snaží vyřešit. Tentokrát se mi opravdu líbila hudba a také účast Fionnuly Flanagan. Zkrátka další vcelku průměrná detektivka, která mimo jiné těží z pěkné výpravy. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Včera Angela Lansburyová zemřela, tak jsem se rozhodla nostalgicky zavzpomínat na ty dny a hodiny, které jsem při žehlení prádla strávila s Jessicou Fletcherovou. A že ho bylo hodně, když jsem měla doma ještě moje děti. Nemuselo se u toho moc přemýšlet, respektive vůbec. Stačilo tipnout si nejméně podezřelého a byla jsem doma. Většinou se to splnilo. Teď už je s mnoha kolegy ze své branže, kteří nás opustili před ní. Budiž na ní vzpomínáno v dobrém, byla to sympatická herečka. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama