Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V hlavních rolích rozpustilé komedie Holky z kalendáře režiséra Nigela Cola (Saving Grace) hrají držitelky Zlatého globu Helen Mirren (Gosford Park, Pomsta) a Julie Walters (Billy Eliot, filmy o Harry Potterovi). Dvanáct svérázných členek váženého dobročinného spolku hledá nové možnosti, jak získat peníze na charitu. Tradičním zdrojem příjmů je každoroční kalendář spolku, ale tentokrát by ho chtěly udělat trochu jinak. Nechtějí se sice vzdát tradičních fotografií, ale konečnou podobu kalendáře všechny doslova šokují. Mezi pečenými dobrotami, jablečnými štrúdly a naaranžovanými květinami totiž ženy pózují - jak je pánbůh stvořil! Tenhle laskavý příběh vás rozesměje i dojme zároveň. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Tominni 

všechny recenze uživatele

Milá britská komedie, která ukazuje příběh svérázných členek dámského klubu, které se rozhodnou, že pořídí sofa do nemocnice, kde zemřel na leukémii manžel jedné z nich a způsob je trochu sympaticky rebelský, ale zastavit se nedají. Je to takový film na nedělní odpoledne, u kterého si příjemně odpočinete. ()

subic 

všechny recenze uživatele

286.000 liber z prodeje kalendáře aneb britské čarodějnice dobyly Hollywood. Film podle skutečné události, celkem vybraných 578.000 liber, otevření oddělení na léčbu leukémie, to je jistě chválihodné. Starší holky z dobročinného farního spolku se zhostí propagace léčby rakoviny a když se to podá zábavnou formou, tak z toho vznikne takovýhle film. Dal bych i 4 hvězdy, kdyby to bylo trochu kratší, místy je to opravdu utahané a prvních 45 minut je takových celkem nudných s očekáváním, když už to přijde, než to přijde a začne se fotit. A ani skvělá Helen Mirren to nezachrání. ()

Reklama

kverula 

všechny recenze uživatele

3 hvězdičky za výborné obsazení a důvtipný "nude" kalendář s marmeládou a kuchyňským náčiním. Jinak obsahově prázdné. John stačil umřít mnohem dřív než mi stačil být řádně představen. Tímto jsem si nestačila vytvořit dostatečnou citovou vazbu k celému příběhu, který se točil kolem nemoci. A ta masová mediální masáž, která vedla až k Jay Lenovi.. ani jsem nedokoukala. Ne ne, tento týden šahám vedle. ()

zajic28 

všechny recenze uživatele

Jak jsem prvně viděla tento film, tak mě úplně nadchnul. Je o životě několika postarších dam, které pro pomoc bližnímu dokážou přijít se zajímavým nápadem. Konečný výsledek kalendáře je báječný. Každá dívka z kalendáře, vlastně žena, vypada báječně a co hlavní, nic není vidět i když se jedná o nahé fotky. Takové komedie já můžu. ()

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Zajímavej film, kámoši od toho odešli se slovy:"Nebudu koukat na kozy nějaký šedesátiletý rašple". Ale myslim si, že o tom to není. Je to spíš o tom entusiasmu k dané věci a tou je nafocení kalendáře napříč veškerým konvencím. Po hodině sledování filmu sem se ale začínal pomalu a jistě nudit a kdyby na konci nebylo "Podle skutečné události" bylo by to ještě o hvězdičku méně, protože si nedokážu představit, jak se tohle všechno semlelo mimo filmové plátno. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Skutečné „holky z kalendáře“ si mohli lidé poprvé pověsit na zeď v roce 2000. Tehdy se kalendáře prodalo přes dvě stě tisíc výtisků a časem k němu byly přidány čokolády, novoročenky nebo pohlednice, vše se stejnou tématikou. (Olík)
  • Hlavní zápletce byla za vzor skutečná nepříjemná událost, kdy se na kalendář nechaly zvěčit přítelkyně Britky Angely Bakerové, jejíž manžel zemřel na leukémii. Důvodem bylo získat prostředky na boj s touto chorobou. (Olík)
  • Produkt skutečných „holek z kalendáře“ je možné objednat a přispět tím na dobrou věc na www.shopcreator.com/mall/leukemiashop. (Olík)

Reklama

Reklama