Reklama

Reklama

Cesta mstitele své cti

(TV film)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1971, 16 min

Obsahy(1)

Továrník (J. Hálek) má podezření, že jeho choť (A. Hessová) měla na letním bytě pletky s jistým Josefem Jantou (P. Landovský) a pověří soukromého detektiva (K. Velebný), aby zjistil pravdu. Ten mu dodá zprávy o tom, že Janta je oba pomlouvá. Továrník se rozhodne bránit čest své rodiny a za dotyčným se vypraví… (Česká televize)

Recenze (5)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Hájit čest své ženy se někdy (ne)vyplácí... Haškovu lehce tragikomickou povídku si v televizním provedení vychutnali dva přední členové pražského Činoherního klubu, Jiří Hálek a Pavel Landovský. ()

Reklama

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Landovský měl snad na tyhle postavy monopol. (Stálo by za námahu spočítat, v kolika filmech Landovský přechází volně k neomalenému tykání protějšku.) Hálek skvělej. "Výkon" Velebného, jenž v roli soukromého detektiva působí spíše jako kancelářský sluha, se ozřejmí, uvědomíme-li si, že je to cimrmanista Evžen dr. Hedvábný. "Smysl" příběhu se zase ozřejmí tím, že je to Haškova povídka. Bez této informace (která beztak k obsahu samému nic nepřidává, neboť jsem tuto pvídku nečetl) visí celá příhoda krásně v bezkontextnu a neodvysvětlnu, za což si zaslouží spíše čtyři než tři hvězdy. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Černobílá groteska v prvorepublikovém duchu. Solidní provedení a nadstandardní herecký projev Pavla Landovského. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama