Reklama

Reklama

Karel Gott - Zůstanu svůj

(TV film)
  • Slovensko Karel Gott: Zůstanu svůj

VOD (1)

Obsahy(1)

Speciální pořad, který dokumentuje průřez kariérou Karla Gotta. Na zážitky s mistrem vzpomíná například Eva Pilarová, Lucie Bílá, Marcela Holanová nebo Petr Janda. Jitka Zelenková pak promluvila o jejich společných cestách po Německu, kde se mistr těšil rovněž obrovské oblibě. Dokument plný jeho největších hitů je poctou mistrovi Karlu Gottovi! (TV Nova)

(více)

Recenze (19)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Hudební dokument o Karlu Gottovi je v podstatě (pouze a bohužel) průřezem jeho velmi úspěšné kariéry, od prvních krůčků na pódiích přes první hity ke Zlatému slavíkovi a usazení na trůn české hudební scény, nesporným talentem a pracovitostí docílil toho, o čem jiní zpěváci jen sní... S ohledem na skutečnost, že ten smutný den přišel a mně se nezadržitelně valily slzy, přihazuji čtvrtou hvězdičku pod vlivem emocí... Tak nějak s úctou... ()

Kokutek odpad!

všechny recenze uživatele

Král zahraničních předělávek. Určitě dobrej zpěvák, ale...výměnou za kariéru budu držet hubu a makat a platit daně. Na těchto lidech systém stál a přinášeli jim valuty. A nejlíp když zpívali stupidní texty o hovně. On mohl, jiní nemohli, protože jejich postoj nebyl v lati. "V roce 1969 a 1970 jsem se postavil se všemi svými spolupracovníky do řady těch, kteří si upřímně přáli normalizaci občanského i kulturního života v naší zemi, a tento postoj jsem jasně vyjádřil činy." To jsou slova z dopisu, který poslal Husákovi, po svým "útěku" do Německa. A ještě ta anticharta...RIP, mistře. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Hovořit o tomto dokumentu jako o uměleckém počinu by bylo značně nadnesené, je to pár písniček proložených mluvícími hlavami. Vzhledem k tomu, že spatřil světlo televizní obrazovky v den, kdy vešla ve známosr informace o Gottově smrti, parazituje na této skutečnosti. O Gottovi mluví všichni zúčastnění krásně, ale to není zásluha Novy, nýbrž Gottova. Pokud bych hodnotila Gottovu osobnost, určitě by to bylo za pět. Mám-li však hodnotit tento dokument, který se zařadí po bok mnoha dalších a nijak nevybočí z řady, jsou to slabé tři, a to pouze za fakt, že k vyjádření ke Gottově práci také konečně někoho napadlo přizvat hudebního publicistu. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Průřez výjimečnou kariérou talentovaného, noblesního a pracovitého člověka, který byl pevně svázaný s mou zemí a s mým životem, aniž bych si to uvědomovala. Protože tak už to prostě bývá, že teprve zpětně poznáme a doceníme, co jsme měli ... a co jsme ztratili. On byl pevný bod v malém vesmíru každého z nás. Stálice - maják, na který byla jakákoli bouře krátká, protože svítil velice jasně a vytrvale ve všech časech našich osudů. Šel nám příkladem. Učil nás radosti ze života, slušnosti, lásce a pokoře, aniž by poučoval. Prožil velice plný a bohatý život - a dělal jen takové ústupky a kompromisy, které si dokázal obhájit sám před sebou ... aby mohl dál veřejně vystupovat ve své vlasti. Protože chtěl především rozdávat radost - a vždycky mu záleželo na těch, pro které zpíval. Zůstaly písně - osiřelé, ale připravené ... aby žily dál mezi námi - a S NÁMI. Děkuju Vám, Mistře. Sbohem ... a pokoj Vaší duši. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Natočeno toho bylo o goťákovi dost, ale zde jsou nejen zastoupeny jeho velké hity, ale také vzpomínky, které třeba mnohokrát nezazněly. Dozvídáme se věci, které možná málokdo věděl, ale určitě tušil, hlavně o jeho cestách do Německa. Dobré je, že je pořad vyvážen hudebním publicistou. 60 minut jsem se nenudil. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama