Reklama

Reklama

Le Frisson des vampires

  • angličtina Sex and the Vampire (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Když mladí novomanželé (Isle a Antoine) přijedou na hrad, kde Isle vyrůstala, zjistí, že její poslední dva příbuzní (bratranci) jsou po smrti. O to větší je jejich překvapení, když se oba po setmění objeví u večeře. Postupně pochopí, že jejich příbuzní se z lovců upírů, díky upíří královně Isoldě, stali upíry. A ta teď chce Islu do svého upířího stáda. (hladass)

(více)

Recenze (7)

ancientone 

všechny recenze uživatele

Jean Rollin natáča pôsobivý moodboard vizuálov a scén, ktoré opakovane prekvapujú svojím citom pre kompozíciu a svietenie. Veľmi podmanivá, snová snímka, ktorú ozvláštňujú psychedelické prvky hippie kultúry odkazujúc enás na koniec idealizmu 60-tych rokov. Sex and the Vampire je v dobrom zmysle insitná fantázia so zvláštnymi odkazmi na odvrátenú stránku 60tkovej kontrakultúry. Charlie Manson žmurk žmurk. ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Klasická goticko-erotická Rollinovka. Totální vampiristický fetiš a vizuální hody. Mladí manželé jedou po svatbě navštívit nevěstiny bratrance - známé lovce upírů, kteří žijí na starém hradě kdesi na venkově. Po příjezdu však zjišťují, že oba lovci na svém posledním tahu zahynuli a na hradě jsou uvítáni pouze jejich dvěmi bisexuálními služkami. Záhy však vychází najevo, že bratranci nejsou tak úplně mrtví... Film mě docela bavil a fanouškům starých, brakových eurohororů můžu doporučit, i když dokonalý zdaleka není. Na můj vkus je tu příliš filozofování, nepřesvědčivě improvizujících (ne)herců a až zarážející množství nepovedených scén a zkažených záběrů, s čímž si ale pan režisér zřejmě hlavu moc nelámal a soustředil se hlavně na vytváření atmosféry, v čemž je opravdu dobrý. ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Shiver of the Vampires by pokojne mohol niesť podnázov "Sonda do života nudných vampírov"... Celú dobu sa tu totiž neudeje nič zásadné - upíri (pripudrovaní herci, po typických špičákoch ani stopy...) sa prechádzajú po pustnúcom hrade, sedia za stolom, konverzujú, filozofujú a najvzrušujúcejším momentom sa tak stáva scéna, v rámci ktorej k smrti vystrašeného mladíka v knižnici vplyvom nadprirodzených síl zasype halda starej literatúry... Krvoholici sa síce občas rozhodnú kohosi obetovať svojmu dávnemu bôžikovi a ako už v Rollinových filmoch býva pevným zvykom, zopár slečien tu ochotne zhodí šaty, to je však dosť málo na to, aby sa tento, o gotický nádych sa usilujúci upírsky horor človeku vryl hlbšie do pamäti. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Jean Rollin, pokud je mi známo, nepatří v rámci horrorového žánru k nějakým do nebe vynášeným režisérům. LE FRISSON DES VAMPIRES byl vůbec můj první kontakt s ním a pokud si mám vybrat, jestli se mám zařadit na stranu jeho odpůrců nebo příznivců, tak bez rozmyslu volím druhou možnost. Staré hrady, zamlžené hřbitovy a polonahé upírky. Na tom Rollin stavěl a mně to bohatě stačí. Přesto bych si dovolil uvést dva zápory : 1. V podstatě jenom jedna obět a žádný detailní záběr na kousnutí krku. Zdálo se mi, že Rollin pro samé budování atmosféry zapomněl, že vlastně točí upírský horror. 2. Vizuální "efekty" aneb rozpočet je svině. Zřejmě nebylo dost peněz na nějaký povedený efekt s uhořením upíra na denním světle. Rollin to vyřešil tak, že je za pomocí střihu nechal zmizet rovnou celé. Na jednu stranu se to může jevit jako Šalamounské rozhodnutí, ale na druhou stranu to vypadá hodně chabě. Celkově jsem ale s Rollinem spokojený. ()

drankeryth odpad!

všechny recenze uživatele

Totalna sracka, ktora ma dostavala do sialenstva, co som to vlastne videl. Od hororu to ma strasne daleko a ti upiri? Hroza, ved ani nic neukazali, ze by vyzorovo vyzerali, ako upiri. Skor sa mi podobali na dvojicu homosexualov, ktory by si zasluzili uz pri prvom zabere na nich kol priamo do ich srdca. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama