Reklama

Reklama

Futurama

(seriál)
  • USA Futurama (více)
Trailer 1
USA, (1999–2024), 59 h 40 min (Minutáž: 22–30 min)

Hrají:

Billy West, Katey Sagal, John DiMaggio, Tress MacNeille, Maurice LaMarche, Lauren Tom, Phil LaMarr, David Herman, Dan Castellaneta, Tom Kenny, Bob Odenkirk (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(160)

Je to nehorázné! Je to šílené! A nehorázně, šíleně zábavné! Dobré zprávy vespolek, kultovní animovaný sci-fi seriál Matta Groeninga se vrací na obrazovky televize Prima. Ale pozor, tady už nejsme ve Springfieldu – ale v New Yorku za tisíc let, v budoucnosti, jakou jsme si ani v těch nejdivočejších snech nedovedli představit. Fry je naprosto obyčejná nula z naší doby, která se nedopatřením ocitá v budoucnosti. Život v neznámém, futuristickém světě se neuvěřitelně podobá tomu našemu. Je to úplně stejný mix všeho báječného a příšerného. Ať už se v něm dějí sebevětší šílenosti, nezbývá než neztrácet smysl pro humor a od srdce se jim zasmát. Mezi otravnými mimozemšťany, naštvanými roboty a pokaženými vynálezy se lidé stále snaží vyrovnat s těmi samými životními a milostnými problémy... A doprava je taky pořád stejně na prd. Fry doslova unikl před vlastní bezvýznamnou minulostí, takže se rozhodne pomoct novým přátelům s jejich každodenní noční můrou. Stává se věrným společníkem překrásné jednooké mimozemšťanky Leely, která by mu mohla nakopat zadek, a věčně sprostého a beznadějně neurotického alkoholického robota Bendera. Společně se snaží ošulit systém a vymáčknout z něho aspoň kapku štěstí. A jak ubíhají dny, Fry se začíná cítit v budoucnosti jako doma... Futurama rozebírá slasti i strasti (nejen) lidské existence, ale i problémy, se kterými si zatím nemusíme lámat hlavu. Jako třeba co dělat, když mobil zabudovaný v palci vytočí špatné číslo. (TV Prima Cool)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 264)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Jsem v polovině páté série, přesto si až na ten Titanicovský (začátek 2.série) nedovedu vybavit jediný další díl, který by si mou pozornost dokázal udržet do konce... Nápadů přehršel, humor celkem vyvážený, ale žádná postava v seriálu mi vyloženě nepřirostla k srdci, což je za těch xxx shlédnutých dílů na pováženou. Mám ráda sci-fi, přesto mi jsou více se při zemi držící Simpsonovi bližší; Sledování seriálu ukončeno posledním dílem páté série. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Futurama nie je taká bomba, ako Simpsonovci. Určite nie. Možno pre mnohých ľudí áno, ale to bude spôsobené tým, že je to niečo nové a Simpsonovci si nedokázali v posledných rokoch udržať latku naj seriálu na tv obrazovkách. Odhliadnuc od tohto porovnávania mi Futurama pripadá vtipná, ale jej príbehy sú na mňa až príliš chaoticky napísané a nedokázal u mňa vyvolať onen pocit závislosti, pre seriály tak dôležitý. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Musím veľmi súhlasiť s mnohými, pretože som zo začiatku tento seriál tiež nechcel vidieť a strašne som ho odmietal. Niečo mi hovorilo, že ma to nebude baviť a že to aj tak nebude lepšie než Simpsonovci, ktorí mi vyhovovali. Nebol som sklamaný keď som to začal pozerať. Ale je to o niečo horšie než Simpsonovci ale zase o trocha lepšie než Family Guy a stále na vysokej úrovni. Chválim tiež Primácky dabing. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Uznávám popularitu tohoto bezpochyby originálního, animovaného sci-fi sitcomu. Jenomže já nesdílím většinové nadšení, abych tomu dala pětihvězdu a šla s proudem. Viděla jsem několik dílů a nemůžu se zbavit dojmu, že jde jen o podobnou, méně humornou odnož známějšího seriálu Simpsonovi. Pro mě jsou příběhy ztřeštěné rodinky na prvním místě a Futurama až někde vzadu za nimi, kam už nesahá ani stín postaviček ze Springfieldu. Mrzí mě to, ale tady nějak necítím tu vtipnou jiskru, jenž by mi měla lechtat bránici. 2,5* ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Bavíme sa tu o kulte. Je však lepší ako Simpsonovci? Dle mého - áno. S upadajúcou kvalitou žltých postavičiek musím potvrdiť, že svet kresleného seriálu ma nového kráľa a nie je ním nik iný než legendárna Futurama. Hláškujúci Bender a náramne sebastrápňujúci doktor Zoidberg sa stali mojimi top hrdinami a Groeningove dielo jednoznačnou a neodvrátiteľne zdrvujúcou drogou. Kto nevidel, dodnes ľutuje. __ VIAC TU ()

Galerie (241)

Zajímavosti (175)

  • Pracovní názvy byly "Aloha Mars!" a "Doomsville". (masw)
  • Profesor Hubert J. Farnsworth se ani v jednom díle neobjeví bez brýlí. (BloodMax)
  • Philip J. Fry je údajně pojmenován po Philu Hartmanovi, který zemřel před zahájením výroby seriálu. Měl původně namluvit Zappa Brannigana. (masw)

Související novinky

Zemřel představitel Batmana Adam West

Zemřel představitel Batmana Adam West

11.06.2017

Pro většinu Čechů je prvním Batmanem Michael Keaton, v Americe ale všichni vyrůstali na seriálu z 60. let, v němž si Bruce Waynea zahrál Adam West. Washingtonský rodák se díky napůl parodické show,… (více)

Futurama je mrtvá? Ať žije Futurama!

Futurama je mrtvá? Ať žije Futurama!

24.06.2006

Není to tak často, co bych tu zmiňoval nějaká pokračování s radostí a očekáváním. Ale toto je ten případ, kdy se vážně vyplatí dívat se do budoucna s nedočkavostí. Futurama, neobvykle jetý a zábavný… (více)

Reklama

Reklama