Reklama

Reklama

Futurama

(seriál)
  • USA Futurama (více)
Trailer 1
USA, (1999–2024), 59 h 40 min (Minutáž: 22–30 min)

Hrají:

Billy West, Katey Sagal, John DiMaggio, Tress MacNeille, Maurice LaMarche, Lauren Tom, Phil LaMarr, David Herman, Dan Castellaneta, Tom Kenny, Bob Odenkirk (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(160)

Je to nehorázné! Je to šílené! A nehorázně, šíleně zábavné! Dobré zprávy vespolek, kultovní animovaný sci-fi seriál Matta Groeninga se vrací na obrazovky televize Prima. Ale pozor, tady už nejsme ve Springfieldu – ale v New Yorku za tisíc let, v budoucnosti, jakou jsme si ani v těch nejdivočejších snech nedovedli představit. Fry je naprosto obyčejná nula z naší doby, která se nedopatřením ocitá v budoucnosti. Život v neznámém, futuristickém světě se neuvěřitelně podobá tomu našemu. Je to úplně stejný mix všeho báječného a příšerného. Ať už se v něm dějí sebevětší šílenosti, nezbývá než neztrácet smysl pro humor a od srdce se jim zasmát. Mezi otravnými mimozemšťany, naštvanými roboty a pokaženými vynálezy se lidé stále snaží vyrovnat s těmi samými životními a milostnými problémy... A doprava je taky pořád stejně na prd. Fry doslova unikl před vlastní bezvýznamnou minulostí, takže se rozhodne pomoct novým přátelům s jejich každodenní noční můrou. Stává se věrným společníkem překrásné jednooké mimozemšťanky Leely, která by mu mohla nakopat zadek, a věčně sprostého a beznadějně neurotického alkoholického robota Bendera. Společně se snaží ošulit systém a vymáčknout z něho aspoň kapku štěstí. A jak ubíhají dny, Fry se začíná cítit v budoucnosti jako doma... Futurama rozebírá slasti i strasti (nejen) lidské existence, ale i problémy, se kterými si zatím nemusíme lámat hlavu. Jako třeba co dělat, když mobil zabudovaný v palci vytočí špatné číslo. (TV Prima Cool)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 264)

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Pro mne výborné zastoupení místo Simpsnových. Matt Groening a David X. Cohen (autoři seriálu Simpsonovi) se opravdu vyšvihli a udělali další skvělý animovaný seriál. Poslíček Fry a jeho ocitnutí v budoucnosti a to rovnou 31. prosince v roce 2999, tisíc let byl nechtěně zmrazený. Kvalitní nahlédnutí jak by mohl svět vypadat, tvůrci si dali opravdu záležet a plně využili možnosti budoucnosti. Výborné postavy a dost vtipné díly, u kterých jsem se dost nasmál a pobavil, a to hlavně díky postavě Bendra ( Robota ) a spolu s dalšími členy posádky Planet Express, tvoří nerozlučnou partičku. / Viděné epizody z 1-7 série *124.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 10/10 ) 5 série nehodnoceno - viz jednotlivé filmy Futurama: Fialový trpaslík (2009) Futurama: Milion a jedno chapadlo (2008) Futurama: Benderova hra (2008) Futurama: Benderovo parádní terno (2007) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Musím veľmi súhlasiť s mnohými, pretože som zo začiatku tento seriál tiež nechcel vidieť a strašne som ho odmietal. Niečo mi hovorilo, že ma to nebude baviť a že to aj tak nebude lepšie než Simpsonovci, ktorí mi vyhovovali. Nebol som sklamaný keď som to začal pozerať. Ale je to o niečo horšie než Simpsonovci ale zase o trocha lepšie než Family Guy a stále na vysokej úrovni. Chválim tiež Primácky dabing. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

V době kdy to šlo se žlutou rodinkou od desíti k pěti se objevil tento seriál od stejného tvůrčího týmu. A má (dnes tedy již spíše měl) vzestupnou kvalitu. Hlavní rozdíl oproti Simpsonům je, že tam kde byli tvůrci limitováni určitými pravidly Země 20. století, tady mohli fantazii úplně popustit ze řetězu... Čehož využili bezezbytku. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ach, kde jsou ty časy...byl jsem mladým nevinným studentíkem prvního ročníku VŠ a objevoval jsem spoustu nového, netušeného, prostě byl jsem ucho:) A tehdy mi jistá osoba, které jsem vděčen a zavázán, odhalila tajemství jménem Futurama. Už první díl mě přesvědčil, že je to frúdovina, se kterou se musí počítat. Ano, nevím proč, ale nějak mi to připomíná zlaté časy s dílem Douglase Adamse, a podobně hutná je to taky kůlna. Zkrátka a dobře - lhostejno která, ale proboha NĚJAKÁ tv stanice, vzchop se a kup Futuramu!!! ()

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Futurama oplýva možno najlepšou, najbizarnejšou a hlavne najzábavnejšou partičkou figúrok, aká sa kedy blysla na televíznej obrazovke - a to či už ide o samotného Frya, detinskú naivku s veľkým srdcom, rozkošne zlomyseľného a sebeckého robota Bendera, alebo kraba Zoidberga, trpiaceho pažravkou a utkvelým pocitom menejcennosti. Všetky tieto postavičky s vervou prikladajú ruku / klepeto / železný pahýľ k dielu a výsledok ich snaženia, inteligentný, sarkastický a zábavný seriál, skutočne stojí zato. Zasadenie celého deja do ďalekej budúcnosti navyše poskytuje autorom netušený bojový arzenál vtipov a cynických komentárov, ktorý sa, prirodzene, neboja použiť a ktorým mnohokrát presne vystihnú našu súčasnú dobu. Problémom však je, že Futurama ani zďaleka neoplýva takým výbušným typom humoru, na aký sme zvyknutý z dnes už legendárnych Simpsonovcov, a tak človek z času na čas dostane pocit, že aj tých dvadsať minút je trochu priveľa (to platí hlavne pre druhú sériu). Nech je to ale ako chce, ešte stále ide o vynikajúci (pri všetkej skromnosti) kreslený počin, najmä pre staršie ročníky, pretože len tie naplno ocenia celé to nepreberné množstvo fórov a vtípkov, ktoré sú do nás ládované v priam konských dávkach. Samozrejme, nájde sa tu niečo aj pre citlivé detské ušká: Bite my shiny metal ass! ()

Galerie (241)

Zajímavosti (175)

  • Obraz v pracovně Zappa Brannigana byl inspirován obrazem v pracovně bývalého amerického prezidenta Johna F. Kennedyho. (masw)
  • V epizodě Benderova hra 2/4 se cestuje mezi různými paralelními vesmíry pomocí krabic, které vytvořil profesor Farnsworth. V epizodě Nebezpečné robo-známosti bylo však samotným profesorem zmíněno, že existují pouze dva paralelní vesmíry, a to včetně toho našeho. (Agita)
  • Fry je svým vlastním dědečkem. (Kajman26)

Související novinky

Zemřel představitel Batmana Adam West

Zemřel představitel Batmana Adam West

11.06.2017

Pro většinu Čechů je prvním Batmanem Michael Keaton, v Americe ale všichni vyrůstali na seriálu z 60. let, v němž si Bruce Waynea zahrál Adam West. Washingtonský rodák se díky napůl parodické show,… (více)

Futurama je mrtvá? Ať žije Futurama!

Futurama je mrtvá? Ať žije Futurama!

24.06.2006

Není to tak často, co bych tu zmiňoval nějaká pokračování s radostí a očekáváním. Ale toto je ten případ, kdy se vážně vyplatí dívat se do budoucna s nedočkavostí. Futurama, neobvykle jetý a zábavný… (více)

Reklama

Reklama