Reklama

Reklama

Vyšetřování Michaela Crowea

(TV film)
  • USA The Interrogation of Michael Crowe (více)

Obsahy(1)

Čtrnáctiletý Michael Crowe je chytrý kluk, ale škola ho nudí. Raději má počítačové hry, v nichž se nepřátelé bez milosti posílají na onen svět. Jedné noci je v ložnici brutálně zavražděna jeho sestra Stephanie. Přestože proti chlapcovi neexistuje jediný důkaz, policie má pocit, že Michael není sestřinou smrtí vůbec otřesen, a bez svolení rodičů ho vyslýchá a tvrdí mu, že Stephanii zabil a nepamatuje si na to. Vyčerpaného a zmateného ho nakonec přinutí, aby se k činu přiznal. Šokovaní rodiče nevěří, že by Michael byl něčeho takového schopen, navíc je zaskočí fakt, že policie smí při vyšetřování podezřelých lhát. Co ale udělat s nešťastným přiznáním, které je pro prokurátora a porotu tím nejsilnějším důkazem? Rodinné drama na základě skutečných událostí. V době dokončování tohoto filmu ještě nebylo v žalobě Croweových proti policii, prokuratuře a dalším aktérům vyšetřování rozhodnuto. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

smilicek 

všechny recenze uživatele

Hooodně dobrý film. Je to o čtrnáctiletým klučíkovi jménem Michael Crowe, který je obviněn z vraždy své sestry Stephanie (12). Policie má za to, že to spáchal a chtějí ho obvinit za každou cenu, i když neví, zda to opravdu udělal - dá se říci, že už před výslechem se rozhodli, že to udělal on. Michaela vyslíchají dlouhé hodiny až ho pod psychickým nátlakem zlomí. Do této vraždy je namočen i jeho kamarád. Bylo rozhodnuto, že oba budou souzeni jako dospělí. Důkazy ukazují na bezdomovce, který byl již jednou trestán. Našla se u něho i krev na oblečení. Policie ale stále věří, že to udělali chlapci. Soud nakonec tento proces zamítl, což znamenalo možnost kdykoliv tento případ znovu otevřít. Rodiče obviněného chlapce podali stížnost... Při dokončení tohoto filmu nebyla ještě žaloba Croweových proti policii a dalším rozhodnuto. Na konci filmu byl dopsán dodatek, že - 15. května 2002 bylo zproštěno obvinění Michaela Crowera. Je hrozné, že je tento film natočen podle skutečnosti. Tomuto filmu dávám: **** ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Na televizní poměry dobrý film. Jen mi ten kluk v hlavní roli moc neseděl a ještě další herci, ale líbilo se mi to ...... ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Tv zpracování sice nepřekvapivě nedisponuje nějakou velkou filmovou originalitou, ale příběh samotný je natolik silný a kontroverzní, že zaujme od začátku do konce a zasáhne o to více, že je natočený podle skutečných událostí, které by byly hodně traumatické i pro dospělé, tady je horší, že jde o děti. Navíc myslím, že to pro malého Marka Rendalla muselo být vyčerpávající i po herecké stránce, ale zhostil se toho podle mě na výbornou. ()

Hillock 

všechny recenze uživatele

Po pěti minutách jsem věděl, že film ode mne získá minimálně 3 hvězdičky. Po deseti minutách 4 hvězdičky. Na tomto počtu se to sice zastavilo, ale výsledek je přesto velmi dobrý. Akorát jsem si říkal, proč toho čtrnáctiletého chlapce hraje dvanáctiletý? ()

in4mator 

všechny recenze uživatele

Tento druh filmu stojí hlavně na hereckých výkonech a já musím říct, že i když jde o TV film, všichni hlavní účinkující se svých rolí zhostili opravdu přesvědčivě, zejména představitel Michaela Crowea. Co se týká obsahu a prostředí filmu, jak už název napovídá, jde o vyšetřování chlapce obviněného z vraždy své sestry, a tak se skoro celý film odehrává ve výslechové místnosti nebo v soudní síni a nejbližším okolí. Přesto se ale podařilo udržet to správné napětí po celou dobu a to i díky rozumné stopáži. O kontroverzních metodách výslechu se v dnešní době pořád mluví (resp. píše), ale jak vidět, kolikrát stačí jenom obyčejný psychický nátlak a přiznání je na světě. Samozřejmě v tomto případě šlo o čtrnáctiletého kluka, takže se to nedá srovnávat např. s bezcitným teroristou, ale podle jednoho rozhovoru s vyšetřovatelem se takové případy stávají i u nás, že se člověk přizná k něčemu, co neudělal. (A to je hlavní důvod, proč jsem proti trestu smrti...) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama