Reklama

Reklama

Námět z černé kroniky doby secese: truhlář, prostitutka, bezelstná láska, zločinné milieu. O skutečnou událost, která se odehrála v Paříži na přelomu 19. a 20. století, se zajímali Jean Renoir, Julien Duvivier i Marc Allégret, ale nakonec ji uchopil Jacques Becker a přetvořil ji do jednoho z ikonických děl francouzské klasiky. (NFA)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (6)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Raroh to dobře a hezky vystihl: Hříšní lidé města pařížského. :-) Ještě i ta hudba mi připomínala občas našeho Zdeňka Lišku. Moc pěkný kousek. Se zločiny a zejména vraždou se nám obvykle vybaví velice negativní konotace, o to víc je někdy téměř s podivem, jak tvůrci podobných retro krimi dokázaly k těmto tématům přistupovat se značnou dávkou poezie, romantiky, humoru a celkově odlehčeným nadhledem, který z toho dělá spíše oddechovou záležitost. Zlatá hříva je poválečný francouzský film v celé své kráse se spoustou výborných herců, mezi nimiž kraluje Simone Signoretová ještě v mladém věku plném půvabu, a Serge Reggiani coby sympatický hříšník - mladý dobyvatel podsvětí. Rozhodně spokojenost, avšak pátou hvězdičku si zatím ponechám v rezervě pro jiné případné skvosty této éry. 85% (# Season Challenge Tour 2020: 6. téma – herečka Simone Signoret) ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Už jsem docela zapomněl, že se takové filmy kdysi točily. Na hřísné lidi z Prahy, Modravy, Kladna či Brna, včetně tisíce repríz, se nedívám, takže nemám srovnání. Nemám asi proto, že nechci. Prostý příběh, dobře natočený. ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Bohuslav Brouk se v jednom dopisu z australského exilu svěřuje, že ho zhlédnutí Casque d'or v tamější kulturní bídě přivedlo do extáze. A já myslím, že obstojí i v lepších dobách. Je to takové nadčasově sexy. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

3,5 Určitě hezky natočený film se zajímavým příběhem a silným koncem, ale pro mě to bylo zbytečně moc natahované a obzvlášť ty romantické pasáže mě dost nudily. ()

Galerie (49)

Reklama

Reklama