Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hororový klasik George A. Romero spojil sily s literárnym hororovým klasikom Stephenom Kingom a na základe filmového scenára Romero natočil poviedkový film s riadne čiernym zmyslom pre humor. Deň otcov je o chlapíkovi, ktorý vstal z mŕtvych, aby konečne na svoj sviatok ochutnal tortu od svojich detí, Jordy Verrill (King) je farmár, ktorý objaví meteorit, ktorého sa dotkne a začne sa meniť na rastlinu. Debna je o debne, v ktorej je niečo živé a hladné. Nasledujú ešte dve poviedky v duchu Alfred Hitchcock uvádza a Poviedky z hrobky. (tron)

(více)

Recenze (152)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pět mírně nedomrlých povídek z pera Stephena Kinga a kamery strýčka Romera. Povídkové filmy osobně příliš v lásce nemám, Creepshow mě taktéž nijak nenadchla. Dokonce jsem chvíli uvažoval o dvou hvězdách. To zažehnala poslední část s brouky, u které jsem celou dobu nervózně poposedal. Nenávidím je. Brrr. Na druhém místě bych ocenil povídku prostřední - opravdu nepěkný způsob smrti. Naopak zavrhl bych povídku druhou, v níž "exceluje" sám mistr King. Bohužel v naprosto nesnesitelné roli. Celkově drobet nad průměr. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8miliónovTržby USA $21,028,755Tržby Celosvetovo $-║ Tak z týchto horrorových poviedok som mal triašku ako hrom, ešte v časoch keď som mal asi tak 10rokov, a hlavne z tej o Debne, tú som veru dosť prežíval.... dnes sa aspoň z akejsi nostalgie k tomu vraciam a zostáva mi len možnosť zaspomínať si na detstvo a strach čo mi podobné počiny privodili. Terajšie prehodnotenie tejto "Show hrôzy" nestojí za moc, svojou kvalitou to spĺňa jedine kritéria ako tak v rámci prepracovania masiek, ináč to je všetko riadne béčkové a miestami až nehorázne amatérsky podávané, čo sa dá povedať že to bol aj zámer tvorcov ale asi nechceli aby to tak jednoducho vyznelo a zanechalo len pachuť. Pre dnešného diváka bude táto horror show asi len slabý výkrik do tmy, pri toľkej brutalite čo sa dnes do filmov tlačí. /55%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Rozkošný brak, který je tak parádně cheesy, že už to snad ani víc nejde. Ta komiksová stylizace je naprosto boží a 80s hudba už jen podtrhává bezva zážitek. A jako bonus tam je ďábelsky zlej Leslie Nielsen, mladej tančící Ed Harris a Steven King v roli buranskýho mentála. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Creepshow sa nevydarila. Nepomohla jej ani aktívna účasť Romera a Kinga. Od prvých sekúnd zapácha béčkarským odérom. Film pôsobí nízkorozpočtovo, ale v skutočnosti sa rozpočet pohyboval okolo ôsmich miliónov dolárov, čo na začiatok 80. rokov nebolo málo, takže bohvie, kam sa peniaze stratili. Creepshow každopádne pôsobí po vizuálnej stránke podvyživene a podpriemerne. Herci sú príšerní (nepomohla ani účasť Teda Dansona, Eda Harrisa a Leslieho Nielsena, najzábavnejší je paradoxne nakoniec neherec King ako blbý farmár). Afektovanie do komiksovej podoby je mimoriadne zlé (rozdelený obraz, hrané scény prechádzajúce plynulo do kreslenej podoby). Viem, že hodnotenie 20% môže pôsobiť z mojej strany prehnane, ale proste tento film nemal nič, čo by ma pozitívne zaujalo - až na "poviedku" o tajomnej debne pod schodmi. Čo je na dvojhodinový film, ako mi dozaista dáte za pravdu, strašne málo. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jste-li malý hororový nadšenec, určitě vás potěší nové číslo komiksu Creepshow - pěti úsměvných, strašidelných povídek. Jenže pokud je váš otec kretén jako v tomhle případě a nechce aby z vás vyrostl úchylák, dlouho se ze čtení radovat nebudete a vysněný sešit honem rychle letí z okna. Takže to chce fotříka naučit, kdo s koho... Tak vypadá nadrámec tohohle filmu - zatímco si komiks poletuje ve větru, my jsme svědky všech pěti krátkých příběhů. Vesměs to je šedý průměr, asi jako slabší počiny z Věřte Nevěřte. Nebo se na to možná chce koukat tak ve věku deseti až čtrnácti let... Radši bych to jako ten komiks než jako film. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

„Tušili jste, že horror může být taková legrace?“ Povídkový snímek od zakladatele zombie-žánru George A. Romera, který tu spojil síly se Stephenem Kingem, je plný hereckých es, jejich rozpadávajících se mrtvol a morbidního humoru. Romero se nebál experimentů a zdařile převedl do svého filmu komiksové vyprávění: jednotlivé epizody jsou uváděny animovanými intermezzy, vypjaté scény jsou zvýrazněny kreslenými rámečky či barevným tónováním a obraz se občas dokonce rozdělí do charakteristických komiksových obrázků. Creepshow tato výtvarná stylizace do podoby komiksu určitě jen prospěla a tím se výrazně liší od ostatních povídkových hororů. Dvouhodinová stopáž je pro hororový žánr často drastická, ale díky tomu, že jsou příběhy od sebe tématicky rozlišeny, ztráta pozornosti nebo - nedejbože - nuda nemají prostě šanci. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Scénář - King, režie - Romero. No, rozhodně to mohlo být lepší a ne tak moc béčkové. První povídka celkem ušla. Druhá, kde se sice představil sám King, byla pro mne bohužel odpadem. Další, kde se objevil Leslie Nielsem, pro něj v trochu netypické roli, byla zase o mnoho lepší a mrazivější. Povídka o bedně s tajemným obsahem, byla celkem děsivá, ale na druhou stranu i docela pobavila. Poslední povídka byla zřejmě nejlepší. Nebýt tedy druhé povídky a několika dalších horších míst, jistě by měl film vyhlídky minimálně na 4 hvězdičky, ale prostě to nejde. Jinak to je celkem zajímavé a rozhodně se na to ještě někdy rád podívám. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Brakové hororové historky mistra žánru Steva Kinga převedl Romero do filmových políček přímo skvěle. Patero povídek, ze světa hrůzy a děsu, je napěchované ztřeštěnými Kingovými nápady a černým humorem. Občas mě mrzelo, že je King nevydal jako klasické povídky. Byla by lahůdka to číst. No třeba se vydavatelé někdy rozhoupou a dají u nás do distribuce alespoň původní komiks. V první povídce DEN OTCŮ vás překvapí Ed Harris (s vlasama!), výborné masky a vcelku netypický důvod proč se nebožtík otec vypraví z místa svého posledního odpočinku na poslední dlabanec. 90% OSAMĚLÁ SMRT JORDYHO VERRILLA nám přináší samotného Stephena Kinga v roli farmáře retarda Jordyho, který se po nálezu meteoritu začíná měnit v... 85% V NĚCO TĚ ZAPLAVÍ se potkáváme se záporáckým Lesliem Nielsenem, který dá milenecké dvojci napít mořské vody. 85% BEDNA nabídne jednomu učiteli východisko ze svízelné situace. 75% BLÍŽÍ SE K TOBĚ, pro mě nejděsivější příběh, je o čistotou posedlém boháči, který čelí útoku pomstychtivých švábů. 85% Všechny příběhy jsou propojeny moc pěknou povídkou o tatíncích, brakových hororových komiksech a voodoo pancence. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Jasné, na dnešnú dobu už doslova smiešne efekty - ale keď som Creep Show videla prvýkrát, strašne sa mi páčila. Už som nebola také malé dieťa, aby som sa vyslovene bála, ale tie super zimomriavky, ktoré mám dodnes, keď si na film spomeniem, za tie 4* stoja :-) Brrr! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kingov filmový comics je vskutku príjemná horrorová oddychovka. Porcia krátkych strašidelných príbehov, pochádzajúcich z pera tohto amerického majstra desu, z ktorých vždy niektorý poteší. "Creep Show 1" ich obsahuje päť. Ťažko mi vybrať ten najlepší, ale bude to asi "Osamelá smrť Jordyho Verrilla". Možno pre ten Kingov naivne-recesisticko-umelecký herecký prejav. Ako celok to oceňujem až štyrmi hviezdami. Spojenie dvoch horrorových velikánov: Stephena Kinga a G.A.Romera na mňa celkom zafungovalo. **** ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Stará klasika, ktorá v dnešnej dobe uspokojí už len nenáročného. Snaha sa uprieť nedá, no iba námet nestačí. Za mňa sú toto rozprávky na dobrú noc bez akéhokoľvek popudu emócií. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Niečo na štýl poviedok z krypty. Vyzerá to ako riadny brak, ale je to zábavné, seriózne krvavé, čiernohumorné so správnou dávkou tajomna. Romero to vie. 5 poviedok zabalených v jednej minipoviedke. V prvej OTCOVE NARODENINY o dedovi, ktorého zrazu vo veku 184 rokov nečakane ranila mŕtvica sa na svoje narodeniny vydriape z hrobu, lebo má veľkú chuť na tortu si zahral aj Ed Harris. V druhej OSAMELÁ SMRŤ JORDYHO VERRILLA sa predvedie sám Stephen King v úlohe vidláka na ktorého farmu padne špeciálny meteorit. NIEČO ČO ŤA ÚPLNE ZAPLAVÍ je o vrahovi, ktorý svoje obete zakopáva na pláži tesne pred prílivom. No a vraha tu hrá Leslie Nielsen. On dokonca aj vedel hrať. DEBNA je o zubatej príšerke schovávajúcej sa v krabici pod schodmi. Asi najlepšia časť. UŽ SA K TEBE BLÍŽIA je o šváboch. Veľa hnusných šváboch. ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Vydržal som nespať prvé tri poviedky (a súdiac podľa tronovho popisku bol na tom on podobne ;)) a nemôžem sa sťažovať. A nemal by sa ani nikto iný, kto niekedy strávil aspoň jeden zimný večer so zbierkou horrorových poviedok v ruke, pretože z Creepshow dýcha presne tá atmosféra, ktorá k takému čítaniu patrí, a na karlovarskej polnočnej projekcii fungovala dvojnásobne. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jako vášnivý čtenář S.Kinga se vždy dopředu děsím, jak bude vypadat jím inspirovaný film (většina je velmi nepovedená). A vida, spojení sil s Romerem přineslo své šťavnaté ovoce. Povídky v comicsovém hávu mají napětí, tajemno, krev, nemrtvé, brouky, překvapení i humor. Osobně mám nejraději Den otců a Bednu, ale i zbylé jsou velmi dobré, zejména švábi, švábi, švábi...Ve Dni otců je nádherný hammerovský hřbitov s báječnou zombie mající oči plné červů. Cosi z bedny má stále hlad a nesmíme zapomenout na Kingovo oblíbené: mrtví se někdy vracejí! Jen nechápu, proč je nahoře kategorie fantasy? Že by krátké obcování s voodoo panenkou hned předurčilo žánr? Jinak zájemcům doporučuji následné comicsové zpracování od Berniho Wrightsona, špičkově nakreslené a hlavně místy daleko brutálnější než film. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

První povídka skvělá, povedený mix hororu a černé komedie. Bohužel, zbylé zůstaly v jejím stínu a byly spíše průměrné. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi druhá polovina povídky o plážovém pískovišti a tasmánském čertovi, jejich úvody mě ale pekelně nebavily, stejně tak zbývající tři povídky okolo, které mají svou nezáživnou brakovostí namířeno do nejhlubších hloubek odpadu. Už nikdy víc, raději nějaký tradiční povídkový seriál alá Věřte nevěřte, Příběhy ze záhrobí, Neuvěřitelné příběhy, nebo správně potrhlej brakovej filmeček alá Chillerama, Dům v kraji hrůzy, Klub příšer apod.... I druhý díl Creepshow byl koukatelnější, ačkoli příběhy nebyly námětem o moc lepší. 20% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Chvíli jsem se i bavil, ale to nestačilo k lepšímu hodnocení. Největší zásluhy na tom má Leslie Nielsen.. 6/10 = 65% ()

Související novinky

Creepshow znovu

Creepshow znovu

31.10.2005

V roce 1982 spojil své síly kultovní hororový režisér George A. Romero se spisovatelem a scénáristou Stephenem Kingem a dali dohromady film Creepshow. Soubor pěti hororově komediálních povídek se… (více)

Reklama

Reklama