Reklama

Reklama

Temná polovina

  • Česko Temná půle (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Odhalení druhého já rozpoutá opravdové peklo. Horor USA podle úspěšné novely Stephena Kinga. Jako chlapec trpěl Thad Beaumont nesnesitelnými bolestmi hlavy. Jednou po cestě ze školy dokonce ztratil vědomí. Při operaci objevili lékaři v jeho mozku pulsující strukturu, kterou pokládali za nádor. Bylo to ale Thadovo "dvojče", které nemělo možnost se dostatečně vyvinout v děloze. Tkáň byla z mozku odstraněna. O 23 let později je z Thada učitel a spisovatel a neznámý vyděrač mu vyhrožuje, že prozradí Thadův pseudonym, pod kterým vydává knihy plné násilí. Thad se proto rozhodne veřejně se k podvodu přiznat a společně se svou ženou Liz uspořádá obřad, při němž svůj pseudonym pohřbí. Pár dní poté se rozpoutá peklo: několik lidí, kteří věděli o Thadově spisovatelské druhé tváři, jsou brutálně zavražděni ... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel nejhorší Romero a jedna z nejnudnějších Kingovek co jsem viděl, fakt jsem se nebetyčně nudil a to jsem se tak těšil protože spojení těhle dvou jmen muselo prostě vyjít. Už od začátku jsem věděl že něco není v pořádku. Je rpavda že operace byla pěkná ale pak se celej film strašně utlumil a přešel do neuvěřitelně nudných keců který mě nebavily, občas nějakej pokus o napětí moc nevyšel. Herci odvedly kvalitní práci a i hudba od Younga byla dobrá leč několikrát Young ukázal že má navíc, ale poslouchat se to dalo v pohodě. Konec byl též dost dobrej ale bohužel film trvá 2 hodiny a já se z toho více jak polovinu nudil, škoda mohlo to dopadnout daleko lépe. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Z (možného, nečetl jsem) knižního psycha zůstal ve filmu průměrný, těžko uvěřitelný mysteriózní krimi thriller o vraždícím maniakovi (nebo schizofrenikovi, ale scénář moc dlouho nenapíná). Není špatně rozehraný a chvilkami nepostrádá atmosféru, na druhou stranu se docela táhne a "vrabčí" finále jej strhává do vyloženého hororového béčka. 5/10 ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

Zatial co ostatni ulietavaju na Romerovych zombicinach, ja mam radsej taketo detektivne thrillery. To ze rejza vie pracovat s krvou a gore viem uz davno, ale prekvapilo ma ze dokaze byt aj vcelku schopnym vypravacom. Alebo za to moze skor Kingova predloha? Tak ako tak, relativne dobry film ktoremu podraza nohy priemerny zaver. 60% ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Stephen King vs. Majstri filmového hororu 3: Kniha (Temná polovica, slovensky Tretie oko) má skvelý koncept a výborné nápady, ale nie je bohvieako dobre napísaná, akoby Stephen King nedokázal zladiť obidve svoje autorské polohy - vážnejšieho seba a tvrďáckejší nemorálny štýl svojho pseudonymu Richarda Bachmana. Film je kvalitnou adaptáciou, prekvapilo ma hlavne zvládnutie vtáčich sekvencií, ale chýba tomu niečo navyše, nejaká tvorivá odvaha a filmovo ozvláštňujúci prístup, ktorý by napríklad ukázal prepojenie Thada Beaumonta s Georgom Starkom. a pod. Väčšinu filmu tiahne herecky úchvatná dvojrola Timothyho Huttona, bohužiaľ úhrančivého zlosyna s britvou Starka sme si neužili zďaleka toľko, ako by bolo príjemné. Podobne krvavé a napínavé scény sa nepochopiteľne držia na uzde, chcelo by to poriadne cenzurovateľnú verziu. Romerova réžia je na úrovni, ale zombies mu idú predsa len lepšie – zaujímavá v jeho podaní by mohla byť skôr adaptácia Cintorína domácich zvierat. Iba jeden nemŕtvy, ale desivejší než celé armády hnilých nenažrancov...esenciálna hrôza porovnateľná s tou, ktorú stvoril v NOCI ŽIVÝCH MŔTVYCH. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Filmy jako Temná polovina nejlépe demaskují, v čem je Stephen King výjimečný. I z celkem banálního horrorového příběhu dokáže udělat řemeslně slušné počtení, které má dar čtenáře vtáhnout do děje. Ale když se téhož příběhu ujme průměrný režisér a vypráví ho průměrným způsobem... zbyde překvapivě pouze průměrný příběh bez kouzla, nic víc. Stephen King potřebuje, aby jeho příběhy vyprávěl výjimečný filmař (viz Kubrick, Darabont), jinak z nich zůstane pouze stín. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Podle George A. Romera bylo docela obtížné pracovat s Timothy Huttonem, který dokonce na pár dní odešel z natáčení. (facojurka)
  • V Německu film vyšel pod názvem "Stark". (Chatterer)

Reklama

Reklama