Reklama

Reklama

VOD (1)

Ochrnutý muž si na pomoc vycvičil opici, ale u zvířete se začne objevovat nečekaná zloba. (oficiální text distributora)

Recenze (46)

matestlust 

všechny recenze uživatele

Rozhodně doposud nejslabší Romerův snímek co jsem viděl.Určitě neztrácí na originalitě,co jsem však čekal od velmistra Romera bude určitě jednak parádně vybudovaná atmosféra a zároveň pěkné krvavé gore.Nedočkal jsem se ani jednoho,místo toho jsem pul filmu koukal na šikovnou malou opičku starající se o ochrnutého mladíka-což je shodou okolností asi nelépe koukatelná část snímku.Smějte se nebo ne,ale co se hororové části týče to je děs,ale zbytek je příjemně koukající rodinný flm:). ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Lehké zklamání ze zvířecího hororu, který jím není.  Drama, kde ale nejsilnějším zůstává jen krátký spor s nepříjemnou matkou, vše ostatní se jen tak  slévá v naznačených konturách do rozmazaného obrazu, ať už je to lékař s bývalou přítelkyní či šéf nejlepšího kamaráda Geoffreyho a hlavně a především celý ten lehce nesmyslný experiment o superinteligentní opici, který se smrskne pouze v pomstychtivé žárlivé scény lehce ozvláštněné paranormálním vtělováním.  Snad jen hezká Kate McNeil přinese trochu šťávy a  pochopitelně i poslední vlastně legrační scéna z Vetřelce. ()

Reklama

Jino 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem zklamán. Romero si vybral opici jako nástroj pomsty, který se vymkne kontrole. Atmosféru jsem moc nepochytil, ale může to být taky tím, že jsem zkoukl až na dvakrát. Romero opět do svého díla vložil nějaké ty vzkazy a kritiku společnosti - člověk se snaží najít náhradu za lidskou činnost, vše si snaží usnadňovat a nakonec ho jeho výtvor zabije. No jak prosté. Opice je výborná a přiznávám, že bych takovou opici doma taky chtěl :-D. Škoda, že se film tváří spíš jako thriller než horor - nelitoval bych větších nechutností a Romerových pověstných gore scén. Sečteno a podtrženo - pro mě je to průměr, protože vím co Romero dokáže a tohle nebyl zas tak dobrý film, ale co je jasným plusem je ona kritika společnosti. 50%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Po takmer vynikajúcej prvej polovičke (ktorá ma vtiahla do deja) prišlo mierne sklamanie v podobe druhej. Do tej prenikli nedôveryhodné, až nezaujímavé sci-fi prvky o prepojených mysliach a vedeckých experimentoch. Myslím, že ak by sa jednalo o „normálnu“ opicu, ktorá by žiarlila na svojho pána (nesmejte sa, mnohé zvieratá toto fakt majú!!!), bolo by to lepšie a desivejšie. Ale zasa by sa Romerovi ťažšie vysvetľovalo, ako je možné, že geneticky neupravená opica dokáže telefonovať. Plus by ma viac potešilo, ak by majster zombies žánru siahol po veľkom plemene primátov (napr. gorile) a nie po maličkom kapucínovi. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Navzdory očekávání nejde o přímočarý horor s vraždícím primátem, ale o vcelku vypracované psychologické drama hendikepovaného muže experimentálně propojeného s asistenční opičkou, která jeho nahromaděný hněv a frustraci ventiluje, avšak též posiluje. Mimochodem, všechna čest jejímu výcviku a "herectví"! S blížícím se koncem se již jen zdlouhavě natahuje nerovný souboj (a nevyhnutelné zabíjení). Lepší 3 * ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama