Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvě nerozlučné kamarádky Jája a Vladěna jsou vynálezkyně menších i větších lumpáren. Povídka z oblíbeného cyklu Bakaláři 1978. Dvě nerozlučné kamarádky Jája (D. Veškrnová) a Vladěna (L. Žulová) jsou vynálezkyně menších i větších lumpáren. Když ale vypluje na povrch, že falšovaly stravenky, do zpěvu jim rozhodně není... Dojde to až tak daleko, že je dokonce za tento přečin nechce paní učitelka (C. Morávková) pustit k maturitě a vše se rozhodne oznámit jejich rodičům na třídní schůzce i s následky, které z toho vyplývají. Jáju napadne, že si vynutí rodičovské odpuštění fingovanou sebevraždou, což se sice Vladěně nelíbí, ale na nápad přistoupí. Napíší učitelce dopis na rozloučenou, Jája pak spolkne léky a Vladěna ji veze do nemocnice... (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na všelijaké lumpárny byli adepti především chlapci, ale dle této bakalářské povídky se dokázali ledabyle projevit i mnohé dívky. Provalená lumpárna s falšováním stravenek na obědy (kdo to tehdy nedělal), následující trest a lstivé divadélko pro získání odpuštění rodičů. Nic proti představitelkám oněch děvčat, ale jejich výkon byl naprosto nevěrohodný a hlavně neuvěřitelný. Tohle se kupodivu Jaroslavu Dudkovi nějak nepodařilo ukočírovat. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda ušpiněného filmu, takovouhle povídku by dokázala napsat i sousedova koza, kdybych jí půjčil tužku. Krom toho se není moc čím chlubit, protože z holek jakou tu hrála Veškrnka, obyčejně vyroste něco, o co bych si ani kolo neopřel. ()

Reklama

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

" Tak už jsem to vymyšlenkovala !! My spácháme sebevraždu.." Tímhle obludným škvárem trestuhodně bez očekávané katarze sebevraždu tentokrát, byť jen profesně, spíš spáchal pan Floskule Dietl.. Samozřejmě za doprovodu páně Dudka !! To je totiž taky pěknej ptáček.. ()

kingik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Může se stát, že až uzříte tuhle povídku, budete z ní na prášky. Dvě kamarádky si to prostě chtějí "hodit" kvůli tomu, že se dopustily drobné lumpárny - pašovaly do školní třídy revoluční věc - vložky s křidélky. Jedna má z toho srandu, blbne u toho, ksichtí se, to vše hlavně kvůli televizním divákům, druhá je naivnější, mrdatelnější a celé to nebere jako recesi. No jasně, Žulová je ta píchatelnější, Veškrnka je samozřejmě větší komik. Jedna z mála bakalářských povídek, která má svižné tempo, střídá v rychlém sledu interiéry i exteriéry, kvalitně odsýpá. A pozor, není unylá. Ve většině případů mnoha jiných bakalářských povídek se podařilo protagonistům protáhnout repliky na půl dne, divák se tedy za pouhých patnáct minut, co v průměru každá povídka trvá, změnil v zarostlého poustevníka, který se u telky zasekl na půl století. Než ti herci promluvili za šumivého zvukového doprovodu a vlnícího se rozplizlého vizuálu, divák obrostl mechem. Tahle povídka nedělá z diváků trosečníky, neb je dynamicky sepsaná a zrežírovaná. V podstatě není vůbec vtipná, je vlastně taková odlišná. Takže už i tehdy byly holky nevyzpytatelné kurévky, sice menší, ale byly, takže to není nutné svádět na dnešní dobu. Dietlovci a Dudkovci budou potěšeni, že jejich idoly nepřímo vytvořily i nějaký ten slabší sociální odraz doby, ačkoliv se do něčeho takového nikdy nepouštěly. A za čtvrt hodiny se vyprofilované dílo opravdu nedá stihnout. 60% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Holky vypadají na své role starší (a také jsou), ale nevychované fracky hrají umně. Až je mi jejich rodičů líto, protože ti spořádaně chodí na třídní schůzky i před maturitou, aby poděkovali soudružce učitelce, že se s jejich ratolestmi zlobila tak dlouho. Celkem bych jim přál naplnění verdiktu, jež vyřkl doktor v podání Jiřího Kodeta. Párkrát jsem se zasmál, ale jinak mi připadá tento bakalářský příběh až moc "vylepšený" scénáristou. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama