Reklama

Reklama

Season of the Witch

  • USA Hungry Wives (více)
Trailer
Drama / Mysteriózní / Psychologický
USA, 1972, 130 min (Special Edition: 89 min, Alternativní 104 min)

Obsahy(1)

Joan Michell je nešťastná čtyřicetiletá žena v domácnosti, která má manžela Jacka a devatenáctiletou dceru Nikki. Manžel Jack je nesdílný podnikatel často mimo domov a dcera Nikki se jí pomalu vzdaluje a chystá se odstěhovat ze společného domu. Poté, co se odváží k návštěvě místní čtenářky tarotových karet a vůdkyni sekty černé magie wicca, začíná frustrovaná Joan hledat nový náboj pro svůj nudný život, v čarodějnictví. Joan si začíná zahrávat s temnými silami a pomalu začíná věřit, že se z ní stává čarodějnice. Stále více se potápí do světa vlastní fantazie a začíná jí hrozit velké nebezpečí. To nejhorší. Za chvíli nemusí být schopna rozeznat realitu od své fantazie a to může mít tragické následky. (Chatterer)

(více)

Recenze (9)

POMO 

všechny recenze uživatele

Romero to měl zkrátka v malíku. Jinak by film o frustrované paničce s nepřítomným pohledem z předměstí nemohl být tak zajímavý. Tady ale funguje psychologie postav, jiskření mezi nima, pocit marnivosti a svůdné touhy něco ve svém životě konečně změnit, “přejít na druhou stranu” a být něčím výjimečný. A co jiné to pro takovou postavu - otloukánka fackovaného manželem a znuděného každodenní rutinou obrázkové americké rodiny může být, když ne post čarodějnice? Romero to napsal, nasnímal i sestříhal. A i po padesáti letech to těší citem pro kompozici a střih, a je to obsahově srozumitelné. Šikula. ()

movie 

všechny recenze uživatele

V profilu Joan, zanedbané ženy v domácnosti, udělal Romero silné feministické gesto v časech, kdy to rozhodně nebylo v módě. Suchý psychologický horror upomene na pozdější Altmanovo dílo IMAGES, skvěle se na něj dívá pokud ho člověk vnímá jako předponu k současnémi witchcraft hororru HEREDITARY a pod tíhou poněkud okatě servírovaných myšlenek se u něj ani nelze nudit. Auter Romero zde figuruje i v roli střihače a kameramana, pokud se dokážete zaplavit na sedmdesátkovém interior designu, bude pro vás tohle zapadlé dílo pastvou. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Pokud se i tentokrát snažil Romero sdělit něco víc, tak to skryl až příliš dobře. A pokud se nesnažil, tak je to snad ještě horší. Úplná prázdnota. Jedna hvězda především za tu pěknou MILFku. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Romero může filmem chtít říct, jak se vlastně ve svých životech nudíme, jak hledáme naplnění v aktivitách, které by nám v období štěstí ani nepřišly na mysl, ale činí tak bohužel nudným a celkem sterilním způsobem, kdy erotické náznaky jsou skutečně spíše jen náznaky, ač by si film zasloužil větší otevřenost. „Hungry Wives“ jsou prostě až moc roztahaná a nedovedou strhnout. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Žena Joan Mitchell má 39 rokov,19-ročnú dcéru a za manžela má veľmi úspešneho podnikateľa Jacka Mitchella. Ale je veľmi nešťastná vo velikánskom dome,stále len upratuje,žehlí a pod.Navštívi terapeuta pre stále sa opakujúce sny.Od kamaratiek sa dozvie že poblízku žije nejaká Marion Hamiltonová,ktorá praktizuje čarodejníctvo.Navštívi ju a dozvie sa že sa dokáže vysporiadať so svojím životom len cez jej absolútnu vieru.Marion je aj zároveň vodkyňa skupiny čarodejníc.Začína si kupovať knihy o čarodejníctve a začne ho aj praktizovať.Ale nočné mory neprestávajú,začína ju dokonca prenasledovať aj votrelec.Nakoniec to všetko končí tragický zabitím manžela.Na Romera veľmi nezvyklý film.Je dosť dlhý a pre niekoho môže byť aj dosť nudný.Ale ani sám Romero nebol stým filmom spokojný,dokonca ho plánoval aj prerobiť. ()

midget 

všechny recenze uživatele

Romerovo vlastní sebekritické hodnocení filmu na výsledek dost sedí - prý chtěl točit film o feminismu, ale vůbec nic o něm nevěděl. Další zásadní problém celého projektu je v tom, že stojí na extrémně zdlouhavých dialogových scénách. V jistém ohledu podnětné, ale divák si to musí vysedět. ()

Figuto 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak úplně špatné. Slušně ztvárněná deprese, čarodějnictví. Atmosféru to nějakou má, ale je to staré. Pro mě nejzajímavější Romero. Remake by nebyl od věci! ()

Reklama

Reklama