Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aktualizovaná adaptace povídky L. N. Tolstého "Smrt Ivana Iljiče", jejíž děj se odehrává v současném Hollywoodu.
Ivan Beckman je úspěšný hollywoodský agent, jehož život kromě práce naplňují flámy, drogy a nezávazné vztahy. Kamarádí se s filmovými hvězdami a má pocit, že jeho kariéra je nedotknutelná. Utvrdí se v tom, když pro svou agenturu získá bezcharakterního herce Dona Westa, a všichni jej za to obdivují. Kolik má ale opravdových přátel? Možná, že to prověří zpráva o jeho nevyléčitelné nemoci. A Ivan se najednou nestačí divit. Těžko se vyrovnává s relativním nezájmem svého okolí a začne si uvědomovat bolestnou pravdu - opravdovou přízeň si nelze koupit. Útěchu hledá opět v drogách, kterými řešil všechny své problémy. Dokáže ve svém utrpení vystoupit ze začarovaného kruhu a nahlédnout do svého nitra? Mimořádně zdařilá modernizace nadčasového tématu působí v režii Bernarda Rose velmi věrohodně a realisticky. Danny Huston podává v roli Ivana přesvědčivý výkon, který přispívá k takřka dokumentárnímu účinku snímku. Beckmanova osobní tragédie ukazuje nadčasový model, v němž je člověk přinucen k prozření tváří v tvář smrti. Trýznivá bilance jedné lidské existence kontrastuje s pozlátkem a hektičností zábavního průmyslu. Film byl velmi dobře ohodnocen kritikou i získal několik ocenění na světových festivalech. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

Sollozzo 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale pro mě to byl strašně divnej film. Hlavně díky kameře, která jako kdyby vypadla z rodinného domácího videa. Ne, nebyla tak hrozná, ale prostě mi to k filmu (zvlášť odehrávajícího se v Hollywoodu) nesedělo. Danny Huston je výborný a závěr za to též stojí. Taková nezávislá jednohubka. ()

Furmi 

všechny recenze uživatele

Priemerný scenár, ťažko podpriemerné spracovanie. Nechápem ako sa niekto môže pustiť do točenia filmu s kamerou ktorej kvalita by sa vyrovnala kúskom s Hypermaketu. Mimo príšerného spracovania sa jedná o dosť podpriemerný film, ktorý hluché miesta lepí fetovaním hlavnej postavy, balením dievčat alebo vymetanie všeliakých párty po okolí. 28% ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Ta kamera byla hrozná, to je pravda. Mohlo to být stokrát lepší, kdyby se to natočilo normálně. Od začátku do konce je to depresivní až na půdu, postavy nesympatické až hrůza a člověku opravdu není dobře, když to sleduje. Na druhou stranu musím říct, že to na mě hluboce zapůsobilo. Taková syrová ukázka odcizení, samoty a povrchnosti, kterou si hlavní hrdina uvědomil příliš pozdě. Obzvlášť nepříjemné je sledovat, jak se na něm zhoršující se nemoc projevuje. A i když nemá moc vlastností, díky kterým by si ho mohl někdo oblíbit, Danny Huston to zahrál tak dobře, že se tomu divák stejně nevyhne. Nemůžu ale říct, že by si u toho člověk oddychl nebo si snad zlepšil náladu. Silné? Ano. Příjemné? Ani náhodou. PS.: Musím také pochválit výborný soundtrack - Chopina, Schuberta i Wagnera. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Film natočený dokumentární kamerou. V podstatě to je hraný dokument na fiktivně-reálné téma. Téma není špatné, ale nějak mě to nepohltilo. Co mě nejvíc štvalo, byla naprosto nevhodně zvolená hudba na začátku a na konci filmu. Film o životě Hollywoodského agenta, který žije naplno, protože to je součástí jeho práce. Kam až se může člověk dostat v soukolí největšího filmového byznysu aniž by byl tímto byznysem semletý, podle hlavního hrdiny moc daleko ne. Hollywoodské šlápoty ale stojí za to :) Každopádně zajímavě natočený film, herecké výkony mohly být lepší, škoda. ()

milancecil 

všechny recenze uživatele

Co vše může znamenat těžká, nevyléčitelná nemoc a následná, pro okolí překvapivá a v prvních momentech zdrcující smrt jednoho muže, inteligentního, divokého, někdy až výstředního, ale žádaného hollywoodského agenta, ta smrt odhalí divákovi v příběhu převedeném do téměř čisté pseudodokumentární formy, jak to vlastně bylo s jeho úspěšným životem, s jeho vztahy k lidem v něm, v branži, v nejbližším okolí, co zůstává v pozadí jeho kariéry, co pro koho Ivan Beckman znamenal, co pro koho udělal, co třeba i pozitivně vnímaného nebo naopak z koho si dovolil udělal zavilého nepřítele, koho jen v životě prudil, kdo ho proto nemohl vystát, komu přece jen na něj zůstane v mysli světlá vzpomínka, vše podané v opravdu velmi syrové, hodně drsné formě, ale rozhodně s poutavým a pečlivě propracovaným obsahem, s řadou silných podnětů k přemýšlení, překvapivě obohacující nahlédnutí do neidealizovaných mezilidských vztahů a reálií v prostředí filmové produkce, mohu jen doporučit. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama