Výstřely pro lásku

Výstrely z lásky

Krimi / Drama

Velká Británie, 1979, 103 min

Lalo Schifrin

Charles Bronson obecně objížděl evropské filmové společnosti a bral takřka všechny nabídky, které mu, lhostejno odkud, přišly pod ruku. Není se pak čemu divit, že občas narazil na něco poněkud slabšího. Stejně se tu však najde několik pozitiv: švýcarské exteriéry a skvělý Rod Steiger.(10.4.2005)

Perfektní svižný snímek z kategorie drsných "bronsonovek", i když tu už Charles není, je zde stále jeho mocný hrdě se nesoucí drsný filmový duch.!!(2.2.2009)

• WANDRWALL

Bronson umí. nemusí ani toho moc říkat, ale jeho mimika, gesta, tah za cílem, to vše upoutává dost diváků a proto je tak oblíbený herec. A že tak rád hraje, že občas ten film není až tak kvalitní? To už tak bývá. dopředu obvykle herec neví, jak dobrý ten film bude. Hraje jak nejlépe umí, ale pak je zde zde režisér, střihač, kameraman a především příběh, který je nejnosnější částí každého vypravování. Filmů je moc, proto dávám jednu hvězdičku, protože čekají další!(28.7.2010)

Pomsta je rozhodně zdařilý film, ale bohužel Bronson ač se snažil sebevíc ten scénář, a průhlednost je do očí bijící. A navíc i samotný Bronson mi přišel takový suchý, mnohem raději ho mám samozřejmě v Přání smrti či Zločiny mužů. Nicméně film má aspoň spád a na nic si nehraje, je poměrně rychlý, akce si užijeme požehnaně a pár scén je výborných. Ale prostě nemůžu dát víc jak 3*.(9.12.2010)

Tohle že režíroval Huston? Kriste pane! Není to špatné, takový akční průměr, ale co se týče Hustona - toho bych tu čekal zhruba tak jako španělskou inkvizici...(29.5.2005)

Tento film vyšel dnes 11.2.2009 na DVD pod názvem "POMSTA". Není to ani překlad původního filmu "Love and Bullets" ani úprava již tak zkomoleného původního českého názvu. Co brání vydavatelům, aby přeložili správně název filmu (Láska a střely) ? Mě by zajímalo, kdo k těmto svévolnostem dává souhlas ? Nebo je to u distributorů už úplná "cochcárna" ? Název přece nezvýší prodej ! Pouze a jenom kvalita filmu ! Kdyby toto věděli, pak by nemohli distribuovat kdejakou ptákovinu, která pak leží na pultech a vrací se jako neprodejný brak do remitendy ! Nelze podceňovat kupující, nejsou všichni filmoví analfabeti zato u distribuce se nad tím musím právem zamyslet.(11.2.2009)

Švýcarská krajina je úžasná, švýcarská fízlokracie a četná společenská omezení už o něco méně. Zdá se, že kromě sladké Jill s sebou Charles vozí celou plejádu oblíbených herců, kteří znovu a znovu účinkují v jeho filmech.(12.1.2011)

Jeden z těch lepších filmů s Charlesem. Scénář : John Melson a Wendell Mayes. Kamera : Fred J. Koenekamp.(29.9.2011)

Archetypální Bronson i Silva, mírně manýristický Steiger zadrhává podobně jako zápletka (např. nedotažený motiv vyvrknutého kotníku). Ovšem různé detaily povyšují tento kus až těsně k vrcholům žánru: scéna ve vlaku, kdy Bronson přinutí Irelandovou sundat makeup a tím i masku mondénnní mafiánské paničky tak, aby se postupně ukázala její přirozena povaha, příprava a použití dlouhé smrtonosné foukačky, nahlédnutí do karet kumpánovi těsně před smrtí (ve chvíli, kdy Bronson dobývá úkryt Irelandové) ...(13.2.2009)

Krásné zasněžené hory a Charles s foukačkou. Zábava začíná.(12.3.2009)

Ochranca Bronson chrani svojim telom jednu zensku na ceste do bezpecia. Podla man je tento film jeden zo slabsich ktore ma.(30.11.2010)