Reklama

Reklama

Sedm světů, jedna planeta

(seriál)
  • Velká Británie Seven Worlds, One Planet (více)
Trailer

Epizody(8)

Obsahy(1)

Vydejte se spolu s Davidem Attenboroughem za poznáním odlišností sedmi kontinentů... Před několika milióny let promluvily nepředstavitelné síly do podoby našeho světa. Rozervaly zemskou kůru na kusy nebo spíš na sedm kusů, a stvořily světové kontinenty. Každý má vlastní specifické klima, terén a každý obývají jedinečná zvířata. Přírodovědný seriál Sedm světů, jedna planeta z produkce televize BBC představuje skutečnou tvář každého kontinentu od pestrobarevného ráje Jižní Ameriky po spalující žár Afriky. Zároveň odhaluje, jakým způsobem rozdílné podmínky panující v Evropě, Austrálii, Asii nebo třeba na Antarktidě ovlivnily místní obyvatele. Nechte se překvapit nečekanými příběhy. Žasněte nad ikonickou krajinou. A obdivujte úžasná divoká zvířata. Sedm světů, jedna planeta je fantastická cesta kolem světa, o kterém jste si mysleli, že ho dobře znáte. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

Úplná náhoda mě přivedla k tomuhle výbornému dokumentárnímu pořadu a jsem za to moc ráda. Nejen, že se "Sedm světů, jedna planeta" pyšní krásnými a mnoha unikátními záběry na svět zvířat, ale také obsahuje spoustu pro mě dříve neznámých informací. Bonusové body dávám také za to, že v každé epizodě byla krátce okomentovaná současná situace různých druhů zvířat, z nichž mnoho je momentálně ohrožených nebo jsou na sklonku vyhynutí, a jak člověk negativně působí na přírodu. Opravdu bych byla ráda, kdyby jsme se se jako lidstvo dokázali polepšit a společnými silami pomohli zvířatům žít stejně plnohodnotný život, jaký žijeme my sami - rozhodně by pomohlo zpřísnění zákonů, zákaz lovení a omezení (ideálně tedy zákaz, ale to by se asi nestalo) kácení lesů. Při sledování tohoto pořadu se mi několikrát vybavila věta, kterou v nějakém videu pronesla Julia Roberts: "My přírodu potřebujeme, ale příroda nepotřebuje nás". ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

V rámci současné BBC Earth tvorby ničím výrazně nevybočující, ale to neznamená, že to pořád není špička dokumentární tvorby o zvířatech. Protože to bezpochyby je. Dokonalé záběry, dokonalý coloring a povětšinou takřka dokonalý obraz celkově, dokonalé ozvučení, dokonalý komentář špičky ve svém oboru a trocha té dramatizace dosažena dynamickým střihem, byť v tomto ohledu musím podotknout, že BBC v některých dokumentech zašlo ještě o stupínek dál, třeba i díky intenzivnější hudbě. Osobně mě nejvíc bavila epizoda o Evropě, která v rámci této tvorby přináší něco zcela neokoukaného. Jinak je ale Seven Worlds, One Planet důvěrně známou kombinací fascinace, důrazného varování, ale i naděje. Byť se nemohu zbavit dojmu, že s ohledem na sebestřednou a destruktivní povahu člověka, je ta naděje každým rokem a s každým odvysílaným dokumentem tenčí a tenčí a to z jednoduchého důvodu - dobro a nezištnost těch několika málo uvědomělých, kteří pro ochranu přírody skutečně něco dělají, se nikdy svou silou nevyrovná hamižnosti a ignorantství těch, kteří s vidinou zisků přírodní zdroje neudržitelně bez ostychu a často i zcela iracionálně drancují. A nosorožec tuponosý ukázaný v samotném závěru je jen jedním z mnoha důkazů. Jak rád bych se v tomto mýlil. ()

Reklama

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Po dvou dílech končím, tedy druhý jsem jen nakousl, to je to samé. Kéž všechny bytosti umřou! Jsem myslel, že to bude povzbuzující, ale celý první díl o Antarktidě jsem trpěl, protože pořád někdo umíral, nebo chtěl umřít, nebo vymíral, nebo opuštěná mláďata, a všichni se chtějí navzájem sežrat. Jsem si vždycky říkal, kéž celý ten druh vyhyne a přestane se trápit <3 Nebo albatros, klapou si mládě a rodič zobáčky, vytváří si prý pouto, i když je mládě mrtvé (protože bouřka), je těžké se ním rozloučit… ale ledva je mládě centimetr mimo mísu, hnízdo, tak na něj rodič dlabe a mládě si může klapat, smrdět a řvát, jak chce, rodič ho nepozná. Nebo sasanky, co ulovily celou medúzu. Teda solidní plot twist. Ať všichni umřou a lidi nakonec. Kvůli změnám klimatu. A David Attenborough ať se na to dívá! Druhý díl. Začalo to, jak mroži nemají ledové kry, roztály, tak se tlačí skoro polovina světové populace na pár plážích. Pak to pokračovalo, že umírají v tlačenicích. Pak je žral lední medvěd. A pak… jsem přísahal, že jestli začnou skákat z té skály dolů na kamení, protože v panice hledají moře, a zabíjet se, tak už to nedám. Takže celý sedmidílný seriál v HD mažu! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prvýkrát vidím po takmer 50 hodnoteniach, aby mal program 100%. Ale absolútne zaslúžene. Pán Attenborough je dokumentarista s veľkým D a niekedy sa človeku zatajuje dych a zastavuje rozum, ako dokázal získať takého zábery. Geniálne dielo a už sa "teším" na prvého chytráka, ktorý to ohodnotí nižšie ako 5 hviezdami, lebo on s mobilom natočí asi lepšie. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Jedna planéta, sedem rôznych kontinentov, niektorí z ich najnespútanejších, najvzácnejších, i doteraz najmenej natočených a zdokumentovaných živočíšnych zástupcov, excelentné zábery, najvyššia kvalita, náučné informácie, zdvihnutý varovný prst nad negatívnou ľudskou činnosťou a nerozvážnosťou. BBC nepoľavuje a tasí ďalší zo svojich impozantných dokumentárnych seriálov, ktorých nikdy nie je dosť. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie série trvalo 4 roky, jednotlivé filmové štáby navštívili 40 krajín sveta a natočili viac než 2000 hodín záznamu. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama