Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Můžete mluvit o tvrdém osudu? Osud kovboje Jima Kanea je tvrdší než psí suchar. Jeho bankovní půjčka je splatná. Stejně jako splátka alimentů. A kůň Appaloosas, kterého si přivedl z Mexika, je zavřený v karanténě. To, co Jim potřebuje, je trocha kapesného. Držitelé Oscara Paul Newman a Lee Marvin hrají hlavní role v této úsměvné komedii režírované Stuartem Rosenbergem. Newman hraje Jima, sympatického ztroskotance, který stále kuje plány, jak dostat do své peněženky nějaké dolary. Marvin je jeho kamarád Leonard, velký mluvka se spoustou nápadů, jak vydělat peníze... které však, jak se zdá, nikdy nemají úspěch. Jim a Leonard - posíleni trochou kovbojského filosofování a lokem kořalky - překonají všechny potíže. Jsou nejsympatičtější dvojicí ztroskotanců, co se kdy protloukala nezdary. Newmana a Marvina v sedle můžete udeřit, ale nemůžete je porazit. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (12)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála priemerných filmov P. Newmana a ani ďalšia hviezda Lee Marvin po jeho boku, filmu veľmi nepomohla. Dej je pomerne ľahko čitateľný a v prvej polovici sa to dosť naťahuje. Slávnej dvojke to spolu sekne, ale film by rozhodne potreboval šikovnejšieho režiséra a záživnejší dej. P. Newman bol vždy mojím obľúbencom, jeho slovenská mama Terézia Fecková (rodáčka z obce Ptičie okr. Humenné) to ešte umocňuje a ja na neho nedám dopustiť. Aj kvôli nemu dávam tri priemerné hviezdy. 60%. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tak předně, tohle není western, jen "komedie" ze současnosti s dobytkem. Komedie v uvozovkách, protože to není vůbec vtipný. Naopak, jde o jeden z nejslabších filmů s Paulem Newmanem. Ten tu hraje kovboje, který se s Lee Marvinem vydává koupit pro jednoho boháče dobytek. Protože je to příšerný trouba, každý s ním chce vyjebat a nakonec s ním vyjebe i ten boháč. Jak? SPOILER no prostě mu nezaplatí a hrdina po chvilce vztekání odejde, aniž by to jakkoliv řešil KONEC SPOILERu. Navíc je to neskutečná nuda kde většina dialogů je naprosto o ničem. Jak se to povedlo slušnému režisérovi s herci jako Newman a Marvin? Inu odpovědí je hollywoodský nudař Malick, který stojí za scénářem. 1*, za ten hloupý konec si to opravdu víc nezaslouží. ()

Reklama

kubilov 

všechny recenze uživatele

Tak kromě žánrové chybky v zařazení (ne, western opravdu ne) má Pocket Money potíže ve scénáři, u kterého bych opravdu nečekal, že ho napsala pozdější skoro legenda Terrence Malick, dále třeba v hereckých výkonech, protože ani z Newmana a ani z Marvina nesálá ale vůbec žádné nadšení pro hraní v tomto počinu. O nějakých režisérských exhibicích je pak už asi úplný nesmysl mluvit. Ne, že by se to nedalo dokoukat, ale je to opravdu docela hloupý film, slabší 2* ()

NORDEN 

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa tešil, kedže Paul Newman je zárukou dobrého filmu. No tento film je asi výnimka. Bez pointy, takmer nez deja. Film odšumí do prázdna ako celaskon hodený do vody. A samotný záver filmu je taký ako keby pri strihani omylom odstrihli záverečnú pointu a snažili sa to zamaskovať tým že tam jednoducho strčili koniec. PS: chcel by som podotknúť že fotky v galérii sú z nejakého iného filmu, neviem síce akého ale z tohto filmu to rozhodne nieje. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Kde nic není ani sám Paul nebere. Zastávám názor, že western+komedie zkrátka nejdou dohromady, což mi ale v tomto případě ani tak nevadí, protože pokud se zde jedná o western, tak já jsem Tommy Emmanuel. Několik věcí mě nutí konstatovat, že se jedná patrně o nejslabší článek v Rosenbergově filmografii. Podezřelý obchod s dobytkem jako dějová náplň je trochu nedostačující. Vtipných momentů..respektive těch zajímavých je zde jako šafránu a rádoby "vypointovaný" závěr tu snůšku nudných žvástů rozhodně nezachrání. Malick se zase činil...50% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Během natáčení v Arizoně se Lee Marvin jako protest proti propuštění svého dvojníka – kaskadéra objevil na scéně naprosto opilý. Režisér ho poslal zpět do hotelu, kde si Marvin o gauč zlomil prst u nohy. Druhý den měl natáčet náročnou taneční scénu, kterou se stoickým klidem odtančil. Když byl záběr hotový, museli mi rozřezat botu, aby ji bylo možno z nateklé nohy sundat. (Mikino00)

Reklama

Reklama