Reklama

Reklama

Úniková hra: Turnaj šampiónů

  • USA Escape Room: Tournament of Champions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Úniková hra: Turnaj šampiónů je pokračováním divácky úspěšného psychologického thrilleru Úniková hra. Tentokrát se nic netušící skupina šesti lidí ocitne uzamčená v další sérii únikových místností. Postupně odhalují, co je spojuje, aby mohli zůstat na živu… a zjišťují, že tuto hru už jednou hráli. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (178)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

S únikovkami se v posledních letech v realitě roztrhl velký pytel, bylo tedy jen otázkou času, než se s nimi sejdeme formou filmu a předloni se tak konečně povedlo. Jelikož se jednalo o skutečně první záležitost svého druhu, já se bavil a na dvojku čekal už při první avizované premiéře loni v prosinci. Teď už konečně dorazila a byť se nemůže zařadit mezi kousky, u kterých bych děkoval vyšší moci, že jsem je viděl na velkém plátně, pár opravdu promyšlených momentů se zde najde. Jen je škoda, že se opět cílí zejména na sofistikovanost pastí a hororové prvky jako smrt pro tuhle sérii nemají vlastně vůbec žádný význam. [viděno v Cinema City Plaza Plzeň 26.7.2021] ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Typický neduh sequelitidy, přičemž jednička pro mě byla příjemným překvapením, ale dvojka už mě moc nebavila a způsob jakým vrátila staré postavy do hry mi přišel vyloženě hloupý. Sony by se mělo vzpamatovat a točit v první řadě výborné filmy, které se posléze můžou stát klasikami. Pak i začnou chodit lidi. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že tahle série mě jako fandu adventur zatím velice baví. Moc nechápu ty, co kritizují když se jim líbila jednička, protože je to v podstatě totéž. Jsou tu sice slabší postavy, ale oproti prvnímu dílu všichni vědí o co jde a odpadá zbytečné seznamování. Místnosti jsou čtyři a minimálně dvě z nich naprosto fantastické (banka, noirová ulička), ale i ty ostatní mají perfektní spád, hádanky a brutální pasti. Navíc se tentokrát podíváme zase o kousek dál na to, kdo za vším stojí, čemuž pomůže pro mě i celkem překvapivá pointa. Jediné co se dá vytknout je absence gore, zvlášť u jedné smrti to dost zamrzelo, to mohla být parádní nechuťárna (SPOILER déšť), ale jinak spokojenost a 4*. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Popravdě mě to dost zklamalo. Nečekal jsem, že to bude lepší než dost povedená jednička, ale že to bude aspoň důstojným pokračováním. Jenže nebylo. Místnosti sice nejsou špatně vymyšlené, nějaká atmosféra a napětí v tom sice je, ale už to tak dobře nefunguje. Může za to především několik věcí. Jednak se dvojka snaží působit strašně velkolepě a plná zvratů, jenže těch zvratů je přehnaně a navíc se buď dají lehce odhadnout nebo nejsou zrovna nejlíp vymyšlené. Včetně toho závěrečného, který nejen že se dal docela odhadnout, ale navíc opět zůstal otevřený, takže z Únikové hry asi chce Robitel udělat sérii a la Saw a natáhnout ji na co nejvíc dílů. S takovým koncem to ale spíš vypadá jak nějaký díl seriálu. Navíc celý ten Turnaj šampiónů je dost odbytý. Nejen že smrti za moc nestojí, ale hlavně je předem jasné, že tu všichni ostatní kromě hlavní dvojice jsou jen křoví, které dříve či později musí zemřít, proto se je ten film ani nesnaží nějak víc představit, když je to vlastně úplně zbytečné. On to sice ve výsledku je obyčejný průměrný horor na jedno zhlédnutí, žádná katastrofa se naštěstí taky nekoná, ale oproti povedenému prvnímu dílu je to pro mě fakt hodně velké zklamání... Slabé 3* ()

nany2121 

všechny recenze uživatele

Strašnáááááá nuda !!! Videl som to v kine. Dúfal som, že kino pridá na zážitku, ako to často krát býva.  Moje sklamanie bolo o to väčšie. Ten film nemal konca. Hanbil som sa, že som nato zavolal aj priateľku :D :D Z kina sme odchádzali so slovami: "To bola, ale blbosť!!! Mám pocit, že ľudstvo osprostieva. Bezduchý nudný dej, postavy nevýrazné, okatéé, strašná sprostosť. Nad tým filmom sa mi rozum pozastavoval :D Je mi ľúto, že dnešná mládež sa kŕmi takýmito bezduchými sračkami. Dnes sa normálne filmy už pomaly ani netočia :((( ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • V čase 56:32 můžeme vidět loď v láhvi. Tato láhev je od 15leté skotské whisky Dimple Haig 15 yo. Je balená v typické třírohé láhvi s důlky – anglicky dimple, odtud její název. (DJMaroko)
  • V jedné scéně je vidět, jak blesk uhodí do hodinek, které má Zoey (Taylor Russell) na ruce a poškodí je. V dalších záběrech jsou ale hodinky jasně nepoškozené. (Kudly4)
  • Společnost Minos nese svůj název po krétském králi Minósovi z řeské mytologie. Ten nechal budovatele Daidalose postavit labyrint, do kterého byl zavřen Minotaurus, zrůdný potomek Minósovi manželky Pasifaé a posvátného bílého býka. (NiWi)

Reklama

Reklama