Reklama

Reklama

Jak přežít v divočině

(pořad)
Reality-TV / Dokumentární
Německo, 2018, 45 min

Režie:

Felix Parson

Obsahy(1)

Před Bastianem Rissem stojí velká výzva. Bude se snažit přežít v kanadské divočině. Jeho učitel Joe má 14 dní na to, aby ho naučil všechno, co je potřeba. Bere Bastiana do pralesa na německo-rakouských hranicích... Boj s přírodními živly, hladem, žízní a únavou zaměstnává dva muže celé dva týdny. Expert na přežití v divočině Joe Vogel a jeho chráněnec Bastian totiž vyrazili ven. Bastian se naučí, jak se o sebe postarat uprostřed lesa, aby měl nakonec všechny znalosti a schopnosti potřebné k přežití. Bude se muset potýkat s nečekanými problémy a posunovat hranice vlastních možností: ještě netuší, že každý den mu Joe sebere nějaký kus důležitého vybavení. Nepotrvá dlouho a Bastian bude muset být schopen vyjít jenom s tím, co si najde a co se naučil: jak bez pomoci rozdělat oheň nebo si postavit bezpečný úkryt, jak chytit rybu nebo si vyčistit zuby bez čehokoliv, a ještě mnohem víc. Seriál Jak přežít v divočině seznamuje diváky s nekonečným množstvím triků a neuvěřitelných technik přežití, díky kterým se dozví, jak si v přírodě zajistit kalorie, nalíčit past, léčit nemoci a ošetřovat zranění nebo jak správně číst znamení matky přírody. Nicméně „pouhá“ schopnost přežití Joeovi a Bastianovi nestačí. A tak postupně zlepšují podmínky svého života v divočině. Zatímco první noci tráví v primitivním příbytku, nakonec přebývají v chatrči, kterou si postavili holýma rukama. Zatímco první dny přežívají doslova z ruky do huby, o něco později si udí maso i ryby a předvádějí, jak by se dalo maso uchovat na několik následujících let. Jedna věc přesto zůstává jistá: Joe a Bastian to nikdy nebudou mít jednodušší. (TV Prima)

(více)

Recenze (4)

WolfIssen 

všechny recenze uživatele

Dokument má 10. dílů, cca po 45 - 50 minutách. Jde to všechno sledovat i na youtube. Za mě určitě povedené, jen Joe Vogel se mohl trochu více představit. Víme o něm jen to, že je biolog, má lovecké i rybářské oprávnění a zůčastnil se expedic do odlehlých končin. Na internetu lze najít, že napsal knihu o přežití, ta ale prozatím nebyla přeložena do češtiny. Jelikož se podobnými věcmi taky zaobírám, musím říct, že oproti podobnému pořadu s Bearem Gryllsem je tento pořad pokojnější a Joe ukazuje více praktické věci k přežití než Bear Grylls, který ukazuje spíše takové, které lze využít v krajních situacích. ()

Macek97 

všechny recenze uživatele

Celý pořad na mě působil velmi rozumným dojmem. Pohled na přežití v přírodě byl pojat velmi realisticky a po celou dobu pořadu zaznívá několik praktických rad. Celé se mi to velmi líbilo a byl bych rád, kdybych našel tomuto více podobných pořadu. Taktéž musím vyzdvihnout klid obou aktérů. Ve srovnání s Bearem Gryllsem. Na mě tento pořad udělal větší dojem jelikož zbytečně nepřehání a nedělá z toho SHOW pro přírodou nepolíbené jedince. Jediné co mě na pořadu zklamalo je, že jsem nikde nenašel další série, které by ukazovaly i jiné prostředí nebo aspoň jiné roční období. ()

Reklama

Richard768 

všechny recenze uživatele

Postaviť prístrešok, založiť oheň, upiecť placky zo žaluďovej múky... V podhorskom lese na konci leta je ideálny čas vyskúšať si svoje schopnosti prežitia v prírode. V inom ročnom období by to bolo náročnejšie. Najmä čo sa týka zháňania potravy. Trochu ma sklamala záverečná "skúška", v ktorej Bastian preukázal len malú časť toho, čo sa naučil. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Oproti akčnímu přežití v divočině Grilse to připomíná poklidnou rodinou dovolenou. Ale mě se to líbilo kvůli krásným lesním prostředím a šikovným radám, kdyby přišel black out výpadek elektřiny a další ošklivé věci. Ku příkladu ne moc účinné tlučení na klacíky v zemi , aby vylezly žížaly v domnění, že prší a pak si na nich pochutnat. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama