Reklama

Reklama

Příběh stoleté ryby

  • Česko Příběh stoleté velryby (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve světě, který je lidem skryt, žijí bytosti schopné ovládat příliv, čas a střídání ročních dob. Šestnáctiletá Chun se v podobě delfína poprvé vydává prozkoumat zemi lidí, dostává se však do silného proudu, odkud ji zachrání lidský chlapec. Ten umírá, ale vděčná Chun se rozhodne, že mu ztracený život vrátí. Stará se tedy o jeho duši, která na sebe vzala formu drobné rybky. Tak začíná jejich společná cesta plná dobrodružství, během kterého duše roste a pouta sílí. (Kiisaki)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (24)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ako keby sa stretla Mononoke a Cesta do fantázie. Mýty. Bytosti. Kúzla a nejaký ten osud a priateľstvo. Nádherný film s krásnou animáciou a silnými myšlienkami. Cítim sa ako keby sa predomnou otvoril úplne nový svet. Chcem ho ešte navštíviť a byť ním očarení. Všetko na tomto filme mi sadlo. Treba vidieť. A ja sa k tomu rád vrátim. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vyznať sa viac v tejto mytológii, nemal by som problém s plným hodnotením. Občas je to teda pre "západniarskych outsiderov" miš-maš, ale tak krásne nakrútený a prerozprávaný, že v podstate sa stačí nechať iba unášať a užívať si pozitívne a občas smutné pocity, aké film vyvoláva. V záverečnej polhodine sledujeme skutočne monumentálne obrazy, až by divák chcel vidieť nejaký vydarený hraný remake, podotýkam ale, že skutočne vydarený. Prípadne celý seriál, ktorý by tú mytológiu poriadne rozvinul. Veľmi príjemné animované prekvapenie, pre mňa osobne väčšie ako tiež výborní Wolfwalkers. ()

Reklama

leila22 

všechny recenze uživatele

V prvom rade nejde o rozprávku pre deti, minimálne nie pre tie najmenšie. Svojimi myšlienkami mi tak trochu pripomínala Malého princa a všetky jej skryté pravdy a múdrosti možno neodhalí ani každý dospelý. Begónia a veľká ryba je o tých najdôležitejších hodnotách, o skutočnej nesebeckej láske, kedy človek miluje druhého viac ako sám seba a ktorá sa dnešnej dobe v takejto čistej podobe pomaly vytráca. V tomto čínskom animáku láska nepozná hraníc a ani tri rozdielne svety nie sú prekážkou na to, aby si hlavné postavy odovzdali to, čo si odovzdať majú. A je fakt zážitok, keď na animovanom filme dospelí vyberajú vreckovky...Videné na AFF 2018. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Brilantní vizuál v kombinaci s prapodivnou zápletkou je v kontextu země vzniku v ČLDR definitivně potěšením pro všechny ctitele asijské animované tvorby. Ale vraťme se k zápletce – kosatka se zamiluje do jinocha, který pomáhá kosátkám ze spárů rybářských sítí. Na základě obětování se kosatka rozhodne, že obětuje půl života ve prospěch znovuvzkříšení uhynulého jinocha. A právě cestu vedoucí k tomuto počinu může divák sledovat v 大鱼海棠. 77 % Celosvětový příjem k 23. 4. 2019: ‎$85,571,198, což je 19,2 násobek rozpočtu ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Občas příběh ztrácí nit, občas přechází v silný emocionální zážitek, ale po většinu času je to celé dosti smutné a mdlé, takže epický spektákl formátu Cesta do fantazie nečekejte, ač se to tváří podobně. Spíše tu jde o dekonstrukci rodinných vztahů formou mýtu a puzzle, ale občas v tý skládačce chybějí či do sebe správně nepasují dílky. ()

Galerie (89)

Reklama

Reklama