Uživatelská zóna Přihlásit Registrovat Ztracené heslo

Polibek hada

Serpent's Kiss, The

Francie / Německo / Velká Británie, 1997, 104 min

Režie: Philippe Rousselot
Hrají: Ewan McGregor, Greta Scacchi, Pete Postlethwaite, Richard E. Grant, Carmen Chaplin, Donal McCann, Charley Boorman, Gerard McSorley, Rúaidhrí Conroy

komentáře
videa
 ve filmotéce
v bazaru

Obsah:

Píše se 18. století a mladý holandský architekt Meneer Chrome je povolán do Anglie, aby pro bohatý manželský pár Smithersových vytvořil honosnou zahradu. Kolem stavby je však až příliš mnoho podivných událostí   (oficiální text distributora)

Komentáře uživatelů k filmu
profil / všechny komentáře uživatele kleopatra ****

Tenhle film byl jednou hodně pozdě v noci, ale ožila jsem v momentě, kdy jsem spatřila svého oblíbence Ewana McGregora. Pravda, měl paruku, protože příběh se odehrával v Anglii, v jakémsi aristokratickém sídle, v době paruk, šněrovaček a vějířů, ale naštěstí ne celý film. Hrál zahradního architekta, který měl vytvořit takovou zahradu, která by rodině zajistila postup na společenském žebříčku, nejlépe něco jako park ve Versailles. Panička byla náročná, manžel nestíhal dodávat peníze, takže byl vyšachován milencem, a zahradníkovi se job v téhle rodince začal zajídat, ne tak jejich zasněná (měli ji za blázna) dcera, která byla to jediné, co ho v tomhle místě lží, podvodů a intrik drželo. Přesto, jak jsem to napsala, to nebyl zlý film :-))

profil / všechny komentáře uživatele Houdini ***

Zlatá Palma - výběr

profil / všechny komentáře uživatele igi B. ****

Výborné kostýmní drama, stylizované do lehounce(!) >greenewayovské< atmosféry, podkreslené vynikající hudbou Gorana Bregoviče. Čtyři a půl hvězdičky.

profil / všechny komentáře uživatele Crocuta ****

Hezký příběh z doby barokní, stejně jako igymu B. se mi při jeho sledování vybavil Greenaway, zvláště jeho Umělcova smlouva. Ale aby bylo jasno - tenhle snímek je naprosto svébytný a opravdu dobrý.

Hodnocení uživatelů:
kleopatra ****