Červená Karkulka

Rodinný / Pohádka

Československo, 1920

• Karlos80

Za tu v uvozkovkách minutu, nad kterou se dnes člověk musí vážně jen pousmát:-)(24.10.2009)

• nunka

Ak by mi rodičia v troch rokoch pustili takuto rozpravku, celý život nerozdýcham fóbiu z Červenej Karkulky...(2.6.2008)

No ano, zlé ale zábavné.(8.3.2008)

• Webb

No, opravdu to není moc povedené. Neměli to točit a raději zůstat u povídky.(11.10.2009)

• Ilicka

Moc ráda bych viděla víc než čtyřicetivteřinovou ukázku, kdy vynikající herecký výkon podává pes v roli vlka.(1.11.2011)

Innemann kupodivu umí využívat titulky. Kdyby to vzniklo tak deset let předtím, bylo by to na velmi vysoké úrovni, takhle vypadá pejsek v postýlce opravdu roztomile.(10.9.2009)

• K.I.N.G.

Spíš komedie / horor(21.9.2008)

• ybuko

Genialne spatne:)(25.2.2008)

Těžko hodnotit něco co jsem neviděl, ale jen kousky v tv pořadech. Ono taky kde to dneska je možnost vidět? První česká filmová pohádka sice němá, ale připomínalo mě to spíše horor. Strašně bych to chtěl vidět celé....(27.7.2009)

Většina lidí tady tuhle Karkulku moc nemusí. Mně se avšak líbila a možná je to i tím, že během jedné minuty se odehrálo vše podstatné, a také je ztvárněna coby takový malý horůrek. Vždyť sežraná malá holčička vlkem je spíše horor než pohádka. A na závěr jsem se také musel pořádně zasmát, když jsem viděl toho "hrůzostrašného vlka". Rozhodně kvůli němu dávat nižší hodnocení, nebo spíše proto, že chápu že film je z roku 1920 a byl natočen v Československu. Osobně bych totiž řekl, že touto dobou by příšerného vlka natočil snad jen filmoví mistři této doby Georges Méliès, Robert Wiene a Friedrich W. Murnau.(14.12.2009)

• lucascus

ten jezevčík v roli vlka nemá chybu :D(14.7.2011)