Pohádka, v níž je ve vlka zaklet zlý chlapec Jirka. Odmítl totiž rozdělit se s čarodějem o jablka, která ukradl Karkulce, když se vracela od nemocné babičky. Protože vlk nahání hrůzu lidem v okolí lesa, připravuje se na radnici za pomoci krejčího Nitky, radního Smůly a ponocného Vrány výprava vedená rychtářem. Než však seberou odvahu k opravdové honbě na vlka, vlk sežere babičku a ohrožuje i Karkulku. Naštěstí jde kolem babiččiny chalupy lesník Dubský a vlka zastřelí. Obě - babička i Karkulka - jsou tak zachráněny a mohou společně s Podhorskými, Karkulčinými rodiči, oslavit babiččiny narozeniny. Jirka se vrátí do své lidské podoby. (oficiální text distributora)
Karlos80
Za tu v uvozkovkách minutu, nad kterou se dnes člověk musí vážně jen pousmát:-)(24.10.2009)
nunka
Ak by mi rodičia v troch rokoch pustili takuto rozpravku, celý život nerozdýcham fóbiu z Červenej Karkulky...(2.6.2008)
burina
No ano, zlé ale zábavné.(8.3.2008)
Webb
No, opravdu to není moc povedené. Neměli to točit a raději zůstat u povídky.(11.10.2009)
Ilicka
Moc ráda bych viděla víc než čtyřicetivteřinovou ukázku, kdy vynikající herecký výkon podává pes v roli vlka.(1.11.2011)
gjjm
Innemann kupodivu umí využívat titulky. Kdyby to vzniklo tak deset let předtím, bylo by to na velmi vysoké úrovni, takhle vypadá pejsek v postýlce opravdu roztomile.(10.9.2009)
K.I.N.G.
Spíš komedie / horor(21.9.2008)
ybuko
Genialne spatne:)(25.2.2008)
cariada
Těžko hodnotit něco co jsem neviděl, ale jen kousky v tv pořadech. Ono taky kde to dneska je možnost vidět? První česká filmová pohádka sice němá, ale připomínalo mě to spíše horor. Strašně bych to chtěl vidět celé....(27.7.2009)
zdeny99
Většina lidí tady tuhle Karkulku moc nemusí. Mně se avšak líbila a možná je to i tím, že během jedné minuty se odehrálo vše podstatné, a také je ztvárněna coby takový malý horůrek. Vždyť sežraná malá holčička vlkem je spíše horor než pohádka. A na závěr jsem se také musel pořádně zasmát, když jsem viděl toho "hrůzostrašného vlka". Rozhodně kvůli němu dávat nižší hodnocení, nebo spíše proto, že chápu že film je z roku 1920 a byl natočen v Československu. Osobně bych totiž řekl, že touto dobou by příšerného vlka natočil snad jen filmoví mistři této doby Georges Méliès, Robert Wiene a Friedrich W. Murnau.(14.12.2009)
lucascus
ten jezevčík v roli vlka nemá chybu :D(14.7.2011)