Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Cynthia Kelloggová přichází na policejní stanici, aby před detektivem Johnem Woodsem, jeho kolegyní Lindou Nealonovou a videokamerou učinila výpověď. Policie totiž objevila mrtvé tělo Jamese Urbanskiho, manžela její nejlepší kamarádky Joyce, se kterou společně pracují v salonu krásy v malém americkém městě Bayonne. Cynthia začíná své vyprávění svatbou, kdy si Joyce vzala pohledného, ale násilnického a sebestředného frajera Jamese. Od té chvíle se její manželství stalo nepřetržitou sérií domácího násilí. Časem James začal vybírat i domácí kasu a obtěžovat Cynthii. Přesto Joyce nemá odvahu z manželství utéci a požádat o rozvod. Místo toho občas prohlašuje, že ho zabije, zpočátku žertem, později, aby si ulevila. K tragickému zvratu došlo jednoho večera, kdy se obě ženy rozhodly trochu pobavit v místním lunaparku a neodbytný James se jim vecpal do auta. (TV Nova)

(více)

Recenze (39)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Vražedné myšlenky trpí především suchopárnou režií Alana Rudolpha. Scénář rozhodně špatný není a jeho rozuzlení je přinejmenším zajímavé (leč mírně předvídatelné). Velice slušné je obsazení. Demi Moore podavá jeden z mála svých skutečných hereckých výkonů, Harvey Keitel je slušný, ale už předvedl lepší výkonu. Chutnou třešničkou je Willisův opilecký/násilnický manžel... ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Když jsem tenhle film viděl poprvé, zapsal jsem si ho mezi celkem zajímavé. Jenže to mi bylo kolem 12ti a moje nárokové požadavky prezentované slovem "zajímavé" byly na minimu součastnosti. Film je poměrně nudnou hříčkou s obrázky, které sestavují jakýsi nepříliš propracovaný děj vrcholící pokusem o šokující rozuzlení. No kdyby to nechali zauzlované snad by se to ani nepoznalo. Keitel a Willis jsou mími oblíbenci ale tenhle film bych mezi jejich lepší rozhodně nezařadil. Ale pro televizi dobrý. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Asi nikdo nečekal propracovanou psychologii postav, úderný scénář nebo nějaký objevný pohled na dané téma. Prostě jeden manžílek řeší trable násilím, téma bylo na počátku 90. let módní a posloužilo Bruci Willisovi vymanit se ze škatulky kladných představitelů. Demi Moore tady vypovídá o vraždě manžela její nejlepší kamarádky. Stejně jako další postavy se začne zaplétat do vlastních lží, vzrůstající napětí mezi oběma ženami nicméně úplně nepocítíme a celkově na tenhle kousek velmi rychle zapomeneme. A to nikdy není dobrá vizitka. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Film to není žádná sláva. Demi Moore hraje obstojně, každá emoce je ale na ní příliš jasně vidět – nevím, zda to byl záměr, ale považuju se za diváka s alespoň průměrným mozkem, který nemusí hned všechno slyšet a vidět dvakrát. Bruce Willis zahrál primitivního gaunera celkem obstojně. Body dávám za to, jak skvěle film ukázal policejní manipulaci svědků při výslechu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Všetci máme úroveň a VRAŽEDNÉ MYŠLIENKY idú za ňu. Demi Mooreová nie je bohvieaká výhra, ale otrasný scenár, odpudivá réžia, nezáživná atmosféra a Bruce Willis v ČERVENÝH TEPLÁKOCH sú predsa len "príliš". Ale čo dobré si myslieť o upotenej makačke, v ktorej nestojí za močku dymu ani frajer Harvey Keitel? Pôvodne som chcel dať až 40%, ale oblial ma studený pot pri predstave, že si to pozriem ešte raz. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (7)

  • Režisér filmu Alan Rudolph povedal: "Nikto v skutočnosti nevedel, aký bude koniec. Pol dňa pred nakrúcaním sme sa stretli a rozhodli, aký by mal byť koniec." (m.a.t.o.)
  • Úloha Jamesa Urbanského bola len malou súčasťou filmu, kým do nej nebol obsadený Bruce Willis. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama