Reklama

Reklama

Téměř 5000 let poté, co byl obdařen všemocnou mocí egyptských bohů - a stejně rychle uvězněn - je Black Adam (Dwayne Johnson) vysvobozen ze svého pozemského hrobu a připraven rozpoutat v moderním světě svou jedinečnou formu spravedlnosti. (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (570)

TeeAge odpad!

všechny recenze uživatele

Mal som ťažké záchvaty smiechu, obzvlášť z neuveriteľného výkonu Aldisa Hodgea ako vtáčieho muža. V kombinácií s odvedenou prácou strihača filmu nepochybujem, že dostane predstaviteľ orlieho okatého muža zlatú malinu. Bol by som svojim nemiestnym, neprofesionálnym smiechom nepríjemne rušil ľudí v kine - na moje šťastie, tam skoro nikto nebol - okrem môjho brata, ktorý ma na tento opus vytiahol so sloganom: Neboj, pokial budeme mať šťastie, bude to také zlé, že sa po dlhej dobe náramne pobavíme. A mal pravdu. Ale čo je veľa, to je veľa: áčkový rozpočet, béčková hudba a vizuál, céčková réžia, déčkový herci, a éčkový scenár. Jednoducho lahoda za 200 mega. No nepodpor to, aby sa už konečne prestali natáčať digitálne sajrajty bez štipky vkusu a duše... ()

DJ_bart odpad!

všechny recenze uživatele

DCU se už prostě nesnaží odlišit od MCU či se vymanit ze škatulky stereotypních komiksových blockbusterů. DCU je už prostě jen MCU z LIDLu.... jo a Dwayne Johnson není herec, ale chodící meme. Extrémně nesympatickej film, kterej nepřipomíná nic jinýho než sračkoidní produktovej prefabrikát pásový výroby. Nuff said. #it'sblackadamintime ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čím začať, bavilo ma to a dosť. Som fanúšik DC komiks a obzvlášť sa mi ľúbia prvé filmy (Man of Steel, BvS, ZS Justice League, Wonder Woman, Aquman), no posledné filmy sa moc nepodarili (Birds of Prey, Wonder Woman 84) a tak som rád, že The Rock aspoň trošku vytiahol DC na lepšie svetlo. V prvom rade sa mi ľúbil príbeh, kde som vlastne netušil, kto bude záporák a o čo presne pôjde (trailery som nesledoval). Mistr Skala ako Black Adam sa výborne hodí na túto úlohu a dobre to hrá aj vo flashbackoch, ktoré sú zaujímavé až do konca. Veľkým plusom pre mňa bolo svižné tempo, takmer furt sa niečo dialo. Fajn dialogy a vtipy sú trefne dávkované, no nikdy to nie je zbytočne prehnané (ako napr. v Thor 4). Samotná postava Black Adama je zaujímavá, no stret s kladnými hrdinami s Justice Society ešte zaujímavejší. Hawkman a Doctor Fate sú výborný a to mi väčšinou skoro všade príde Hawkman ako trapák, no tu mi prišiel celkom štýlový. A keď už spomínam stret anti-hridnu s hrdinami, akcia je ďalšia s vecí čo ma bavila. Nikdy to neprešlo do stereotypu a vždy prišli nejaké zaujímavé nápady. Efekty sú v norme, v podstate už je to taký štandard v komiksových filmoch, všetky vyzerajú podobne kvalitne. Hudba tiež bičuje v akciách príjemne film vpred a dodáva mu potrebnú šťavu do gúľ. Prepojenie so sériou tiež nechýba a znova aj keď krátko sa tu ukáže Djimon Houson ako Wizard zo Shazama, či Amanda Waller, ktorá je už poslednú dobu ako marvelovský Nick Fury. Jaume Collet-Serra točí obvykle dobré, ale žánrovo iné filmy, no aj tento krát si môže pripísať kvalitný zárez na pažbu. P.S.: po-titulková scéna sa naozaj vydarila a poteší snáď každého fanúšika. Obľúbený soundtrack: Black Adam Theme. 80% - 4* ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Do kina jsem na BA šel spíše z nudy než z potěšení a vlastně jsem dostal přesně to, co jsem čekal - (pod)průměr. Zatímco MARVEL je pořád víceméně stejný a drží se “ve středu”, aby se zavděčil všem, DC je o něco vyspělejší a dává nám buďto nahláškované komedie (Shazam) nebo vtipné a současně drsně krvavé akce (nový Suicide squad). O to víc je s podivem, že Black Adam není ani jedno z toho a jde o zcela podprůměrnou superhero akci, která nemá čím oslnit. Herecky jde o soubor “no names” spolu s přestárlým Brosnanem a Dwaynem v hlavní roli, který se zde ale za mě až katastrofálně nehodí. Jeho role ve F&F nebo v jungle filmech, kde víceméně paroduje sebe samého, jsou zábavné a jsou hitem internetových memes, ale hlavní superhrdinskou roli mu prostě nesežeru, na to mu (bohužel) chybí větší herecký talent, mimika a vcítění se do postavy. Z hlediska příběhu zde toho taky moc nedostaneme, charaktery hrdinů jsou tuctové, nezábavné a bez silnějšího backgroundu a z audiovizuální stránky diváka taky nic nestrhne, akce je obyčejná a není moc co chválit. Suma sumárum klasická digitální řežba, která ale za jí podobnými filmy zaostává nevýraznými postavami a slabým fan-servicem, no jako slabší trojhvězda se to díky zábavnému žánrovému zařazení přežít hádám dá… ()

HellFire odpad!

všechny recenze uživatele

Čekal jsem výplachovku, dostal jsem prachsprostý odpad. Black Adam působí naprosto amatérsky a odfláknutě (především co se týče speciálních efektů – tohle musela být pro CGI umělce hotová noční můra), až do takové míry, že je urážející vůči divákovi. Všechny scény s expozicí ve mně vyvolávaly nutkání položit hlavu na polštář a usnout, zatímco všechny bojové scény působily jako děsivá směs zvuků, bláznivého střihu a rozmazaného obrazu. Postavy jsou až na Brosnana krajně nesympatické, příběh postrádá jakékoliv napětí, dialogy by zahanbily i Magnuska (hlášky typu „špatný plán je lepší než žádný plán“ si strčte za klobouk) a ani po technické stránce nemůžu najít žádné plus. Už úvodní bitka Black Adama s armádou, kdy se Rock snaží tvářit jako největší drsňák, působí spíš směšně a při sledování jsem se nemohl zbavit dojmu, že Rockovo ego nabobtnalo na neudržitelnou úroveň. Konečně si ve svých 50 letech mohl natočit svůj oblíbený projekt – ale zapomněl do něj vložit srdce. Film působí spíš jako ukázka toho nejhoršího z dnešního Hollywoodu – jako plytká zábava na jedno zhlédnutí pro diváka bez mozku, který touží jenom po pozlátku. Co mi taky brnkalo na nervy, byly pokusy o humor, které se naprosto míjely účinkem. Napadá mě k tomu slovo „cringe“. Hodí se taky ke scénám typu „voják vypálí na Black Adama raketu, ten ji chytne a pozorně si ji prohlédne, aby si divák všiml, že je na ní doslova! napsané Eternium... výbuch téhle rakety Black Adama zraní, takže víme, že eternium je jeho kryptonit“. Divák se raduje, scénárista skuhrá. Nebo scéna, kdy Black Adam honí několik vojáků na létajících motorkách a zcela bez vysvětlení ví, že mají motorky úložný prostor, kde se může ukrývat unesený chlapec. P.S. Podle box office to vypadá, že diváci přeci jenom nejsou tak hloupí a nechodí na Black Adama v davech, protože tahle předražená produkce si na sebe nevydělá v kinech. Rozpočet se udává okolo 200 milionů dolarů plus reklama a film svou pouť v kinech zakončí někde za hranicí 500 milionů. Tudíž v červených číslech. P.P.S. Zajímalo by mě, kolik procent filmu bylo natáčeno před green screenem. Tipoval bych 80 %. Barevná paleta filmu ve mně vyvolávala nutkání nasadit si sluneční brýle a zběsilý střih maskující nespočet neduhů mi zase otevíral kudlu v kapse. Takhle nasraný jsem při sledování filmu dlouho nebyl :). Od superhrdinů si dám přestávku tak na příštích 10 let. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • V jedné scéně má Cyclone (Quintessa Swindell) hračku ve tvaru opice. V komiksech má její postava za parťáka a mazlíčka opici Frankie. (NiWi)
  • Ve filmu vlastní Amon (Bodhi Sabongui) hned několik DC komiksů. Jsou jimi „Wonder Woman #1 (Rebirth)“, „Batman Odyssey #1“, „Cyborg #4 (Rebirth)“ a neurčené komiksy „The Flash“ a „Superman“. (NiWi)
  • Když se poprvé rozhodlo, že se film začne chystat, byla režie nabídnuta Jordanu Peelovi. Ten však odmítl s odůvodněním, že superhrdinské filmy moc nemusí a nerad by vzal šanci někomu, pro koho to bude vzrušující. (NiWi)

Související novinky

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Disney a Flash v kinech zakopli

Disney a Flash v kinech zakopli

19.06.2023

Strastiplná produkce Flashe by vydala na samostatnou knihu, minulý týden ale komiksový blockbuster konečně vběhl do kin a díky nadějným vyhlídkám, kdy podle některých odhadů mohl mířit až na… (více)

Reklama

Reklama