Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co má společného kráska městečka, roztleskávačka a vzorná dcera s nemanželským synem místní lehké ženy, rváčem a chlapcem z polepšovny? Nic, dokud k městečku nespadne družice s tajným vládním experimentem - podivným fialovým slizem, který se pohybuje, požírá a absorbuje vše živé a roste, a roste a roste... Boj o život začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (248)

choze 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem ve videopůčovně kolem tohohle filmu chodil obloukem, ten obal se řvoucím xichtem uvězněným v slizu mě upřímně děsil. Když jsem konečně sebral odvahu a zkoukl to, musel jsem se pousmát... SLIZ je větším rozpočtem opatřená předělávka drive-innové klasiky z 50. let do průměrného béčkového hororu let osmdesátých. Americké maloměsto (ovšem s velkoměstskou kanalizací :), sexuchtivá mládež v čele s panenskou roztleskávačkou (bohužel po většinu času v civilních šatech), úsměvné monstrum, armádní jednotka v bílých skafandrech, která toho ale moc nezmůže, finální velký výbuch a samozřejmě otevřený konec (až na to maloměsto a mládež prakticky identický koncept jako v C.H.U.D.). Triky už dneska mají bohužel po záruce, ale masky jsou dobré (i když marná sláva, ve VĚCI, kterou mnohdy připomenou, byly lepší) a zabíjení slizem taky, hlavně telefonní budka. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na městečko Arborville spadl Kaplického blob, ale nebude tu knihovna - to zvětšující se syrové játro chce teror! Povedená žánrovka s na svůj ročník obstojnými triky, kde Kevin Dillon dokonale splňuje kritéria člověka s označením "liskací typ", ale zase na druhou stranu, není to něco, k čemu by se člověk s láskou vracel - vždyť ani Mitchův oranžový plovák E.Eleniak nestačil ukázat bóje.. „Soon, Madame, soon... the Lord will give me a sign.” ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

V podstatě všechny scény, ve kterých sliz někoho zabíjí, nemají chybu a je to strašná sranda. Ale vše ostatní je buď nuda k uzoufání nebo je to tak nelogické, až to bolí (už samotný závěr, kdy sliz zneškodní roztleskávačka - esence vší prostomyslnosti - na rozdíl od armády vědců, kteří ho doteď zkoumali, je donebevolající - to si jako nikdo z nich nevšiml, že sliz nemá rád chlad?). Film je navíc nesnesitelně prolezlý žánrovými klišé (byť nedokážu moc rozlišit, zda klišoidní byl už Sliz, nebo zda od něj všichni opisovali později), a tím pádem veskrze dokonale předvídatelný. Jako jednorázový výlet do starých dobrých osmdesátek to celkem funguje, ale víckrát to vidět určitě nemusím. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pro někoho to je asi kult, já o existenci Slizu nevěděl. Překvapivě dobré, kromě stupidního neútěku Meg kanálovým oknem, kterým by projel bagr, není moc co vytýkat. V autě zahlédnou znalci Bejvoče Šauný, celou dobu vám společnost dělá (jak se tak do její filmotéky dívám, jen v tomhle snímku) velmi půvabná Shawnee Smith. Parchanti ve skafandrech dostanou na prdel a nakonec kouzelná romance s opravdickými sněhovými vločkami. Celý film dabuje asi šest postav, Bontonu se ale podařilo vybrat takové hlasy, že to kupodivu ani neruší. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pár minút som mal pocit, že tomu chýba 28 ročný Steve McQueen, ale to za chvíľu prešlo. Zisťujem, že mám pre tieto prerábky z 80. a 90. rokov nejaký zvláštny zmysel a trochu ma prekvapuje, že prečo toto pre väčšinu áno a Carpenterova prekliata dedinka nie, tá sa mi ešte páčila o chlp viac. Je to poctivé a v niektorých momentoch napínavé béčko, ktoré ma potešilo najmä rozdielnym pôvodom slizu oproti antikomunistickému originálu. Russell viac krát vtipne a elegantne použil paralelný strih, Griffith by mal z neho radosť. 70% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (16)

  • Režiséra Chucka Russella můžeme zahlédnout jako diváka v kině. (HellFire)
  • Částečně rozpuštěného, ale stále živého vojáka ztvárnil kaskadér Noble Craig, trojnásobný amputář, který během války ve Vietnamu přišel o obě nohy, ruku a oko. (ČSFD)
  • Kevin Dillon jezdí na motocyklu značky T100R Triumph Tiger. (HellFire)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama