Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co má společného kráska městečka, roztleskávačka a vzorná dcera s nemanželským synem místní lehké ženy, rváčem a chlapcem z polepšovny? Nic, dokud k městečku nespadne družice s tajným vládním experimentem - podivným fialovým slizem, který se pohybuje, požírá a absorbuje vše živé a roste, a roste a roste... Boj o život začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (248)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nádhera! Mimořádně zábavné a křišťálově čisté osmdesátkové béčko. Sliz staví klišé na klišé, je zde vlastně vše, co v béčkovém hororu být může, což bych v ambiciózním filmu hodnotil negativně, ale tady jsem slastí až chrochtal. Triky a masky jsou převážně na vynikající úrovni, spoustu scén (kino, kanalizace, nemocnice, telefonní budka) si budu dlouho pamatovat. Moje pětihvězdičkové hodnocení je samozřejmě značně neobjektivní, ale zato od srdce. PS: Chcete-li se bát, sáhněte radši po něčem jiném. Horror movie of the year ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

O tom, jak je těžké z takového námětu (hromada vraždícího slizu) vykřesat solidní film, jsem se přesvědčil u originálu za 58-ého. O třicet let později vznikl remake, který vyráží dech i dneska. Z poslední tvorby mám Russella zafixovaného jakožto slušného řemeslníka, ale tohle je neskutečně osobitá filmařina, ve které se našlo místo pro vše, co má správné hororové béčko z osmdesátých let mít. Hromada nekorektnosti (z toho kill-listu padá brada!), nepředvídatelnosti (bezvýchodné situace se řeší bazukou), vynikající charaktery (dobře zahrané) a hlavně absolutně FANTASTICKÉ triky! Ty detaily vražedných útoků by s přivřeným okem bodovaly i dneska. O hromadě hlášek, citací, narážek a pomrkávání na zběhlejší diváky, kterým se doslova plýtvá, škoda mluvit. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $19miliónov║Tržby USA $8,247,943║Tržby Celosvetovo $8,247,943║ Zaujímavé mená Chuck Russell a Frank Darabont sa spojili pri tomto sci-fi projekte a je to tam cítiť. Z béčkového námetu vytrieskajú maximum a po technickej stránke to zvládajú nadmieru slušne. Moment strachu vedia dobre dávkovať, má to dobrý spád. Typovo to dosť pripomenie horor Vec. /60%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nepřiznaná kingovina se vším všudy; příjmením hlavní postavy počínaje a zasazením i stylem konče. Darabont se prostě nezapře. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Vizuálně Věc bez hororové atmosféry (nenegativně). Spousta překrásných slizkých serepetiček a nesračkový scénář. A za konec skoro 5*. Dík. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Úsměvné,rošťácké osmdésatkové béčko !! Tohle je vzácný drahokam ! Blob porušuje většinu kardinálních pravidel kinematografie ( neměli by se zabíjet nevinní,děti a lidé ,které máme rádi). Fungující empatizmus, slušná režie, odpoutaný a zvětšující se terror a perfektní triky,masky! 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Isteže, ako fanúšik KRITEROV 2, DETSKEJ HRY, CHVENIA atď., dávam 80%... ale s nemalým váhaním. Veľkí hororoví fanúšikovia, Chuck Russell a Frank Darabont, dali po vizuálnej stránke dokopy obdivuhodne odpudivý kolos, robiaci česť názvu SLIZ. Takisto atmosféra klasického amerického zapadákova je vykreslená kvalitne. O hercoch nemusí byť reč, ale to v tomto type filmov nikdy. Zostáva dodať, že vlastne jediné, čím snímka nemohla sklamať (triky, atmosféra, zmysel pre morbídny humor), tak že to všetko mierou vrchovatou obsahuje a že sa na to celé pôvabne dobre pozerá. Len sa pýtam, či nám niekedy k filmovej (hororovej?!) spokojnosti nestačí predsa len príliš málo. P.S. Rozhodne je mi však blízka nielen scéna z kina, ale i nemalý fakt, že tvorcovia sa nehanbili nakrútiť „poriadne neambiciózne béčko“. Viac v mojej recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/1045/ ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Sliz přistane na zemi a bere útokem městečko Arborville. Tomu místo aby se dostalo vládní pomoci, je na něj uvalena karanténa. Zrovna před týdnem jsem díval na starý BLOB (’58) a asi takhle; ano, je to zábavnější, ale originál měl větší duši. Efekty jsou parádní, sliz už není jen bobtnající hrouda, ale vypadá spíš jako obří kopa vnitřností, narůžovělá chapadlácká masa hnusu, která se s lidma dvakrát nesere. Navíc umí fungovat i jako kyselina. Ale postavy mě nějak nebavily. Hošové v tomhle filmu jsou zkrátka ztělesněním osmdesátkovosti tak jak ji nemám rád - no jen hl. hrdina je frajer s bujným mulletem a náušnici… Takže jo, nenudil jsem se (pár vtípků fakt dobrých) a uznávám, že hnusy vypadaly na svoji dobu perfektně, ale chybělo mi to ’něco víc’. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na svoji dobu výborný (i když teenagerský ...) "horror" s opravdu perfektními nápady, triky, technickým zpracováním celého filmu, spádem atd. Bohužel dnes mě tento film již příliš nezabavil, ale ve své době to byla pro mě a moje kamarády "kultovka". Goreefekty super, občas opravdu výborné nápady... Herecké výkony taky ujdou, prostě velmi příjemný "horrůrek", na který se dá kouknout i se svojí holkou ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Čistokrevné béčko, které i po tolika letech působí neuvěřitelně svěže. V záplavě hnusných digitálních efektů vyniká Sliz dneska jako třpytící se diamant na Tromavillské skládce. Vizuální stránku dostalo na starost studio Dream Quest Images, což byli po ILM nejproslulejší odborníci v té době (Total Recall jest důkazem). Právě díky nim máme možnost spatřit růžový puding v jeho nejroztodivnějších podobách nebo žracích momentech, kdy dospělého chlapa dokáže narvat i do odpadního potrubí. Nikdy nezapomenu na to, jak jsem si jako cucák pořídil za stovku originální videokazetu a nadšeně jsem jí pouštěl všem kamarádům. Pravda, tohle video-kouzlo se už lehce vytratilo, ale film každopádně stále patří do toho nejlepšího, co koncem 80. let vzniklo. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Parádní béčková jízda s áčkovým rozpočtem i triky a osmdesátkovým stylem. Zábavnější než originál se Stevenem McQueenem. Kdo má tyhle (řemeslně dobře odvedené!) pokleslosti rád, bude příst blahem. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Osvěžující, v určitých místech "skrytě" černohumorný horror, který přináší to nejlepší z béček 80. let, ale přitom je na rozdíl od nich natočen takřka áčkovým způsobem. Vynikající vizuální efekty a slušná kamera značí, že Sliz je nejen "guilty pleasure", ale i pocta filmů podobným. Scénář byť typicky jednoduchý, má vcelku zajímavou zápletku a snaží se spoustu situací řešit alespoň v rámci možností tím méně předvídatelným způsobem, což nejvíce odnesou samotné postavy :) Za tento nečekaně příjemný zážitek silnějších 7/10 ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Takový ten americký vědeckofiktivní horrrůůrek, průměrný film se stokrát obehranými klišé v zaběhaných šablonkách - a jen ten slizák tomu dává lehce šmrnc. A za všechno může NASA a CIA a USARMY a VOJPRŮMKOMPLEX jak jsme tomu tenkrát říkali a jsou osmdesátky a to je asi tak všechno... . . . Nelogičnosti v ději, nesmyslné chování hrdinů v ohrožení, nějaké ty efekty a výbuchy... Prostě kdo má rád tenhle typ filmů, ten se pobaví a ví a já tyhle filmy docela i rád tak trochu poťouchle mám, protože mě prostě jenom pobaví a víc nic. I když ten konec - s šíleným reverendem... :-)) No, přidejme si k výše zmiňovaným SLIZOTVŮRCŮM ještě ty, co myslí že mají BOHA pevně v rukou... ;-P Halelujah... - - - P.S. ...a dávejte si pánové i dámy raděj pozor, čím že si to natíráte hlavy, rosolovatí prý po tom TO cosi v nich... :-) ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Vtipný a napínavý sci-fi horror; určitě jeden z těch lepších zástupců daného žánru. Jde sice jen o zábavu, ale Chuck Russel, který už měl tenkrát na kontě třetí (a velice vydařený) díl série Nightmare On Elm Street, je zárukou, že jde o zábavu kvalitní - pokud tedy filmu odpustíme nějaká ta klišé. Kdyby The Blob nebyl remakem stejnojmenného (a mnohem slabšího) snímku z 50. let, klidně by mohlo jít o zdařilou adaptaci nějaké povídky Stephena Kinga. Film jako stvořený pro nostalgické pamětníky a příznivce horrorů 80. let. Svým způsobem jej lze brát dokonce i za jakýsi „definitive 80´s horror movie“. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Nádhera!!! Perfektné triky, parádne úmrtia, skvelá gradácia, nezabudnuteľné scény a veľa prekvapivých momentov (jeden z mála hororov, kde naozaj neviete, kto umre). Aj keď by som dal objektívne 4*, ale to moje plesajúce srdiečko inak nemože. Som nadšený. Kvalitou a zábavnosťou podobné Cameronovým Votrelcom. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Původní verzi jsem neviděl a abych pravdu řek, tak po tom ani nějak netoužim, ale tohle je skvělej, zábavnej béčkovej horor, kterej celkem hodně vyniká v nápaditosti i v provedení gore, kdy ten sliz, kterej je něco jako žíravina, dělá s lidma docela solidní krvavý kreace, nicméně tady platí přímá úměra, že čim je sliz větší, tak tim jsou triky horší, ale to u tohohle osmdesátkovýho hororu nevadi a zábava to je po celou dobu fakt skvělá ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jeden z četných remaků hororových béček z 50. let, který mimochodem dopadl z hlediska filmových kvalit lépe než originál. Je totiž o více než 30 let mladší a proto dynamičtější, akčnější a pochopitelně i naturalističtější. Píšou se 80. léta, a proto nejsou nositelem zla zelení mužíčci z vesmíru, nýbrž, jak jinak, utajené vládní experimenty s nebezpečnými zbraněmi. Výsledkem práce Chucka Russella je lehce, ale opravdu jen lehce nadprůměrný žánrový snímek, kterému nejde upřít napětí, ale který by talentovaný a zkušený režisér mohl vytáhnout ještě výš. Zejména po herecké stránce je to nemastné neslané, také ve scénáři se najdou logické kotrmelce. Celkový dojem: 60 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem ve videopůčovně kolem tohohle filmu chodil obloukem, ten obal se řvoucím xichtem uvězněným v slizu mě upřímně děsil. Když jsem konečně sebral odvahu a zkoukl to, musel jsem se pousmát... SLIZ je větším rozpočtem opatřená předělávka drive-innové klasiky z 50. let do průměrného béčkového hororu let osmdesátých. Americké maloměsto (ovšem s velkoměstskou kanalizací :), sexuchtivá mládež v čele s panenskou roztleskávačkou (bohužel po většinu času v civilních šatech), úsměvné monstrum, armádní jednotka v bílých skafandrech, která toho ale moc nezmůže, finální velký výbuch a samozřejmě otevřený konec (až na to maloměsto a mládež prakticky identický koncept jako v C.H.U.D.). Triky už dneska mají bohužel po záruce, ale masky jsou dobré (i když marná sláva, ve VĚCI, kterou mnohdy připomenou, byly lepší) a zabíjení slizem taky, hlavně telefonní budka. ()

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama