Reklama

Reklama

VOD (1)

Neohrožený žoldák se pouští do nejnebezpečnější mise kariéry. Má zločineckému bossovi zachránit uneseného syna. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (720)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Klasická dejová šablóna, ktorá neponúka nič nové, ani nadštandardné, aby tu človek híkal od radosti, obohatená o "extrémne uveriteľný" príbeh vhodný pre diváka, ktorý sa mile rád necháva uniesť do ríše fantázie. Na jeden krát dobre, na zlatú či striebornú medailu to rozhodne nebude, aj keď pozerať sa nato dá .. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Trošku divoký mix Ramba a Leona kolem poloviny na chvíli trochu zvolní a snaží se diváka dojímat (což mu kdovíjak nejde), ale jinak je to naštěstí hodně solidní masakrální akčňák s jednou bombastickou dlouhou scénou “bez střihu”, kdy kamera mimo jiné střídavě “nastupuje a vystupuje” z jedoucího auta. 70% zaokrouhluju nahoru. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nabušenější akční jízda tu od Johna Wicka 3 z USA nebyla! Netflix se do toho opřel a narval do filmu pěkné prachy a jediné, co na filmu zamrzí, že jsme jej nemohli vidět na velkém plátně. Chris Hemsworth ma za úkol vysvobodit syna zločineckému bossovi v drsném prostředí Bangladeshe, což je obrovským plusem, jelikož tohle prostředí nám z filmů není úplně známé. Debutant Sam Hargrave je především kaskadér a jde to vidět na akčních scénách, které jsou naprosto perfektní. Souboje jsou dynamické, ostré, surové, přehledné a velmi kontaktní. ( Souboj na nože opět vede) a potěší i originálně natočená auto naháněčka či finální rozstřel na mostě, který musí potěšit každého fanouška ostré a nekompromisní akce. Chválím i nájezdy kamery, která diváka doslova vtáhne do dění filmu a potěší i velmi rychlé tempo. Tohle se povedlo. Příběh***, Akce*****, Humor>Ne, Násilí****, Zábavnost*****, Hudba****, Vizuál*****, Atmosféra****, Napětí****. 8.5/10. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"Extraction" má neoddiskutovatelně výrazné místo na pomyslném grafu tendencí akčního žánru. Tento bodový graf vytyčený v jedné rovině nespoutanými nízkorozpočtovými akčňáky s atletickými ke všemu odhodlanými aktéry a protilehlou svázanou hollywoodskou vysokorozpočtovou produkcí s hvězdnými tvářemi nám pak v jednotlivých bodech znázorňuje důraz na akci coby atrakci a vyvolávání wow efektu fyzickým rozměrem. Nicméně v tomto vymezení nepředstavuje "Extraction" jakkoli zásadní nebo revoluční milník. Pouze spíš samotný fakt, že se na onom pomyslném grafu objevil, dále posiluje naději, že se akčnímu žánru v Hollywoodu blýská na lepší časy. Sam Hargrave z toho vychází jako dobrý a nasazením sympatický učeň kaskadérské školy 87eleven a stojí někde mezi jeho mistry Chadem Stahelskim a Davidem Leitchem. Jenže Hemsworth není žádný Keanu Reeves ani Tom Cruise, takže za sebou zjevně nemá léta tréninku i osobního nasazení. Proto jeho režisér a choreograf musí přicházet s gimmicky jako digitálně pospojovaným zdánlivým jedním dlouhým záběrem, který ale právě svými evidentními přechody jen připomíná ambice filmařů z nižších rozpočtových kategorií, které si ale právě svou větší vydřeností navzdory produkčním podmínkám (jako třeba v "Universal Soldier: Day of Reckoning") nebo poctivou rukodělností (jako třeba v "Jailbreak") získávají větší sympatie. A to nemluvě o dodnes nepřekonaných projektech, kde fyzická akce a režijní řemeslo dosáhly ideální synergie jako v "The Raid 2". ____ "Extraction" je fajn žánrový příspěvek, který ukazuje potenciál, ale také pravou tvář Netflixu coby videopůjčovny. A to možná zůstává hlavním přínosem tohoto projektu. Netflix totiž překvapivě důsledně zpřítomňuje vnitřní paradox schizofrenního označení "VoD videopůjčovna". Sice nikdy nedosáhne na vymazlený výběr a komunitní funkci, jaké nabízely osobitě kurátorované autonomní videopůjčovny, ale po vzoru velkých řetězců potřebuje pravidelný přísun nových blyštivých produktů. Ty v lepším případě diváky přitáhnou i do odlehlejších sekcí, kde objeví sice ne přímo unikátní skvosty, ale kupu dalších žánrovek, které je přimějí nezrušit předplatné. Tak když do těchto zákoutí v rámci doporučení Netflixu už budete, mrkněte se na něco z těch výše zmíněných. Nicméně po těch letech shakycamů a CGI omalovánek zcela postrádajících fyzický rozměr můžeme zase jednou s nadšením vyhlížet nadcházející vývoj. Až se dokonce člověku chce mluvit o renesanci akčního žánru. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Po Triple Frontier další sympaticky nekompromisní a drsný akčňák od Netflixu. Choreografie a vůbec režie je tak dravá a nápaditá, že tu je hned několik scén, které jsem si chtěl hned po titulcích pustit znovu a také jsem si je pustil. Příběh je sice jednoduchý, ale také dovede překvapit především jedním neobvyklým, nicméně logickým spojenectvím, no a klidný konec mi vůbec nevadil, spíše naopak - měl jsem pocit, že si potřebuji vydechnout. Chrisu Hemsworthovi jsem věřil všechno. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (28)

  • Při závěrečném boji na mostě dojde k sestřelení policejního vrtulníku, který následně spadne do mělkého koryta řeky a začne hořet. Při závěrečné pohledu na zničený most se zde vrtulník však již nenachází. (the_anubis)
  • Hlavní zbraní Tylera Rakea (Chris Hemsworth) je puška BCM CQB-11 s dalšími prvky tovární výbavy BCMGunfighter Mod 0 Stock, přídavnou svislou přední rukojetí, holografickým kolimátorem a zvětšovacím modulem 3x Magnifier, laserovým zaměřovačem Steiner Offset Tactical Aiming Laser a tlumičem. Jako poboční zbraň nosí Glock 17 a ve filmu ho můžeme vidět i s granátometem M79. (J.F.B.)

Související novinky

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

18.06.2023

V pátek 16. června si na Netflixu odbylo premiéru dlouho očekávané pokračování akčního snímku Vyproštění z roku 2020 v režii zkušeného kaskadéra a akčního koordinátora Sama Hargrava. První film se na… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Furiosa dorazí až v roce 2024

Furiosa dorazí až v roce 2024

11.09.2021

A je to oficiální. Furiosa, prequel Šíleného Maxe z roku 2015, dorazí místo roku 2023 až v roce 2024. Austrálie si totiž v těchto dnech prochází něčím, čemu se kupodivu jako jedna z mála zemí na… (více)

Reklama

Reklama