Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Potrhlý a ušlápnutý bankovní úředníček Stanley Ipkiss jednou v noci uvidí z mostu něco ve vodě. Myslí si, že se někdo topí, a chce mu pomoct, ale zjistí, že tam plave nějaké smetí a v něm se chytila podivná zelená maska. Když si ji doma zkusí nasadit, začnou se s ním dít úžasné věci. Vládne nadpřirozenými schopnostmi. Hned toho využije a vyřídí si účty s lidmi z nejbližšího okolí, kteří mu něco provedli nebo ho nemají rádi. Stanley netuší, že na banku, ve které pracuje, se chystá parta mafiánů v čele s Dorianem Tyllerem, který chce ovládnout celou mafiánskou scénu ve městě. Půdu mu připravuje krásná zpěvačka Tina, která Stanleyho okouzlí. Stanley v masce banku vykrade sám. Potom v baru, v němž Tina zpívá, předvede úžasné věci a Tina se do něj zamiluje. Po muži se zelenou maskou jde policie i investigativní novinářka Peggy, která předstírá ke Stanleymu lásku, ale zradí ho Dorianovi. Ten se zmocní masky a s její pomocí si chce vyřídit účty s kmotrem mafie. Stanley se Tině přizná, že muž v zelené masce, který ji okouzlil, je on sám, ale Tina ho miluje i tak a masku nakonec hodí zpátky do řeky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (727)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

O rok mladší animovaný seriál se mi kdysi líbil mnohem víc, ale ani tenhle béčkový komiksák není k zahození, byť jsem si z něj vlastně pamatoval jen psa v masce.  V době své největší pitvořivé slávy byl Jim Carrey pro tuhle roli přímo stvořený a jeho Stanley Ipkiss prakticky nemá chybu. Přihodím-li si k tomu i krásný diazdém,  tak se dá odpustit i vlastně docela plochý a nepříliš zajímavý příběh, který se mohl  mnohem víc odvázat a epická ztřeštěnost mohla nabrat podobných rozměrů jako právě ve výše zmíněném seriálu.  Tři ale spokojené hvězdy. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Nostalgický komentář: Tohle byl vůbec první film, co jsem viděla na videu. Strýc nám nechal svoje video a odletěl do USA. Videopřehrávač nechal u babičky - na to léto nikdy nezapomenu. Ještě že i malé vesnice mají svoji videopůjčovnu. Smála jsem se pořád. Edit: Maska konečně vyšla na DVD (2011). Záchvaty smíchu stále trvají. Ten film je nesmrtelný a Carrey génius. Triky jsou na svou dobu velmi zdařilé. Soundtrack skvělý a Diaz je kočka. V originále vynikne více vtípků. Ať žije rumba! S-s-s-s-smokin'!!! ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně filmová legendární komedie, která mě seznámila s Jimem Carreyem a Cameron Diaz. A zatímco Jim prošel celým mým dětstvím a nejednou mi dělal radost, tak Cameron svojí krásou mým životem prochází neustále. Zároveň se jedná o jediný film, který jsem si ve videopůjčovně půjčoval pokaždé, když jsem nevěděl, co jiného si půjčit...až jsem si tu VHSku koupil a doteď ji mám doma. :-) ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Film, který jsem jako malý viděl asi nejvíckrát. Totální nostalgie. Ohromně na mě zapůsobil a otiskl do mě nesmazatelnou stopu. Co na tom, že původní comics byl oproti dětskému filmu velmi drsný a temný, když ho v ČR nikdo nezná. Fakt jsem se neskutečně bavil a věřim tomu, že bych se bavil i dnes. Erne, přistav náhraďáka! _ Je to veterán. _ They call me Cuban Pete, I'm the king of the rumba beat... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nebýt Carreyho, tenhle film by neměl ani tu trochu šťávy, kterou ve výsledku má. Jeden z prvních komiksových filmů, ale současně velmi těžko zvládnutelná originální postava, která na stříbrném plátně je přesně tak přehnaná a neuvěřitelná, jako v kresleném seriálu nebo původním komiksu. Těžko uchopitelné pro film, ale přetaveno do snesitelné podoby. některé hlášky a scény (Oscar) navíc časem získávají své nedocenitelné místo v paměti diváka:). ()

Galerie (87)

Zajímavosti (48)

  • Detektív hovorí, že banka bola vykradnutá mužom v zelenej maske. Ale dôkazová páska bola čiernobiela. (rador)
  • Keď Stanley (Jim Carrey) v jednej scéne prichádza domov, jeho nohavice sú suché a čisté. Predtým ale plával v rieke. (rador)

Související novinky

Vrátí se Carreyho Maska?

Vrátí se Carreyho Maska?

28.01.2020

Snímek Maska z roku 1994 nastartoval kariéru herečky Cameron Diaz a patří mezi nejikoničtější role Jima Carreyho, celosvětově pak vydělal 351 milionů dolarů na 23milionovém rozpočtu, o to větší… (více)

Další dobrodružství s režisérem Pirátů

Další dobrodružství s režisérem Pirátů

01.07.2010

Gore Verbinski pořád hledá projekt, kterým by navázal na veleúspěšnou karibskou trilogii. Příští rok uvidíme jeho digitálně animovaného Ranga, ale co dál? S adaptací videohry BioShock to kvůli… (více)

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (více)

Reklama

Reklama