Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Potrhlý a ušlápnutý bankovní úředníček Stanley Ipkiss jednou v noci uvidí z mostu něco ve vodě. Myslí si, že se někdo topí, a chce mu pomoct, ale zjistí, že tam plave nějaké smetí a v něm se chytila podivná zelená maska. Když si ji doma zkusí nasadit, začnou se s ním dít úžasné věci. Vládne nadpřirozenými schopnostmi. Hned toho využije a vyřídí si účty s lidmi z nejbližšího okolí, kteří mu něco provedli nebo ho nemají rádi. Stanley netuší, že na banku, ve které pracuje, se chystá parta mafiánů v čele s Dorianem Tyllerem, který chce ovládnout celou mafiánskou scénu ve městě. Půdu mu připravuje krásná zpěvačka Tina, která Stanleyho okouzlí. Stanley v masce banku vykrade sám. Potom v baru, v němž Tina zpívá, předvede úžasné věci a Tina se do něj zamiluje. Po muži se zelenou maskou jde policie i investigativní novinářka Peggy, která předstírá ke Stanleymu lásku, ale zradí ho Dorianovi. Ten se zmocní masky a s její pomocí si chce vyřídit účty s kmotrem mafie. Stanley se Tině přizná, že muž v zelené masce, který ji okouzlil, je on sám, ale Tina ho miluje i tak a masku nakonec hodí zpátky do řeky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (727)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +Jim Carrey, Maska, pes Majlou a kráska Cameron Diaz, jinak zábavné a vtipné -možná by se našlo pár drobností, jo už jsem na to přišel, chybý tady krev/// Masku jsem viděl asi po páté. Dnes už jsem se jen díval, ale kdysi jsem se za břicho popadal a strašně se chlámal těm scénkám a hláškám: "Maska nebo placka" jsem asi jako 12ti letý kluk kdysi časo vykřikoval. Nebo asi nejlepší je proměna psa v něco hodně obludného, i když on je výtečnej i bez masky :-) Tehdá to všechno bylo aji docela drsný, dnes už mi to tak nepříjde. Zato mi čas přinesl něco jiného, konkrétně Cameron Diaz, kterou jsem tehdy pochopitelně nemohl znát. Kvli ní jsem si ten film teď zopakoval. Nyní už Maska tolik nepobaví, ale napoprvé je to jiné./// Celkem 78%/// ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Neskutočne čierny humor jedného z mojich najobľúbenejších comicsov mohol dostať do skvelej akčnopopcornovej formy len Jim Carrey a za pomoci začínajúcej čučoriedky Cameron Diaz sa mu to podarilo. Aj keď niekedy som rozmýšľal, či na tie mimické šialenstvá v 'maske' vôbec potreboval nejaké efekty. Každopádne kult a fajnšmekrovská zábava, teraz aj pre masy. 80%. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

O rok mladší animovaný seriál se mi kdysi líbil mnohem víc, ale ani tenhle béčkový komiksák není k zahození, byť jsem si z něj vlastně pamatoval jen psa v masce.  V době své největší pitvořivé slávy byl Jim Carrey pro tuhle roli přímo stvořený a jeho Stanley Ipkiss prakticky nemá chybu. Přihodím-li si k tomu i krásný diazdém,  tak se dá odpustit i vlastně docela plochý a nepříliš zajímavý příběh, který se mohl  mnohem víc odvázat a epická ztřeštěnost mohla nabrat podobných rozměrů jako právě ve výše zmíněném seriálu.  Tři ale spokojené hvězdy. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jeden z najkultovejších filmov mojho detstva, ktorý mimo iné (spolu s filmami Ace Ventura a Dumb and Dumber) spôsobil to, že Jim Carrey je už dlhé roky na vrchole môjho top hercov. Jim tu podáva skvelý výkon - tak v komických i "vážnych" scénach. Ako Maska je neodolateľný - jeho mimika a pohyby nemajú chybu a aj cez kilá make-upu je to stále ten a ten istý Jim. Vo "vážnych" scénach (ehm, lepšie povedaném v scénach bez masky) je tiež úžasný - je taký milý romantický dobrák - ako aj sám seba vo filme Stanley Ipkiss opisuje. Očarujúco mu sekunduje Cameron Diaz, ktorá je neskutočne sexy. Chuck Russel (Nightmare on Elm Street 3) sa réžie zhostil so všetkou cťou - vytvára občas veľmi dobrú temnú atmosféru (ktorej dopomáha tajomný soundtrack). A ku prelomovým trikom sa nie je potreby vyjadrovať. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Za dvě vteřiny ti zakroutím nosem a přetáhnu slipy přes hlavu." To se mu to kroutí nosem a přetahují slipy přes hlavu, když má masku, samopal, spouštěcí čelist a vytahovací rozkrok. Já nic z uvedeného nemám, takže by mi to trvalo o něco déle a možná bych nakonec měl ty slipy na hlavě já. Přesto nezávidím, protože Maska je zábavná, trhlá a skvěle machrující, ale trochu ji táhne dolů uťápnutý Stanley, který mě prostě nebaví. Jenže pak je tu Tina Carlyle a tady zelenému mužíkovi trošku závidím, takže přidávám jednu nezaslouženou hvězdu a pokouším se Tinu svést vykulením očí půl metru před obličej. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (48)

  • Slavný žlutý oblek Masky je založen na obleku, který udělala Carreymu jeho matka, když se chtěl poprvé prosadit jako komik. (akisha)
  • Když je Stanley (Jim Carrey) zavřený ve vězení, položí si toaletní papír vedle záchodu. V dalším záběru však žádný papír neni. (Novalinda)
  • Keď Maska (Jim Carrey) preberá Oscara, paroduje reč Sally Field z 56. ročníka udeľovania cien v roku 1984, ktorá si ho prevzala za najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe vo filme Miesta v srdci (1984). (Raccoon.city)

Související novinky

Vrátí se Carreyho Maska?

Vrátí se Carreyho Maska?

28.01.2020

Snímek Maska z roku 1994 nastartoval kariéru herečky Cameron Diaz a patří mezi nejikoničtější role Jima Carreyho, celosvětově pak vydělal 351 milionů dolarů na 23milionovém rozpočtu, o to větší… (více)

Další dobrodružství s režisérem Pirátů

Další dobrodružství s režisérem Pirátů

01.07.2010

Gore Verbinski pořád hledá projekt, kterým by navázal na veleúspěšnou karibskou trilogii. Příští rok uvidíme jeho digitálně animovaného Ranga, ale co dál? S adaptací videohry BioShock to kvůli… (více)

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (více)

Reklama

Reklama