Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Před pěti tisíci lety, v dobách, kde ještě nestály slavné pyramidy, pustošily egyptskou zemi hordy barbarů z východu, které vedl bezohledný Memnon, přezdívaný Král Škorpión. Toužil ovládnout svět, zabil každého, kdo se mu nepodřídil, a zdál se neporazitelný díky proroctvím svého čaroděje. Právě toho se rozhodnou zabít vládci zbylých svobodných kmenů. Tajně se sejdou a najmou si trojici mužů vedených odvážným Mathayusem, kterému generace předků vlila do žil válečnickou krev, a tedy i lest. Nejprve chce zjistit, kdo je tím záhadným Memnonovým rádcem. Když proniknou do Memnonova ležení, padnou však do pasti. Mathayus přitom odhalí, že Memnonovým čarodějem je ve skutečnost krásná mladá Cassandra. Při útěku z paláce se mu ji podaří unést. Cassandra se stává jeho rukojmím a souboj na život a na smrt mezi dvěma mocnými, i když zcela rozdílnými muži je nevyhnutelný. (TV Nova)

(více)

Recenze (345)

Lima 

všechny recenze uživatele

Průměrná akční podívaná, obtěžkaná tisíckrát omletým klišé. Rock překvapivě nevadí, ale tam, kde se do své role snaží přinést trochu nadhledu, je dost křečovitý. To Arniemu to v Barbaru Conanovi šlo o dost lépe. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

No, ještě že jsem na to nešel do kina, to bych těch peněz docela zalitoval:) Scorpion King není sice špatný, ale za prvé - čekal jsem od něj víc a za druhé - tenhle Král Škorpión nemá s tím, který se objevil v Mumii II vůbec nic společného. Kromě představitele samozřejmě;) Rádobyvelkým stylem natočené béčko, jehož jediným zajímavým zpestřením je boj Rocka s Memnonovou gardou v podzemním chrámu...škoda. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na Mumii, Indianu Jonese i Barbara Conana a zapomeňte na fakt, že většina filmů má smysluplný příběh a není postavená jenom na akčních scénách a drsných hláškách. Anebo ještě lépe - zapomeňte, že existuje nějaký Král Škorpion. 50% Zajímavé komentáře: Cervenak, Turiec ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Priblblé? Samozrejme. Historicky nepresné? Nehorázne. Zábavné? DOKONALE!!! Pre niekoho je rozkošou sledovať The Rockovo Vitajte v džungli, pre mňa je jeho najlepším kúskom a zároveň najtučnejšou osobnou guilty pleasure práve Škorpík. Skromných, ale zároveň veľmi rozumných 80 minút je natlačených akciou a hláškami ako babkina štrimfľa stokorunáčkami. To šialené tempo ma zakaždým dostane, aj keď sa na to dívam hoci aj desiaty krát (a že som ten film minimálne desaťkrát naozaj videl). V okamihu, keď od toho prestanete chcieť historický film (prekvapilo ma zistenie, že kráľ Škorpión bol skutočne prvý písomne dokladovaný panovník Egypta, v podstate zakladateľ ríše) či dôstojný spin-off Múmie, dostanete porciu skvelej heroic fantasy zábavy v tom najlepšom conanovskom štýle. „Á, Gomora! Čo môže byť po celom dni zabíjania a rabovania lepšie ako Gomora? No, možno ešte Sodoma...“ ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem asi něco jiného, nakonec z toho byla taková lehce uvolněnější napodobenina Conana. Nebyla to tedy úplná kravina, ale právě zmíněný Conan byl pro mě osobně víc koukatelnější a měl jsem chvílemi pocit, že tvůrci Škorpiona se sem tam inspirovali asi víc, než by bylo záhodno. Herečku Kelly Hu jsem dodnes nijak významně nezaznamenal (prý hrála i ve Zvláštních dnech...), zato teď jsem ji během dvou dní viděl ve dvou filmech. :-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ve směs volné pokračování Mumie, která s původním příběhem má společnou akorát tak postavu Krále Škorpiona v podání "The Rocka", který se s ničím a s nikým nemazlí a zde to předvádí v té největší kráse jak jen předávádět může. Jemu totiž vychází všechno na výbornou, nikdy se nezmílí a vše je tak nereálné až je to chvílemi směšné. Ale to ani tak nevadí. Král Škorpion je o dost více fantasy než by se dalo čekat, o dost více akčnější, ale také s chvílemi dost nepovedenými dialogy a vytříbeným vkusem pro akci, které je docela dost, ale celé to vyzní spíše takovou vychcanou formou. Asi takovou jako je celý tento film, vychcaně akční slátaninou, která dokáže zabavit, protože v ní hraje The Rock a neskutečně v tom příběhu pasuje do toho dobře vypadajícího okolí. --- Zabiju prvního, ty druhého. Tak jo...zabiju je sám. - A co kdybychom je obešli a nikoho nezabíjeli? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $91,047,077Tržby Celosvetovo $165,333,180║ Neskutočný otras, ktorému by som asi najradšej dal označenie výstižný odpad! /10%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nezajímavý spinoff(nebo jak se to píše) jednoho z hrdinů Mumie 2, který se ve filmu objevil déle počítačově vymodelovaný než živý. Opravdu důležitá osoba, ale budiž. Hrdinou se tu stává Wrestlingová superstar Rock, který dokazuje, že nepotřebuje hereckou školu, ale jen svaly. Bohužel tomu je v celém filmu a nic krom svalů tu není důležitý. Jestli tu někdo čekal navázání na Conana, omlouvám se, ale druhý Arnie nikdy nebude(a pokud ano Rock jím nebude). ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MEMNOM TĚ BUDE PRONÁSLEDOVAT. PŘIJDE SI PRO SVOJI ČARODĚJKU A NEZASTAVÍ SE PŘED NIČÍM…" /// The Rock s vizáží indiána brouzdá poušť na velbloudovi, parádně manipuluje tětivou a v soubojích uplatní to, co se naučil od ninjů. Padouši jsou zákeřní, ale víc charisma by ani Memnonovi neuškodilo. Tož, taková Conanovina. Nekrvavá podívaná s haldou akce, která by každopádně potřebovala lepšího rejžu. Nevzbuzuje emoce, ale rozumně pobaví. Minimálně poprvý. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám rád ty příběhy, ve kterejch se nájemnej vrah zamiluje do čarodějnice… (že tchýně je čarodějnice? Zkus to!...). 2.) Thx za titule ,,candyman“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE **** NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Debney: 1. Boo! ,2. Main Titles ,3. Night Attack ,4. Vision Of Doom ,5. Pickpockets ,6. Valley Of The Dead ,7. The Cave ,8. Mathyus Arises ,9. Balthazar's Camp ,10. I Had A Vision ,11. I've Come For The Woman ,12. Die Well Assassin ,13. Balthazar Arrives ,14. The Scorpion King ()

tron 

všechny recenze uživatele

Strašne dorafaný (kvázi)veľkofilm. Neveľmi vydarený spin-off k Sommersovmu hitu Múmia sa vracia, kde to hrdinom komplikoval trikovo nezvládnutý Kráľ Škorpión alias The Rock alias Dwayne Johnson. Z toho sa v jeho celovečeráku stáva kladná (!) postava, ktorá sa ani nesnaží tváriť, že nevykráda Howardovho Conana. To by nemuselo prekážať. Čo však už prekáža, je: nevýrazný záporák, slabé akčné scény zbavené krvi (ale o to nejde), priemerná vizuálna stránka (občas blockbuster, občas televízny film) a nenápaditá výprava (miestami to vyzerá ako Herkules... alebo Xena). Zvyšok hereckého obsadenia (okrem relatívne vtipného The Rocka) nestojí za reč (vrátane prvej a dúfajme poslednej vyložene akčnej úlohy pre Coffeyho zo  Zelenej míle). Najviac sa na výslednej (ne)kvalite zrejme podpísali problémy počas nakrúcania, kedy sa údajne veľká časť hotového materiálu zničila a musel sa narýchlo dorobiť nový. Je to vidieť (že herec stojí raz napravo a o tri sekundy neskôr naľavo je ešte tým menším zlom, proste to celé pôsobí chaoticky a "narýchlo"). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

The Rock dostal prvni prilezitost, aby se predved jako hlavni hvezda filmu a vyuzil to naplno. Sice je poznat, ze film nereziroval Sommers, protoze se nekonaj nejake velkolepe bitvy, ale na druhou stranu mi prisly souboje drsnejsi a krvavejsi. Tohle uz neni takova ta velkolepa podivana ve stylu Mumii, ale spis to pripomina Barbara Conana. Krom toho Rock by se na Conana i docela hodil, zabery kdyz vstava po pisecne bouri, proskakuje horicim zavesem a nebo se naprahuje na zaverecnej uder, jsou tak perfektne natoceny, ze vypada jak nejvetsi krutak sveta. Ale nejen v tehle zaberech, tyhle se mi jen libily nejvic, on je krutak porad. A jelikoz tu je souboju dost, ma cas predvest co umi. Hudba je trosku drsneji nez v Mumii, coz nevadi a skvele doplnuje souboje. Jelikoz je u podobnejch filmu, ackoliv nevim proc, zvykem, prihodit k nejvetsimu borci nejakou vtipnou postavicku, dostal ji i The Rock v podobe Grant Heslova, ale nastesti nema tolik prostoru, takze film nijak nekazi. Za zminku mozna jeste stoji zaporak Steven Brand, kterej nejak zvlast drsne nevypada, ale s meci to umi pekelne dobre, zvlast s horicima. Pribeh je docela slusnej a vubec nevadi, ze je dopredu jasny, jak to dopadne. Takze jedina vytka je to, ze podle Mumie se vraci, byl Kral Skorpion desnej parchant, kterej chtel dobyt svet, ale podle tohohle filmu to byl sympatickej zabijak, kterej chtel zachranit lid a cestne vladnout. Hodil by se film ve stylu Riddick: Temná hrozba, aby se doplnila mezera mezi Mumie se vraci a timhle filmem, ale nic takovyho uz pravdepodobne nebude. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Trošku slabší 4*, ale pořád je to hodně dobrá zábava. Narozdíl od Conana se nebere vážně, za což má u mě body k dobru. Rock je skutečně sympaťák a hraje rozhodně líp než Arnie. Přál bych si ale přece jen trošku rozmáchlejší výpravu a nějaké pořádné bitvy... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Celkem to šlo. Na dva mumií filmy to sice zdaleka nemá, ale rozhodně jsem se u toho nenudil (film je docela krátký, takže bych to ani nestihnul). ()

Shit 

všechny recenze uživatele

První rubárna pro The Rocka a rozhodně ne špatná, i když takový o něco víc přiblbý než se sem hodí, ale i tak dobrá zábava a tu a tam to nabídne oživení vzpomínek na Barbara Conan, ale samozřejmě jen tak zlehka a ještě v humorným hábitu. Nicméně M. C. Duncan tam něměl co dělat ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Dvě věci mě naplňují bezmeznou zvědavostí, množství písku na Sahaře a zakotvení tohoto filmu v modrých číslech. Béčko je béčko a jako takový se s ním musí jednat, ale tohle je teda třeskutě blbý béčko. ()

Související novinky

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Sólovka čaroděje z Conana?

Sólovka čaroděje z Conana?

22.07.2008

Připravte se na porci černé magie. Doslova černé. Už několik týdnů rašily z internetové půdy klepy o tom, že Djimon Hounsou byl odsazen do nové verze Barbara Conana (samozřejmě ne do hlavní role).… (více)

Pohrobci Mumie a X-Menů se blíží

Pohrobci Mumie a X-Menů se blíží

20.10.2007

Dnes tu máme dva hrdiny, kterým se neradno stavět do cesty, protože by vás nejspíš naporcovali na malé kousíčky. Ten první svými vysouvacími adamantiovými drápy, druhý pečlivě nabroušeným mečem. U… (více)

Emmerich bude mikroskopický

Emmerich bude mikroskopický

26.08.2007

Trailer na 10 000 B. C., v němž pralidé a mamuti válčí s prvními staviteli pyramid, a to v bombastickém stylu Krále Škorpiona a Apocalypta ;-), naznačuje, že Roland Emmerich je v staré dobré… (více)

Reklama

Reklama