Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Detektivní tým od Nejsvětější Trojice vedený Marií Výrovou (Klára Melíšková) je přivolán k neobvyklému případu.
Ze zoologické zahrady v Olomouci totiž záhadně zmizeli tři medvědi. Během nočního přepadení ostrahy organizovanou skupinou maskovaných pachatelů navíc zemřel vrátný. Okamžitě se tak rozjede rozsáhlé pátrání po možných motivech bizarní loupeže velkých šelem. Stopy vedou k nelegálním obchodníkům se vzácnými zvířaty a černému trhu s produkty tradiční asijské medicíny. Prověřováni jsou zejména zaměstnanci zoologické zahrady, u kterých existuje podezření z napojení na další organizovaný zločin. Ve chvíli, kdy se začne kolem podezřelých stahovat smyčka, však dojde k další, tentokrát úkladné vraždě jednoho ze spolupachatelů. Spletitý příběh nelegálního kšeftování se zvířaty, jejich týrání, ale také vražedných útoků se velmi osobně dotkne jednoho člena týmu. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (125)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejslabší z celé trilogie o olomouckém detektivním týmu. Modré stíny měly sice šílenou kameru, která zabírala v každém druhém záběru jen hlavu postavy a asi tři kilometry místa nad ní a taky nepochopitelně vybledlý a světlý obraz, ale byla v nich zápletka, napětí, zábava a divák neznal pachatele skoro až do konce. Tady byla kamera i obraz standardní, ale příběh nestál za nic. A při tom je to škoda, protože takhle dobrá skvadra k sobě se hodících lidí, co by vyšetřovatelů (Melíšková, Majer, Voříšková, Krobot) tady nebyla od Četnických humoresek a troufám si tvrdit, že Marie Výrová je nejpřesvědčivější a nejzajímavější vyšetřovatelka v české kinematografii vůbec. Takže škoda obsazení i vcelku zábavné čtveřice ústředních postav, které byly utopeny v průměrné, nudné, předem odhadnutelné detektivce. Snad se další části chopí někdo podobnější panu Taušovi, popř. přímo pan Tauš (pokud ovšem vymění kameramana)... ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší ze série, víc akce, napětí a originální zápletka ( ukradení medvědi, motiv bojových psů ). Herecky tentokrát hodnotím pozitivně vedle Melíškové a Fingera i Voříškovou, které jsem tu snaživou pochůzkářku věřil víc něž vyšetřovatelku vražd. Naprosto excelentním výkonem mne pobavil Martin Havelka jako namachrovaný podnikatel, jehož výkon vyvrcholil na služebně, když ho zaktli pro podezření z vraždy: " A můžeš mi říct, proč se teda nebojím?" " Nevím, asi proto že jsi úplně blbej!" PS: Scéna se lvem hodně zajímavá, lituji, že nejsem hercem :-) ()

Reklama

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

První díl jsem viděl, po čtvrt hodině druhého jsem přepnul. Případy 1. oddělení alespoň pro mne vykonaly České televizi medvědí službu a nasadily minimálně tuzemským kriminálním seriálům laťku tak vysoko, že jen těžko ji někdo v budoucnu překoná. Tímto seriálem Hřebejk k té laťce ani nevyskočil, jen si stoupl na špičky. ()

dinsdale 

všechny recenze uživatele

Po dlouhých letech jsem viděla televizi. Sedla jsem na jednu scénu a neodtrhla se až do konce. Překvapilo mě, že dokážeme v Čechách vyprodukovat takto dobře psané dialogy, napětí, bezva herce, uvěřitelné scény, civilní postupy, zachytit skutečně probíhající trendy, dávat smysl v širším kontextu. Za mě palec hore, veřejná služba done right. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Tenhle příběh se mi líbil moc- a to jak po obsahové, tak i po formální stránce. V porovnání s Modrými stíny je to tisíc a jedna - ve prospěch Pěti psů. Nebyla to možná nijak objevná filmařina, ale byla funkční. Narozdíl právě od Taušova experimentu. Vyzdvihl bych záporáka Martina Havelky a Ivana Kalinu v roli policajta, oba mi přišli vynikající. Naopak neocením herectví Kláry Melíškové a Miroslava Krobota. Ale neosobuji si patent na rozum, je to můj čistě osobní názor. Nadchly mě některé zdánlivé detaily- policistova na zem upadnuvší zbraň při zatýkání, lev probírající se ve veterinářově ordinaci z mrákot..., jindy mě otrávili, když například nechali přežít kriminalistu bodnutého do tepny, přitom odborná pomoc se k němu měla šanci dostat teprve po xx minutách. Taky jsem se podivoval třeba tomu, že Kristýnu se někdo pokusí zabít, protože objevila medvědy, zatímco její komplic se dál procházel objektem nikým neohrožován. Ale jak jsem psal v úvodu- tohle byla přesto ve všech ohledech a směrech velmi slušná krimi. ()

Galerie (171)

Zajímavosti (13)

  • Zásah na začátku probíhá za úsvitu, ovšem následné zatýkání a výslechy v noci. (Brain)

Reklama

Reklama