Reklama

Reklama

Teoneol

  • Jižní Korea 터널
Trailer 1

Obsahy(1)

Lee Jung-soo (Jeong-woo Ha) míří domů na oslavu narozenin své dcery, když se na něj zřítí tunel. Mobilem si zavolá o pomoc a rozjíždí se záchranné práce. Když se mu ovšem vybije baterie, záchranáři s ním ztratí kontakt a jelikož je v sutinách tunelu uvězněn již dlouhou dobu, většina ho považuje za mrtvého. Toho využijí politici, nařídí záchrannou akci ukončit a znovu začít s pracemi a odstřely na druhém tunelu v blízkosti. (LangiJ)

(více)

Recenze (23)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film a kdybych prožil, to co hlavní hrdina, asi bych už tunelem nikdy neprojel :-) Zarážející bylo, jak s k celé situaci stavěli korejští politici a já si jen říkal: "Jsou to KURVY!". ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Víc než slušný katastrofický survival v sutinách tunelu s vynikajícím Jeong-woo Ha a férovým zachráncem Dal-soo Oh. Zpočátku jsem měl obavy, protože celá událost nastane už v 10. minutě a říkal jsem si, co se bude dít zbylé dvě hodiny, naštěstí dojde i na nečekaná překvapení a zajímavé je i dění zachránců kolem tunelu. Je to napínavé, klaustrofobické, herecky i vizuálně slušné a ke konci příjemně dojemné. Fajn zábava ve stylu Pohřben zaživa. 75% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný odborník, ale pár technických vychytávek mě tam rušilo. Jinak si koupím jejich mobil, protože ten tedy něco vydrží a to nemluvím o ostatních maličkostech. Po takovém filmu mě to neláká jet třeba do Itálie, kde se to cestou tunely jen hemží, ale jeden si nevybere, stát se může cokoliv, kdekoliv jinde. Neubránila jsem se mírné nudě ve střední části a kratší stopáž bych určitě přivítala. Ani trochu akčnější konec nezachránil můj celkový dojem, ale na mě nedejte. A na konci bych řekla asi to samé co zasypaný, zázrakem přeživší hrdina. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Tématika uviaznutia v zasypanom tuneli mi v rámci katastrofického žánru príde najmenej atraktívna, ale v tomto prípade sa predsa len nejedná o žiadny televízny film a juhokórejská produkcia má moju dôveru, takže som sa na Tunnel celkom tešil a určite nie som sklamaný, práve naopak. Hlavne som bol zvedavý, či si tvorcovia vyberú akčnejšie prevedenie, kde sa bude hlavný hrdina aj o niečo výraznejšie snažiť, lebo bude mať na to priestor, teda niečo v štýle Denného svetla so Stallonom, ktoré ma ale inak nebavilo, alebo skôr komornejšie a realistickejšie, vybrali si túto verziu a myslím, že v rámci možností to už asi ani lepšie dopadnúť nemohlo. Na nic netreba dlho čakať a tak je hlavný hrdina už po chvíli uviaznutý v tuneli, kde síce nemá moc voľnosť, ale aj tak je tento jeho pobyt v nepríjemnom a obmedzenom prostredí podaný dostatočne zaujímavo. Ale film ponúka ešte aj dve ďalšie, spolu súvisiace línie, z pohľadu záchranárov, ktorá ma bavila ešte trochu viac, snažia sa, skúšajú mnohé spôsoby záchrany, ale očakávane je takáto situácia komplikovaná a tak to moc nevychádza a ešte tá politická línia, v ktorej ide o typické kalkulovanie, akú má cena jeden ľudský život pre takúto rozsiahlu operáciu a všetky komplikácie s tým súvisiace. Takže nakoniec zanedbateľné zastúpenie nejakej akcie nie je ani najmenším problémom, dejovo je to výborne zvládnuté od prvej do poslednej minúty, kde všetky línie využili naplno svoj potenciál. A prevedenie je typicky kórejské, takže nechýba ani nejaký ten humor a to aj v situáciách, kedy sa bežne vôbec nepoužíva, ale funguje, nejaké tie trochu absurdné momenty a samozrejme plno drámy. Veľkým plusom sú aj postavy, Ha Jung-Woo v hlavnej úlohe nesklame rovnako ako vždy a páčila sa mi aj jeho postava, nie je dokonalý, ale jeho správanie sa mi páčilo a tak sa mu nedá nefandiť, Bae Doo-Na ako jeho manželka, aj keď pre dej nemá zase až taký význam, ale vždy ju rád vidím a k tomu ešte veliteľ záchranárov Oh Dal-Su, ktorý je tu mimoriadny sympaťák. Ale aj vo vedľajších úlohách sa nájde plno známych tvárí. A režijne je to po všetkých stránkach úplne ideálne. Takže tu nemám ani najmenší problém, kvalitne zvládnutá katastrofická dráma, ktorá svoj potenciál využila naplno. 77% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Boj s veternými mlynmi, alebo ako sa v závere trefnou poznámkou klinček po hlavičke trafí. Nebolo to zlé, no ako to už býva zvykom, väčšie sústo "fantázie" treba zapiť veľkým množstvom vody. Bohužiaľ, po ruke nebol žiadny 30 litrový džbán, len trojdecka, takže určite každý tuší, čo táto metafora znamená. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké zklamáni ale nevadí trochu to v sobě mělo ale ja sem bohužel čekal že dostanu něco jiného asi tak příště. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zacne sa to ako klasicky katastroficky film v ktorom chlapik uviazne v zrutenom tunely. No a zvysok filmu v nom trci a vsetci sa ho snazia zachranit. Nieco podobne ako nedavny film 33 životů s Banderasom. Ale tam bolo jednak postav viac a cele to pôsobilo ovela realistickejsie, kedze to bolo podla skutocnej udalosti. Na tomto filme vidno, ze podla skutocnosti natoceny nie je, kedze sa tam deju rôzne nepravdepodobne az nerealne veci, aby sa film co najviac natahoval a zaroven nenudil. Takze po chvili najde aj roztomileho psika a v tech chvili je jasne, ze to proste musi dobre skoncit. Hlavny hrdina je tak normalny. Ziadny dobrak od kosti ale ani neznesitelny blb, takze sa mu dalo fandit. Najviac ma bavili sceny v ktorych sa ho snazili zachranit systemom pokus-omyl s tym, ze omyli prevazovali. Asi takto chaoticky by zachrana prebiehala aj u nas. :) Vlada a novinari tu su uz klasicky za bezcitne hyeny. Technicka stranka je spickova. Chcelo by to ale tak o pol hodinu skratit stopaz, lebo miestami to uz dost nudilo. Vysledok je priemer na jedno pozretie. 5/10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Natočit dvouhodinový snímek o tom, jak je chlap uvězněn v tunelu, který se na něj sesypal, to už chce trochu umění, anebo do toho jdete s tím, že máte co vyprávět. A korejští tvůrci očividně měli co vyprávět. Film nenudí v podstatě ani na chvíli, což je dáno skvělými hereckými výkony, ale i výborně rozvrženými scénami v tunelu. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se zpočátku obávala, jestli si tohle téma při délce dvou hodin udrží tempo, ale jo, dali to. Scény z tunelu střídají záběry na záchranáře, kteří se Leea snaží zachránit. Na druhou stranu je to ale film, který si asi stěží pustím znovu. Už ale kvůli scéně, kdy si Ha Jung-woo dá šlehu obojkem proti štěkání, za to stálo to vidět :) Ale teď vážně... Ha Jung-woo byl skvělý jako vždy, ten snad zvládne zahrát všechno, Bae Doo-na mi moc nevadila a scény z tunelu nebo z výšky byly též povedený. No a nesmím zapomenout na pejska, ten byl taky dobrej :) ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Tunnel funguje celkem dobře, děj se efektivně přesouvá pod zem i nad ní a s troufalou špetkou humoru se soustředí na obyčejného člověka v nemožné situaci. Podobně laděné filmy je strašně lehké odstřelit dvěmi hvězdičkami, ale myslím, že režisér udržel napětí díky klaustrofobickým záběrům velmi dobře a hlavní hrdina si za tu houževnatost přežít čtyři hvězdičky taky zaslouží. A basta fidli ! ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Pěkně podané, překvapující bylo, že i když přístup korejských politiků byl poněkud cynický, pořád mi přišel lepší, než to, co se předvádí u nás. Jen ta délka filmu mi nesedla, kdyby byl o půl hodiny kratší, vůbec by mi to nevadlo. Předpokládám ovšem, že režisér chtěl do filmu dostat vše, co z knihy považoval za důležité. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Vjede autem do tunelu, který se na něj náhle zřítí. Ale jo, takových filmů už bylo natočeno více než dost, jenomže tentokrát se to pojato trochu jinak. Žádné monstrózní hrdinství nějakého záchranáře, žádná vyloženě popcornová efektivní žánrová zábava. Jihokorejští tvůrci se na celou věc podívali reálným okem, čímž nevynechali ani postoj záchranářů, úřadů a hlavně politiků. Je to film o záchraně člověka ze závalu, který svým smyslem hodně připomíná snímek ´Pohřben zaživa´ (2010). Teď už jde jen o to, jestli to dopadne stejně. Přístup záchranářů a hlavně politiků je však ale na celé věci to nejzajímavější. V závalu se sice jedna určitá tragédie odehraje, ale po emoční stránce to s divákem nic neudělá. Také vzniká otazník nad faktem, kolik hodin tam byl uvězněn. Že prý nový světový rekord. No jo, jenomže když vidíme v jakém prostoru vlastně byl, není tu vysvětlen vzduch. To tam proudil, že se neudusil z nedostatku kyslíku? Se signálem a hlavně s bateriemi také evidentně neměl problém, když měl stále telefonní spojení a měl dostatek světel. Zajímavý je však odkaz na chilské horníky, který poukazuje na fakt, že skutečně lze přežít v závalu tak dlouhou dobu. To ostatně můžeme vidět ve snímku ´33 životů´ (2015) natočeného, jak víme, na základě skutečné události. V tomto korejském filmu atmosféricky chybí více zoufalství a beznaděje ve spojení s klaustrofobií, v souběhu se snahou záchranářů o nemožné a vzteku nad politickým dohledem a nařízením. Ale i tak není snímek nezajímavý. Hodně tomu přidává i stopáž filmu, i když se někomu může naopak zdát až moc dlouhá na to, že se toho dohromady zase tolik nestane. Alespoň to po divácké stránce evokuje k lepšímu uchopení onoho dlouhého času pobytu v závalu. ()

Najt 

všechny recenze uživatele

Konec mě zklamal ale jinak super film. Pridavam hvězdičku za to, ze film pochází z koreje. Jinak některé scény a kulisy byly fakt dobrý, takže určitě stoji za to vidět. ()

intro 

všechny recenze uživatele

Hodně vydařený katastrofický filmek z Jižní Koree. Ty kluci prostě umí. Teoneol můžu jen doporučit ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Hořce zklamán.Jeong-woo Ha super,začátek rovněž a pak to všechno šlo celé z kopce či spíše do tunelu rychlostí blesku.Napětí nulové,stopáž mohla být kratší,ale vím,že u Korejců to prostě nejde a logické nešvary,který zabijou film neskutečně a to ještě ten hlavní,který na konci dostane na prdel neskutečně,ale nechci spoilerovat,ale zbytečně koukáte na něco,co vlastně šlo udělat hned a stejně by se nic nestalo.Takže jen hrozná vata,kde je jedna holka uvězněná v autě,která filmu dá jen psa,mobil co vydrží rekordně dlouho dobu asi jako sám Lee v tunelu,který si tam laškuje v sutinách jak nejlepší akrobat,který vydrží i kdyby zapadnul až na metro na Florenci snad :)Velká škoda,ale tohle byla malinkatá katastrofa,nebýt těch blbostí na diváka,která si utahuje scenáristickým finišem v řádu kacíře.50% ()

Snakefinger 

všechny recenze uživatele

Jak já se na ten film těšil, ale prožil jsem docela hořké zklamání. Od půlky mě provázela děsivá nuda v temnotě. Tím neříkám, že film byl špatný. Herecké výkony famózní, efekty jak už to u korejských chlapců bývá na světové úrovni, ale nemohu si pomoct. Kratší stopáž by tomu slušela více a pak i ten konec přišel tak nějak náhle a docela i nelogicky. Škoda. ()

TOPmoovie 

všechny recenze uživatele

vyborne. este som nevidel ze by v drame bol tak sofistikovane nenapadne nevtieravo aplikovany humor. majstrovsky. film na jedno pozretie. technicky tiez na urovni. ()

Raziel811 

všechny recenze uživatele

Po výborném "The Terror Live" jsem čekal něco s podobným nábojem i napětím. To se ale nestalo. Chybí tomu větší hloubka a scény, kdy člověk pomalu ani nedýchá. Každopádně oceňuji hafíka "Tangie". ()

Dzedzy 

všechny recenze uživatele

Mám ráda katastrofické filmy a tenhle je moc dobře udělaný. Až jsem si myslela, že je to podle skutečné události. Nechybí ani humor. Věta:,, Přinesl jsem Vám ponožky, kdyby Vám byla zima, " mě v dané situaci naprosto odbourala. Ten film si však zaslouží své místo v CSFD. Nemohla jsem ho zde najít. Má špatně napsaný název. Správně je to Tao - Neol. Tedy dvě oddělená slova nebo taky The tunel. Našla jsem to až podle herců, protože by mne nenapadlo to hledat jako jedno slovo. A taky by di film zasloužil popis filmu. Předem děkuji. ()

Reklama

Reklama