Reklama

Reklama

Tři královské děti

(TV film)
  • Německo Die drei Königskinder (více)

Obsahy(1)

Lotte, Fritz a Theo jsou nalezenci, kteří k bezdětným manželům Hansovi a Emmi připluli v košíku po vodě. Ve skutečnosti jsou to děti krále Alexandra. Jeho zlá matka Eliza nesnášela mladou královnu Marii, která byla z prostého rodu, a tak ji začarovala a děti dala lokajovi, aby je zabil. Alexandrovi pak namluvila, že Marie porodila tři psy. Lotte, Fritz a Theo vyrůstají šťastně, že jsou nalezenci, ale vědí, a zvláště Lotte by chtěla o skutečných rodičích vypátrat víc. Když se Eliza po dvanácti letech dozví, že děti žijí, vypraví se za nimi v přestrojení a Lotte řekne, že pravdu o rodičích se můžou dozvědět od ptáčka žijícího na Kouzelném vrchu. První se za ním vypraví Theo, jenže zkamení, tak jak Eliza předpokládala. Totéž potká i Fritze, který se vydá bratra hledat. Teprve Lotte napotřetí uspěje, především díky svému vztahu ke zvířatům, která se jí rozhodnou pomoci… (TV Nova)

(více)

Recenze (8)

dogrose 

všechny recenze uživatele

Ano, Němci mají jinou mentalitu, takže jejich pohádky nejsou zrovna řachandy, jaké očekáváme v Česku. Ale jinak bychom se od nich měli učit: jak vystavět zápletku, charakter postav, dynamiku příběhu, zkrátka, jak to celé poskládat, aby to mělo hlavu a patu a ještě to diváka bavilo, že si ani nechce odskočit se vyčůrat, aby o něco nepřišel. A to vše v pouhých 60 minutách. Navíc nepotřebujete mít perfektní němčinu, abyste této pohádce porozuměli. Děsím se jen, že až to zas Nova nadabuje svým příšerním nekvalitním dabingem, pohádka ztratí v češtině své kouzlo. ()

honeysuckle 

všechny recenze uživatele

Po chvilce váhání dávám plný počet hvězdiček. Ve srovnání se včerejší českou štědrovečerní Princeznou (s půlkou království), je to jak nebe a dudy. Stručné, přímočaré, srozumitelné: přitom je zde jasně vystavěná zápletka, sympatické postavy, špetka humoru (sklerotický „Vogel der Wahrheit“ pobavil), zlo je kategoricky potrestáno a když se biologická i adoptivní rodina tří královských dětí nakonec sejdou u společného oběda, jedno oko nezůstane suché. Za hodinku stopáže mají hotovo, ani se nestihnete začít nudit. Jo, a byli tam moc hezcí psi (živí i vyřezávaní)! Viděno dnes, 25. 12., v televizní premiéře na Das Erste. ()

Reklama

Grezocrusk odpad!

všechny recenze uživatele

Niečo takéto som ešte nevidel a ani nechcem..... Toto je rozprávka? Logika 0 bodov, predvýdateľnost totálna, trápnosť priamočiara a herecký výkon si určite zaslúži nejakú cenu. Jak môže honeysuckle napísať že toto je za plný počet a Princezna s pul kralovstvi je shit? Oproti tomuto je i taký film Python a spol. i na 2 *. Ak nechcete aby vám odumreli bunky , určite ale určite nájdete aj lepšiu rozprávku... Fakt som nasraný jak môže niečo takéto mať hodnotenie 60%...Hambite sa ()

Megahead 

všechny recenze uživatele

Príbeh bol zasadený do veľmi pekného prostredia, celé okolie bolo príjemne nasnímané, pričom kamera pekne zobrazila pestrosť prírody a farby. Rozprávka zobrazovala silu úprimnej lásky, t.j. bez rozdielov (bohatí / chudobní), lásku k deťom a samozrejme v protiklade zlo, závisť a neprajnosť. A ako to býva vždy v rozprávkach (a aj preto ich mám rád), dobro nakoniec zvíťazilo. ()

Richard768 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemná a pozerateľná moderná rozprávka. Obsahuje dosť klasických prvkov ako napr. novorodeňa pustené dolu vodou či plnenie úloh. Tieto sú však podané trochu zjednodušenou formou, bez symbolického významu. Neviem, či prototyp zlej a ošklivej matky je pre deti vhodný, mohli jej dať aspoň nejaké kladné vlastnosti. Na odľahčenie nás pobavil pozoruhodný "Vogel der Wahrheit". No škoda, že tam nechali ešte dva kamene neodkliate - kto v nich mohol byť? ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama