Reklama

Reklama

Cesta do Sonory

  • USA Take a Hard Ride (více)

Dopravit do Sonory 86 000 dolarů skutečně nebude lehká záležitost. (oficiální text distributora)

Recenze (25)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ty seš jen rozmazlenej náfuka !!" - "Nebudu jíst skunka, a dost !!" ;) Mluvit v případě Cesty do Sonory o klasickém westernu by jistě byl hodně zcestný nápad, ale jak vidno z upoutávek v případě TV Prima odpovědní lidé moc netuší, "vo co go", což mě však dnes už nemůže překvapit, a tak se nad tím ani nebudu pozastavovat !! ;) Po pár minutách od úvodních titulků mám jasno, tohle nebude obyčejný schematický ( spaghetti ) western, to se tak Take a Hard Ride jen tváří, Margheriti stvořil parádně bizarní road movie se dvěma černošskými hrdiny v hlavní roli, velmi mě potěšila i účast francouzské krasavice Catherine Spaak, která našla ve smrti za dobrou věc smysl života, to z indiánského kung-fu bojovníka nemluvy Kashtoka Jima Kellyho by měl pro změnu radost Emil Zátopek, ani Lee Van Cleef určitě nezklamal !! Spousta správně "vošklivejch a špinavejch" padouchů, kteří hlavně po zásahu kulkou padají z koní v takovém počtu, až je jednomu těch kaskadérů líto, to nakonec schytá dynamitem v nejlepší scéně tohoto kousku, který nenudí a mimo "černýho humoru" nabízí tucty přestřelek, pěstních bitek, slušných hlášek, dík kterým mu odpustíte i tu spoustu pitomostí, a především moc podařený soundtrack mazáka Jerryho Goldsmithe..;) [ Dabing 6/10 ] Kupodivu celkem slušná práce Studia Brněnské soukromé televize pro FTV Prima. ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Spousta postav i westernových ingrediencí (z tolika pádů jezdců a koní by soudruzi z Defy, blahé paměti, vyrobili nejmíň pět indiánek s Gojko Mitičem). Jednoduchá dějová linka: věrný černoch dostane od umírajícího zaměstnavatele rančera poslední úkol - dopravit veškeré jeho peníze (87.000 dolarů) na farmu v Sonoře a předat je do rukou jeho ženy. Celý film pak je o realizaci tohoto úkolu a překážkách, které je nutné na cestě překonat. Potíž je v tom, že množství vagabundů, lovců lidí, zločineckých band a ostatních padouchů usilujících o peníze v sedlových brašnách působí (zřejmě nechtěně) komicky - stále další a další jezdci na koních se rojí ze všech škvír, a hrdina se svým přítelem je kosí z revolverů na vzdálenost, kam oko téměř nedohlédne a Old Shatterhandova medvědobijka nedostřelí. Třešinkou na dortu pak je bezpochyby jogující (nemá koně) a nemluvící (nemá jazyk) indián s bouřkou na hlavě, házející nůž zásadně bekhendem a ovládající kung-fu :). Takže: celkem slušná podívaná (spotřeba kaskadérů i koní musela být enormní) plus občas vtipné dialogy plus ucházející herecké výkony minus přestřelky jak v show Buffalo Billa = 60% ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný spaghetti western mixnutý s road movie se spoustou divných postav od italského béčkového režiséra Margheritiho. Je to sice neuměle natočená totální kravina, ale vcelku nenudí. Všechny výhrady za mne už výborně řekli kolegové UncleG (gay dvojice černých zámožných kovbojů s dalším gay černochem jak poleno, který je Indián) a dogma97 (množství vagabundů, lovců lidí, zločineckých band a ostatních padouchů usilujících o peníze v sedlových brašnách působí komicky... jogující (nemá koně) a nemluvící (nemá jazyk) indián s bouřkou na hlavě). Já jen dodám, že nechtěně komicky zde působí vlastně téměř všechno, např. mnohé akce jsou zcela nesmyslné, často zcela sebevražedné, a ani ti herci neumějí věrohodně umírat, takže chyba bude asi ve scénáři a především v režii. Trailer: http://www.theinsider.com/videos/3307807_Take_A_Hard_Ride ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Střílíš špatným směrem amígo:-) Nějak mě ale celkově tento blaxploitation western moc nenadchnul. Brown a Williamson byli lepší než stárnoucí Van Cleef u kterého se mě tetokrát nelíbila vůbec jeho maska...Jinak trio Brown, Williamson a Kelly se setkali už rok předtím v blaxploitation akčňáku "Three the Hard Way" a o sedm let později ve filmu "One Down, Two to Go". ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatný,dva černoši mají dopravit 85000 dolarů do Sonory a cestou se na ně chystá spousta padouchů kteří mají o peníze zájem,nechybí dost akčních přestřelek,výborný herecké obsazení asi nejzvláštnější byl běžící indián který se k nim přidal,místo zbraní používal karate a místo koně svoje nohy hraje ho J.Kelly(Drak přichází). ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama