Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na základě skutečných událostí, je intenzivním komentářem o korupci ve světě zločinného podsvětí. Henry Silva představuje Lanzetta, nájemného vraha, kterého si najal mafiánský boss k vyvraždění rodiny jeho rivala. Tím se Lanzetta ocitne přímu v centru války obou gangů, kdy je unesena bossova dcera a nepřátelský gang touží po pomstě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jeden proti všem a všichni proti jednomu. Zabiják Lanzetta byl v podstatě vychován jedním z bossů palermského podsvětí a naučil se toho opravdu hodně. A jelikož se s ním podsvětí nemaže, oplácí mu stejnou mincí. No stejnou, spíše vyšší. Většina postav, tedy skoro všechny, si není jistá, zda stojí na správné straně, tudíž vzájemné podezřívání a nedůvěra vedou k jedinému - kopici mrtvol, která roste jako houby po dešti. Kromě střílení, škrcení a vyhazování do vzduchu dojde i na efektní práci s nožem. Mrtvoly je nejlepší naházet do pece, a když se spěchá, hodí se tam i živý. Z policejní trilogie nejslabší, ale pořád slušný kousek. A Antonia Santilliová byla vskutku půvabná děvka. Mnou viděná verze měla necelých 105 minut... ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tentokráte Palermo, Sicilie a, bohužel, třetí a poslední díl (viz. "MILANO CALIBRO 9" 72' a "LA, MALA ORDINA" 72') z vynikající italské gangsterské poliziotteschi trilogie. Jako jediná z celé té báječní trilogie vyšla tato lahůdka i u nás, a to prostřednictvím firmy MIDO! Film se dodnes někde prodává a to za neuvěřitelných 39 kaček, no nekupte to:-)! Tento třetí, opět neuvěřitelně realistický počin, ze života mafie, organizovaného zločinu a korupce, nekalých praktik soupeřících klanů, jednoho únosu a boje o moc, mě opět dokonale uzemnil a vyrazil dech. V pomyslném žebříčku mých oblíbených gangsterek, bych ho řadil právem hodně vysoko, dokonce možná ještě víc než některé americké klasiky, viz "KMOTR" apod i když sám film z nich tak trochu vychází nebo jimi byl trochu ovlivněn. Vše bylo natočené podle skutečných událostí, což přidalo fimu na konečné hodnověrnosti. Od začátku až do konce se tu nikod s ničím a nikým nesere, film obsahuje surovou a chladnokrevnou akci, sadistické násilí (vystřelovák v puse!), napětí v každé scéně, všudepřítomný strach a smrt tu na člověka číhá téměř na každém kroku! Mrtví, kteří končí v rozehřáté peci, se téměř nedají spočítat! Památná úvodní exploitation akce (puška a na ní launcher granát) nebo jakýsi rychlý sled v kině se dá srovnat s rychlým likvidačním přehledem v "MILANU CALIBRU 9". Finální scéna byla hodně vykutálená, ale i mezitím se člověk nenudil, např. při typicky mafiánské likvidační akci to zde odnesli Cocciho chlapi. Henry Silva jako Nick Lanzetta byl prototypem neskutečné svině, která šla přes mrtvoly, opět se skoro vůbec nezasmál a vypadal jak z gumy, v předchozím filmu měl sice menší prostor, ale jeho charakter a jednotlivé rysy zůstaly stejně zkažené. Antonia Santilli jako svůdná gangsterská dcerka také mile překvapila. V každém případě se jedná o klenot ve svém žánru, v pomyslné oslnivosti srovnatelný s prvním dílem. O vynikající hudební stránku se postaral opět Luis Enriquez Bacalov jako v prvním dílu. Hodnocení zde je pak poměrně zarážející, u mě jasných 5*, jde jednoduše o špičku žánru. Oblíbený film Quentina Tarantina! ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

"třetí a poslední díl" - no super, na konci filmu řeknou, že bude pokračování, a i nedotažený závěr tomu nasvědčuje, a přitom je to závěrečný díl trilogie... Ill Boss, který mimochodem MIDO na svém dvd nazvalo prostě "Šéf", je syrovou gangsterkou, ve které se zase tak moc neděje a největší zpestření tak obstarává unesená dcera mafiána, která je docela spokojená, když má kolem sebe (a taky v sobě) tolik chlapů. Henry nepohne svalem ve tváři Silva to docela utáhne, a je docela škoda, že mu scénář nedovoluje postavit se přímo Richardu Contemu. Stopáž není dlouhá, ale chvílemi film zcela ztrácí na tempu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hodně brutální mafianská jízda vhodná na ráno, dopoledne i odpoledne. Na večer bych však doporučil jinačí program. Nejvíce mě zaujala scéna, jak se tam valí ten hlavní vrahoun v pelechu s tou nymfou a pak řekne " tejden se ti válím mezi nohama a venku se mě zatím všechno sere". Hold není nad realitu všedního dne. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dnes už dost vyčpělá a úsměvná italská gangsterka ze 70. let s drsoněm Silvou, jakými Fernando Di Leo proslul a ovlivnil jimi např. Johna Woo či Quentina Tarantina. IL BOSS patří ke třem Di Leovým nejznámějším filmům tvořícím tzv. Milieu Trilogy - velkoměstskou trilogii (dále MILANO CALIBRO 9 a LA MALA ORDINA), které si i napsal a obsahuje pro něj typickou brutalitu a sex. U nás vydalo na DVD MIDO se stylovým malovaným cover artem a fotkami z filmu jako jediným bonusem. Dobrá hudba a na konci opravdu zůstane naživu jen hlavní hrdina. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Lanzetta (Henry Silva) hneď na začiatku zastrelí jednou ranou z pištole súčasne dvoch rivalov. (GabrielGabko)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama