Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdiny ztřeštěné podívané je početná rodina Karafiátových, která se v nastupujících tržních podmínkách rozhodne zanechat dosavadního způsobu obživy (kradení smutečních věnců a jejich přetváření v umně vázané kytice) a začít podnikat. Světlo světa tak spatří svérázná cestovní kancelář Český ráj, postavená na geniálním nápadu nevozit chudé české turisty do zahraničí, ale naopak, bohaté cizince do Čech. Díky svérázné reklamní kampani se skutečně podaří v Paříži obsadit autobus pestrou směsicí Francouzů a vyrazit. Tím však podnikatelské starosti Karafiátových teprve začínají. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (373)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nemám moc ráda paní Růžičkovou, ale jsem schopná jí překousnout, když se jedná o kvalitní (nebo alespoń náznakem dobrý) film. Což tenhle ale není, spíš naopak. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jako ukázka trapnosti porevolučních podnikatelských snah (ať žijí strakaté košile, fialové obleky, bílé ponožky a mokasíny:)))) to není špatné, ale jako komedie teda nee. Ale pravdou je, že Roman Skamene tady skutečně perlí... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl i trapnější filmy, ve kterých se znemožnili naši známí herci. Tady bych řekl to není tak hrozné, jejich výkony jsou sice mdlé, ale film se (naštěsí - tady to myslím funguje) rozpadá na jednotlivé scénky, z nichž některé nejsou zase až tak špatné... ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Tak na tomto filmu si recenzenti museli smlsnout - a ani se jim nedivim - odpudivejsi priklad trapnosti jen tezko hleda konkurenci. ()

Anthony odpad!

všechny recenze uživatele

Všichni "tvůrci" patrně ztratili soudnost, když mohli vypustit do světa něco tak špatného. Růžičkovi i coby spoluautoři scénáře vytvořili snad nejdebilnější film, co jsem kdy viděl. ()

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších českých filmů porevoluční éry. Slunce, seno, fialky aneb ještě troškovatější, než kdyby to točil Troška...naprostý úpadek české kinematografie... Je k neuvěření, kam až paní Růžičková ve své herecké tvorbě dospěla...a taková to kdysi bývala hérečka... ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Obžerská mocnina série "Slunce, seno", mnohaúrovňová exploatace a produkční tunel maskované jako rozpustilá komedie. Jen škoda, že vtipy se omezují na toporné zoufalosti ve stylu Trnky brnky. ()

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát 1 hvězdičku za tu scénku s mikrovlnkou (policejnim radarem), ale to bych pak kvůli objektivnosti musel změnit skoro všechny odpady, co jsem tady rozdal a na to jsem moc línej... ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších filmů naší kinematografie a příklad naivního zlatokopectví soukromého producenta. Trapnost v něm obsažená má neskutečnou razanci. Doklad, že ti z filmařské branže, kdo v dávné minulosti pod dojmem zkušeností z první republiky usilovali o znárodnění filmového průmyslu s poukazem na nepatrný rozsah našeho trhu, měli v mnohém pravdu...Celkový dojem - někdy i nula od nuly pojde. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"TAK TOHLE JSEM VIDĚL NAPOSLEDY V SENEGALU." Po revoluci bylo lehce přerůžičkováno. SLUNCE SENO 2 (1989) a 3 (1991), TRHALA FIALKY DYNAMITEM (1992), FONTÁNA PRE ZUZANU II (1993), tam všude si Helena s jejím synem společně zahráli. U FIALEK, k nimž si i napsali námět a scénář a které produkoval kontroverzní brněnský podnikatel Rudolf Hošna (vůči kterému řešili tvůrci svoje pohledávky ještě několik let po premiéře), se člověk nemůže ubránit pocitu, že se jimi Růžičkovi pokusili zúročit popularitu, jíž dosáhli v sérii SLUNCE, SENO..., přičemž připomínají podnikatelské pokusy svých hrdinů, rodiny Karafiátovic. Nenáročná, ale aspoň ne nevkusná lidová komedie, která mě svou odzbrojující naivitou a morální čistotou baví a kterou mimochodem v dobové recenzi v Cinemě Fuka celkem pochválil ("V rámci svého žánru nepochybně zdařilý film"). "TAK KRÁSNĚ JSME SE NEVYSPALI OD TRANSPORTU DO TEREZÍNA." ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Proč doprdele musí mít někdo ambice udělat film jako Zdenda Troška a proč si doprdele někdo myslí, že přiblblej vesnickej humor je ta karta, na kterou se všechno vsadí a proč doprdele chce Helča Růžičkojc vytvořit o sobě představu, že je to tlustá vesnická bába, která je sympatická jako reklama na vojetou pneumatiku. Proč jsem na to koukal? ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Zase tak špatný tento film nebyl, ale nijak zvlášť mě nenadchl ani jsem se upřímně nebavila. Helenku Růžičkovou mám ráda, takže dvě hvězdičky :-) ()

sud 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná komedie, jakých těsně po revoluci vzniklo několik. Nebýt několika opravdu povedených gagů (prakticky všechny scény s Romanem Skamene), dopadlo by to ještě hůře. 35%. ()

Reklama

Reklama