Reklama

Reklama

Epizody(8)

Recenze (4)

rostsoft 

všechny recenze uživatele

Tento snímek se odehrává v době kamenné a jako kontinent si autoři vybrali Nový Zéland. Jedná se o výjimečný film z překrásné přírody a netypické doby. Tento originální snímek mně přijde jako velmi zdařilý, hlavně svou originalitou, ale i o zábavu není nouze. Boji se zvláštními zbraněmi té doby mě přijdou jako vítaná změna oproti klasickými střelnými a sečnými zbraněmi. Novozélandská kultura, hlavně ta pradávna je pro nás prakticky neznámá, což tomuto snímku taktéž dodává originalitu, navíc s prvky fantasy, což je přesně to, co se mi líbí. ()

Reklama

DarkDemon 

všechny recenze uživatele

No, proč ne i takhle to jde. Krásná příroda, divoké kmeny a narozdíl od See (které mě, ale bavilo o něco víc) trocha magie. Dokonce jsou některé ty divoženky celkem k nakousnutí. Scénář nic moc, ale hlavu i patu to má. O herectví škoda mluvit, tu partu ochotníků strčí do kapsy i jejich vzdálený příbuzný Momoa. ()

AmunRa 

všechny recenze uživatele

Z jedné strany je to profláknuté moderní fantasy o princezně, která za pomoci zabijáka hledá zlého čaroděje, který znemožnil mrtvým vstoupit do podsvětí. Z druhé strany se příběh odehrává na historickém Novém Zélandu mezi původními obyvateli a čerpá z maorské mytologie. Civilizačně se celý děj odehrává v době kamenné, takže je plný duchů, démonů, šamanů a bitek kamennými a dřevěnými zbraněmi. Hrdinové oblečení do kůží, peří a výrobků z rostlin pobíhají v nekonečném pralese od osady k osadě, přespávají na stromech a pojídají bobule. Celá zajímavost seriálu spočívá v (pro nás) zcela neznámém prostředí a kultuře. Pochopitelně to není vědecký dokument a do historické reality má bezesporu dost daleko, ale je to vítaný oddech od upírů zamilovávajících se v současném světě do lidí nebo v lepším případě pseoudostředověkých rytířů na koních. Co se mi podařilo dohledat, tak herci pocházejí z Nového Zélandu, ale kolik původní krve v nich koluje už se dá zjistit těžko. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama