Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh z počátku 17. století se točí kolem kouzelné lahvičky. Jediná kapka z ní může splnit jakékoliv přání. Každý majitel ji pak musí prodat někomu dalšímu, ovšem za polovinu ceny. Podle legendy ten, na nějž zbude poslední kapka, propadne peklu. (Filmbox)

Recenze (133)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Název sliboval víc, než Ráža nakonec nabídnul, nicméně 17.století plné hrdlořezů, katů propadlých hazardu a zanedbané stomatologické péče bylo vzhledem k možnostem vyobrazeno znamenitě. Potulný kejklíř Vyskočil si ještě vyskakoval, ale to chudák netušil, že krutý Osman Anife si už brousí tu svou tureckou šavli, co má ukrytou v dutině ústní.. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vcelku špinavě drsný historický příběh s lehkou mysteriózní zápletkou, ze kterého jsem měl jako dítě vždycky hrozně nahnáno. Televizní formát se nezapře, i když na něj je to i na tehdejší dobu velmi slušná práce, se zástupem dnes už z velké části nežijících herců. Snad jediný případ, ve kterém mi vůbec nevadí Michaela Kudláčková, která mi vždycky byla hrozně nesympatická, až protivná. Tady je naopak až skvělá. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No tohle je paráda, ta atmosféra 17 století je vynikající a sama zaplátka včetně konce se mě neskutečně líbila. Postavy jsou kvalitní z většiny sobecký, ale hlavní čín Magdaleny je pro mě absolutně nejemotivnější složka příběhu. Miša Kudláčková s Ivanem Vyskočilem skvělá dvojka, která vynikala i v obklopení tehdejších hvězd Národního divadla až jsem se dival, že takový pani herci, zde mají opravdu okrajové postavy. Další hodně zapomenutý klenot cs kinematografie. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dobová atmosféra, že by takú nevyčaroval ani Ridley Scott s rozpočtom 200 miliónov dolárov. Spočíva nielen v tom, že je tu všetko špinavé, pochmúrne a zablatené, ale hlavne v postavách, ktoré sú napospol nesympatické, sebecké, bezohľadné a poverčivými bludmi nasiaknuté primitívne svine. Detský film? Ani náhodou. Drsný a presvedčivý obraz počiatku 17. storočia s dobre napísanými dialógmi, spletitým príbehom a niekoľkými zručne natočenými a zostrihanými bojovými scénami. Akurát dej trochu skáče v priestore a čase, akoby sem-tam chýbala krátka scéna, ale v konečnom dôsledku aj vďaka tomu má film celkom svižné tempo. 7/10, ale mierne nadhodnotím, pretože mám dojem, že dnes nežije v tuzemsku tvorca, ktorý by mal gule a talent natočiť čosi podobné. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Přestože se toho ve filmu příliš mnoho neudá, atmosféra a střípky ze života obyčejných lidí postižených událostmi před třicetiletou válkou je vykreslena velmi hezky. Postavy jsou velice nesympatické a povahově pokřivené, v kontrastu s nevinností malé dívky. Nejvíce ale zaujmou propracované kostýmy a ponuré exteriéry, dokreslující celkově tíživou povahu snímku. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (12)

  • Žobrákov si vo filme zahrali členovia divadelného spolku Jablonský. Dali im staré handry a vyváľali ich v blate, ale režisérovi sa aj tak zdali málo špinaví, a tak maskérka jednej divadelníčke poliala vlasy a nechty olejom. (Raccoon.city)
  • Strunný nástroj vihuela, na kterou hraje/drnká Matouš Psík (Ivan Vyskočil), pochází ze Španělska a byla hojně používaná v Itálii v 15. a 16. století. Jde o předchůdkyni barokní kytary. Filmaři splnili autentičnost muzikanta, který ji na počátku 17. století mohl opravdu používat, na rozdíl od naší známé kytary, která přišla později. (horskejvlk)

Reklama

Reklama