Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh z počátku 17. století se točí kolem kouzelné lahvičky. Jediná kapka z ní může splnit jakékoliv přání. Každý majitel ji pak musí prodat někomu dalšímu, ovšem za polovinu ceny. Podle legendy ten, na nějž zbude poslední kapka, propadne peklu. (Filmbox)

Recenze (133)

Maq 

všechny recenze uživatele

Potenciálně dobrý scénář zasloužil vycizelovat a mnohem lepší produkci. --- Nevím co jste viděli, kolegové. Kostýmy dobové moc nejsou. Hudba určitě ne. A špičkoví herci, kteří si své role užívali? Copak tam měl někdo roli? S výjimkou Vyskočila, jenže ten nikdy špičkový nebyl. --- A najde se zde už konečně někdo, kdo má trochu jasno o pojmu "středověk"? Byl to rok 1611, vážení, 1611! Podle vás skončil středověk nejspíš až s dobytím Bastily, ne? ()

Lottr 

všechny recenze uživatele

Naturalistický, historický film, s perfektní dobovou atmosférou a tajemnou, až pohádkovou zápletkou. Nebezpečná středověká atmosféra na člověka přímo dýchá, jako by měl pár pasovských přímo za krkem. Bitvy jsou sice poměrně malé, ale za to na místní poměry krvavé a propracované. Pohádkový předmět dodává na tajemnosti a dává nám ochutnat i trošku víc, než jen středověký příběh. Protože špinavé a syrové prostředí, tu protíná druhá, snad až pohádková linie filmu s dětskou hrdinkou. Za povšimnutí stojí určitě hudba a herecké výkony, především pak Michaela Kudláčková a také vykreslení postav, kdy není nikdo v zásadě dobrý, ani zlý, stejně, jako tomu je v reálném životě. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Poslední propadne peklu je připomínkou časů, kdy filmové studio Barrandov fungovalo díky státním subvencím jako plnohodnotné filmové studio s leckdy docela ambiciózní žánrovou produkcí. Jakkoliv se v jeho případě trošku na mém vztahu ke snímku projevuje nostalgie, film snese přísná měřítka kladená na dobovou žánrovku. Tyhle projekty nikdy nepatřily mezi levnou záležitost a tohle nevypadá lacině. Řekněme si upřímně, kolik srovnatelné žánrové produkce u nás vzniklo od rozpadu produkčních skupin a privatizace Barrandova. Docela temná, dobrodružná podívaná z doby těsně předcházející třicetileté válce s talentovanou Michaelou Kudláčkovou v hlavní roli. Celkový dojem: 80 %. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vcelku špinavě drsný historický příběh s lehkou mysteriózní zápletkou, ze kterého jsem měl jako dítě vždycky hrozně nahnáno. Televizní formát se nezapře, i když na něj je to i na tehdejší dobu velmi slušná práce, se zástupem dnes už z velké části nežijících herců. Snad jediný případ, ve kterém mi vůbec nevadí Michaela Kudláčková, která mi vždycky byla hrozně nesympatická, až protivná. Tady je naopak až skvělá. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

V dětství pro mne tento film znamenal několik bezesných nocí, přesto jsem si ho oblíbil pro jeho ponurou, bezútěšnou atmosféru a především dokonalé vykreslení dobových reálií z časů vpádu pasovských, kdy Třicetiletá válka a její hrůzy již stály za dveřmi. Zaujala mne zejména dějová linie věnovaná postupně se ztenčující tlupě prchajících žoldáků, které si zahráli Zdeněk Srstka, Petr Oliva, výborný Boris Rösner a nad jiné vynikající Bruno O´Ya v roli jejich velitele. Třešničkou na dortu je účast Augustína Kubána, který zde vytvořil svým jedinečným způsobem postavu kata. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (12)

  • Žobrákov si vo filme zahrali členovia divadelného spolku Jablonský. Dali im staré handry a vyváľali ich v blate, ale režisérovi sa aj tak zdali málo špinaví, a tak maskérka jednej divadelníčke poliala vlasy a nechty olejom. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama