Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Proklínám vás, zkrkavčete!“ vyřkla matka (J. Hlaváčová) nad svými syny. Jaké nedozírné následky tato slova budou mít, netušil v první chvíli snad vůbec nikdo… Nenechte si ujít televizní zpracování známé pohádky B. Němcové o statečné Bohdance (M. Podhradská), která podstoupila nejtěžší zkoušky, aby vysvobodila svých sedm bratrů z krkavčí podoby… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (222)

Morien 

všechny recenze uživatele

Sakra, Michal Dlouhý je v té bílé košili tak androgynně sexy, že jsem úplně zapomněla na zbytek toho, co jsem chtěla napsat. Mimo jiné mě ale určitě napadlo, jak moc by se veskrze všem postavám hodila alespoň trocha vzdělání. Protože ti šeptající shrbení nepřemýšlející poddaní mi přijdou jako mnohem děsivější záporák než Ivana v celé své kráse, s blesky v očích a s Borisem v zádech. P.S.: HAPKA! ()

for-com 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit tuto pohádku... když jsem ji viděla poprvé, byla jsem malé dítě natěšené na vánoční dárky ... vůbec jsem nečekala něco tak depresivního a temného ještě k tomu v době (pro většinu) nejkrásnějších svátků v roce... místo evergreenů jako Pyšná princezna, Tři oříšky pro Popelku.. měla premiéru právě Sedmero krkavců.. a přiznám se, že jako dítě jsem z toho měla těžké spaní.. ale pohádka je to jisto jistě originální a herecké výkony byly úchvatné... z Chýlkové a pana Rösnera mi dodnes běhá mráz po zádech... jediné co vzbuzuje otázku je vhodnost/nevhodnost zařadit to jako hlavní pořad na Štědrý večer:) Hodnocení je na hraně tří a čtyř hvězd.. nakonec se přikláním ke třem (asi jsem se za tu řádku let ještě nevyrovnala s tím šokem) ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Dovedu si představit, že při premiérovém uvedení na Štědrý večer musely být nejen děti při pohledu na Chrta pěkně vystrašené, těm nejmenším bych film rozhodně nedoporučila. Dlouhý je ale ideální představitel princů, Chýlková si jistě vychutnala další zápornou postavu a Hapkova hudba skvěle dokresluje ponurou atmosféru. ()

Megynka 

všechny recenze uživatele

Je těžké dát nějaké hodnocení. Ač si občas říkám, že se to jako pohádka moc brát nedá, je jedna z těch nejlepších. Vlastně, dalo by se říct, že na ní vznikla má láska k hororům ... Ivana Chýlková zde odvedla naprosto úžasnou roli, stejně jako její poddaný Chrt. Nikdy nezapomenu na hudbu, stejně jako na strach, který jsem kdysi cítila ... ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Jejda, tohle bych teda za pohádku moc nevydávala. Kapánek drsné. Na oslavu vánoček se podle mě tento film vůbec nehodí. A co máte pořád všichni s "Bohunkou", to je přece Bohdanka, ne? Ale možná jsem hluchá :), služebnou jsem také celý film považovala za Johanu a ona to byla Jolana. Rösner jako Chrt byl správně uvrčenej, Chýlková byla temná a zvráceně zlá a na Dlouhém jsem mohla oči nechat. Skutečně film poněkud těžšího kalibru, který na plátně děsí mnohem více, než jako pohádka, kterou vám rodiče čtou na dobrou noc. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Mária Podhradská hrála pouze ve dvou TV filmech, přičemž oba byly shodou okolností pohádky. V obou se pak setkala s Igorem Ondříčkem. Druhým byl o dva roky později snímek Sen o krásné panně (1995). (hermiona)
  • Bratři coby krkavci sídlí na zřícenině hradu Boskovice, kde je také Bohdanka (Mária Podhrdská) nalezne. (salahadin)
  • Pohádka se natáčela na jižní Moravě, v lednicko-valtickém areálu a v prostorách Janova hradu a hradu Pernštejn. Záběry z Bohdanina (Mária Podhrdská) domova byly natočeny ve skanzenu na Veselém kopci. (Saur.us)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama