Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1965 vznikl podle scénáře Václava Nývlta (zároveň autor předlohy „Dva miliony svědků“) a pod režijním vedením Evy Sadkové kriminální snímek, kde vyšetřovatelé Suda (R. Lukavský) a Koval (J. Tříska) stojí tváří v tvář případu vraždy, která se udála doslova v přímém přenosu. Při premiéře původní televizní detektivky „Případ pro tři vrahy“ dramatika Petra Tarantíka (M. Macháček) je ve studiu zabit elektrickým proudem před očima miliónů diváků, celého štábu i ostatních účinkujících herec starší generace Faltys. Každý z mnoha přítomných může být pachatelem. Motiv však měli jen někteří. Například architekt Balabán (R. Hrušínský), milenec Faltysovy ženy (I. Kačírková), asistent režie Číž (V. Olmer), jenž stál o jeho chráněnku Jindřišku (J. Břežková), nebo herec Ajm (J. Holý), jehož k zavražděnému pojilo silné nepřátelství… (Česká televize)

(více)

Recenze (46)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Vražda se stane v přímém přenosu v Československé televizi. Policie se okamžitě ujímá vyšetřování a během filmu se seznámíte s celým štábem. Každý je trochu podezřelý. Vyšetřuje dvojice Lukavský - Tříska. Lukavský jako starý vážný detektiv krotí divokost mladého Třísky. Dosti mdlé herecké výkony až na Luďka Munzara. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Tajemstvím úspěchu je začít..“ (Agatha Christie). „U mě ale ne..“ (kapitán Suda). Formální experiment, kdy v sevřeném prostředí probíhají konfrontační dialogy a mezi kumštýřskými opilci a intelektuálními cizopasníky se hledá vrah, jehož motivy mohou být od klasické žárlivosti až po navýšení tvůrčího kapitálu. Monstrózně obsazené, občas vypadávající z tempa. Být na místě inspektor Columbo, náramně by si to užíval včetně rekonstrukce.. Morálně pochybní tam byli víceméně všichni, ale mě zajímá, jestli Drápal do Pekelné knihy hříchů zapsal i sám sebe..? ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Detektivka na jedno použití, dá se shlédnout, herecké výkony standardní, ale jinak velmi statické, takřka televizně inscenační, odehrává se to v několika interiérech; zápletka smrti slavného herce v přímém přenosu může zaujmout snad jen historickou připomínkou začátků naší televize, kde šlo všechno hned do éteru, konečný herostratovský motiv vraždy je nedůvěryhodný. Kdo jednou viděl, asi už nebude toužit si to zopakovat, ale vidět se to dalo. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

„Kdo se nechce dočkat příště, aby ve tmě dostal šach, musí nutně změnit hřiště, nebo vědět kdo je vrah,“ zpívá v úvodní chytlavé bigbeatové písni Pavlína Filipovská. Kdo byl oním vrahem v přímém televizním přenose mě do poslední chvíle nějak nedošlo, i když možná (s ohledem na zvolený název filmu) i mohlo. Tahle detektivka je každopádně rozehraná velmi zajímavě s několika možnými podezřelými a především s plejádou skvělých herců (i v malých rolích). Herecky zaujme především (v jedné z pro něj typických rolí podivínů) Miroslav Macháček a v menší roli opilého svědka Luděk Munzar. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Stylový a vskutku originální krimifilm, kterému by možná slušel mnohem víc elegantní Exner, než odměřený Lukavský, ale budiž. Televize jako fascinující médium, kde vražda znamená senzaci. Filmaři jako spolek ambiciózních dravců, kde nikdo nezná bratra. Doba, kdy se odvážně a směle rylo do socialismu s (ne)lidskou tváří. Škoda, že příběh sám je překombinovaný tak, že divák v tom plave jak špunt na rozbouřeném moři. Eva Sadková naštěstí vsadila na tváře populárních herců, kteří nad tím vším rychle získávají převahu a válí to na nás mistrovsky. Vynikající Hrušínský, uhrančivý Macháček, Munzar, Olmer, Kačírková a především neodolatelný Tříska jako zbrklý začínající kriminalista. A ten bigbeat! ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Jan Tříska (1936 - 2017)

Jan Tříska (1936 - 2017)

25.09.2017

Po nešťastném pádu z Karlova mostu zemřel ve věku osmdesáti let herec Jan Tříska, celoživotní oblíbený představitel shakespearovských rolí. Jeho touha stát se tanečníkem vzala za své, když mladého… (více)

Reklama

Reklama