Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film se odehrává v malém texaském městečku Frontera, které leží blízko mexických hranic a jehož obyvatelstvo tvoří potomci černých, bílých i domorodých Američanů, stejně jako mexických přistěhovalců (ať už legálních či ilegálních). Šerif Sam Deeds, jenž vykonává svůj úřad ve stínu legendy svého otce, vyšetřuje čtyřicet let starý zločin, který i po takové době dokáže ovlivnit osudy lidí v městečku. Jeho obětí se stal někdejší šerif Wade, který svého postavení zneužíval pro vlastní prospěch. Deeds postupně odhaluje po léta skrývané souvislosti, v nichž klíčovou roli sehrál i jeho otec. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film, který se chvíli tváří jako thriller, něco ve stylu "Mlčení jehňátek", ale po nějaké době se to změní a vy sledujete něco, co je hodně podobné komiksu "Skalpy". Má to podobný náboj i podobné řešení témat, kdy navíc dostáváte celkem zajímavý případ, jehož pointa je docela nečekaná, i když ne přímo odzbrojující. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa hodnotí americký film určený výhradne pre domáce publikum, navyše aj umelecky vyhranené. Lone star je veľmi komorný, dlhý melancholický film, ktorý hodnotím takto vysoko až po tom, čo sa mi rozležal v hlave. Môže sa vám stať, že ho po hodine vypnete, že vás nezaujme a budete sa nudiť. Možno by to bola chyba. Pohľad na život obyvateľov na americko mexickej hranici (rasizmus, vzťahy a pod.) na ploche 135 minút chce od diváka interaktívny prístup. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Osamělá hvězda je o pátrání současného texaského šerifa po 40 let staré vraždě nositele nalezené kostry, je i o dnešním soužití černých, rudých a bílých angloameričanů a hispánců, civilistů i vojáků, je taky romancí o zakázané staré lásce a o vině a trestu. V průběhu vyšetřování je odkryto mnoho dalších kostlivců ukrytých v multikulturálním Riu na hranici s Mexikem. Možná, že tomuto kritiky vysoce oceňovanému filmu (celkem 23 cen) chybí pro běžného diváka více napětí a do půlky filmu i více přehlednosti. Na druhou stranu film je hlubokým a citlivým ponorem do dnešní US společnosti. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=gEEP4gvABxI ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Kromě na Oscara nominovaného scénáře a obecně výborných hereckých výkonů je ozdobou filmu zejména nápaditý střih. Po obsahové stránce je "Osamělá hvězda" snímkem který na "detektivním" podkladě - pátrání po totožnosti kostry nalezené v poušti a okolnostech smrti dotyčného - ilustruje složitost mezilidských vztahů na pomezí Texasu a Mexika, komplikované soužití bělochů, hispánců, afroameričanů a indiánů, ale i často napjaté vztahy mezi různými generacemi nebo sociálními skupinami. Šerif Deeds při svém pátrání nakonec dojde k odhalení pravdy o dávném zločinu a zároveň v minulosti svého otce narazí na skutečnosti, které mají k jeho vlastnímu životu mnohem užší vztah, než si dokázal představit. Samotný závěr se vymyká vžitým společenským zvyklostem, ale sympatie diváka budou patrně na straně těch, kdo se (byť zprvu nevědomky) postavili tradičním morálním tabu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser John Sayles natocil tymto svoj najlepsi film, ktory ostatni asi nepochopili alebo nechceli pochopit. Nevermind, kazdopadne len velmi nerad sa stotoznujem s istym Madsbenderom, ktory je navyse adminom tej hnusnej odpornej smradlavej zumpy zvanej filmova teoria. S tym ja nechcem nic mat - s tou teoriou myslim. Obavam sa, ze tejto Madsbenderovej vete nerozumiem : "Ide o prekvapivo komplexné dielo tematicky (prisťahovalci, pašovanie ľudí cez hranice, konflikty medzi Američanmi a Mexičanmi, rozpor medzi pravdou a oficiálnou verziou dejín, černošská komunita, história niekoľkých rodín, nelegálne podnikanie, korupcia, štátna služba v polícii a armáde, a napokon samotné osobné línie) i naratívne (k celej rade postáv sa viažu flashbacky, ktoré sú s líniou z prítomnosti previazané pomocou skrytých strihov a kompozičnej nadväznosti)" - myslim si vsak, ze ide o nejaky premudrely a prechytraly odborny termin zas a znovu z tej odpornej zumpy zvanej filmova teoria. No nic, kazdopadne viem, ze nejake otazky a motivy z filmu ostali nezodpovedane, a tu nastupuje divakova fantazia, moze si to kazdy kludne zodpovedat. Kazdopadne herci hrali velmi dobre, najma som bol spokojny s Chrisom Cooperom /Marinak 2005, Bourne Identity 2002, Matewan 1987/, Elizabeth Pena /Rush Hour 1/ bola vyborna a vsimol som si aj Matta McConaugheyho /Cas Zbijet 1996, Interstellar 2014 a Amistad 1997/. Oplati sa sledovat rozpletanie skrytych suvislosti v mestecku blizko US- mexickych hranic. Fascinujuce, zaujimave, vyborne tempo, nuda bola stlacena na minimum - presne tak to mam rad : 89 % ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama