Reklama

Reklama

Detektivní příběh o záhadné ženě, která s sebou nese smrtelnou kletbu. Rok1925. Slibný mladý advokát Arthur Kidd (Adrian Rawlins) cestuje do Crythin Giffordu, aby vyřídil záležitost náhle zesnulé Alice Drablowé.Ve vlaku potkává Sama Tooveyho (Bernard Hepton), který popisuje paní Drablowou jako samotářku. Příští den je Arthur na pohřbu paní Drablowé pouze jedním ze dvou truchlících - mimo postavy postávající opodál a celé zahalené v černém. Jeho otázky na danou osobu jsou místními zodpovídány velice vyhýbavě a s hrůzou v hlase. Pouze neobydlený dům po paní Drablowé může odhalit tajemství strachu, který dopadá na všechny, jež ženu v černém spatří. (HBO Europe)

(více)

Recenze (72)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Tak po celkovém potěšení z nedávného remaku jsem se pustil do této britské televizní klasiky a musím uznat, že jde o kvalitně odvedenou práci. I když se nic velkého na plátně nekoná a interiéry domu nejsou ani zdaleka tak využity, jako je tomu u remaku, jde pořád o slušnou duchařinu s velmi zajímavým závěrem. Z celého díla je cítit televize na sto honů, ale pořád je to veliký úspěch. Neumím si představit, že by něco takového mohlo vzniknout v Čechách. Tři a půl hvězdy za povedený, i když ne zcela využitý námět. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ponurý příběh připomíná produkci studia Hammer ze 60.a 70.let. Gotická atmosféra visí ve vzduchu a záhrobní zlo čeká na svůj úder. Tvůrci si vystačili vcelku s málem, které je působivější než rozličné překombinované formálnosti a symboly. Postava ženy v černém stojící nehybně v krajině (hřbitov, prastarý hřbitov...vodní hladina!) je děsivější, než jakákoliv brutální akce. Když pak otevřeně zaútočí, její škleb s uhrančivýma očima se zaryje nadlouho do paměti. Cesta po hrázi k opuštěnému domu na blatech je z obou stran sevřena vodou, která se v čase přílivu přes ni přežene. Mlha se objevuje znenadání a je hustá jako mléko. Neklidný dům ožívá a cosi hrůzného se trpělivě připravuje na zásah. Kdo umře? Jaké neštěstí, jaká nehoda se stanou tentokrát? Konec je děsivý, ale logický... ()

Reklama

gumli 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá ducharina,dnes sa takéto príbehy už nerobia.Dobrý film od začiatku do konca.Aj keď sa tá žena v čiernom zjaví vo filme len párkrát,je to skvelý príbeh.Bez akýchkoľvek ďalších príšer,monštier a pod.Na filme vidno britskú horrorovú tradíciu.Ale niekomu to možno bude pripadať dosť staromódne.Jednoduché efekty,desivá atmosféra,mrazivé napätie,žiadna počítačová grafika ani žiadne gore,a predsa dobrý film.A dokonca je to TV produkcia. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Film je frcnutý pekným gotickým vizuálnom. Zo všetkých strán močiar a v strede dom, ktorý na diváka musí vplývať strašidelne aj z jeho temným exteriérom. Ma silný atmosferický výboj, hmlou sa nešetrilo, ale snímaním cintorína tiež nie. Film je z roku 89, ale vobec si nevypomáha trikmi, to tam dosť chýbalo. Žena v čiernom tu je tiež len sporadicky, ale keď už konečne je vidieť,tak má v sebe silnú dávku napätia. Atmosféra je tu vynikajúca, ale bez úmrtí to nemalo silu dlhodobo zaujať. Ja som tu nenašiel to, čo iný užívatelia, ktorý filmu švihli 5*. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli bych hodnotil jinak, kdybych nejprve neviděl vizuálně orgasmické a působivě atmosférické nové zpracování z roku 2012. Tahle TV záležitost mě ale příliš nenadchla. Nejen proto, že mi hlavní hrdina neustále připomínal legračního pana Palina z Monty Pythonů, ale hlavně film postrádal potřebnou dávku pochmurnosti, tíživost a melancholie, kterýmižto ušlechtilými vlastnostmi tak bohatě oplýval jeho moderní následovník. Ale je fakt, že z přízraku vdovy v černém bych si ještě někdy ve dvanácti ustříkl do pyjama (tedy strachem, ne vzrušením). ()

Zajímavosti (5)

  • Mezi knihou a filmovým zpracováním lze najít několik rozdílů. Například paní Kiddová (Clare Holman) se v knize původně jmenuje Kippsová. (Chatterer)
  • Herečka Fiona Walker, představitelka Madam Toovey, byla ženou režiséra Herberta Wise. (Chatterer)
  • Poprvé byl film vysílán na anglickém televizním kanále ITV na Štědrý večer roku 1989. (Chatterer)

Reklama

Reklama