Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karen McCannová si čekání v dopravní zácpě zkrátila telefonickým rozhovorem se svou dcerou, když vtom do domu vrazil záhadný útočník a dceru zabil! Absolutní hrůze však zdaleka není konec - policie sice vraha dopadla, ale díky procedurální chybě musela pustit na svobodu. A s tím se Karen nehodlá smířit! (oficiální text distributora)

Recenze (70)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Hodně mírný nadprůměr. Chybí tomu nějaký silnější celkový dojem, mnohdy bych i o něco přitvrdil, místy to nudí a bůhvíjak originální to fakt není, na začátku mi ještě výkon hlavní herečky přišel poněkud přehnaně hysterický, ale jinak se na to dívat dá, příběh kromě pár nelogičností je celkem v pohodě a pár scén tu dokonce dokáže zapůsobit, především finále. Do televize jako dělané a myslím, že ten film vyšší nároky ani neměl. Bohužel. 3* ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Možná kdyby byl lépe (uvěřitelněji) obsazený hlavní pár, stala by se z toho nadčasová bomba á la Taken. A taky by to s tou dceru muselo dopadnout trochu jinak, atraktivněji... Vlastně tohle je přesně ten problém. U Oko za oko po úvodní zápletce, která přijde teda možná zbytečně brzy, už víte, jak to celé dopadne. Kiefer byl ale fakt slizký a scéna v domečku a následná konfrontace s matkou patří k jedněm z jeho hereckých vrcholů tohohle filmu ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Jen procedurální chyba? V Americe to bývá... Nechej spát vraha, ať zalkne se svou duší... konat spravedlnost ti nepřísluší. A nebo oko za oko? Nadivoko... Kdo ví, snad se ti tím uleví. VŠAK! Svou druhou dceru ochránit, ať může žít, já vím... muselo to tak být." Palec nahoru zápasu se zlem, když systém společnosti selhává. Fandil jsem matce, celou dobu. Ne aby odpustila a nechala život poklidně křesťansky plynout naším krutým světem a nechat se pak "překvapit osudem" nebo čím to vlastně... jestli zahubí i její druhou dceru. Eliminace zla, to je povinnost rodičů. Bohužel jen jednoho konkrétního zla, celý svět se napravit nedá, vím. Tak jen doufám, že žiju v klidné zemi a nikdy nebudu já sám muset... ()

Demoiselle 

všechny recenze uživatele

Spíš nostalgická záležitost - první objevení Sutherlanda mladšího /poté následovala těžká obsese tímto pánem, zrovna díky téhle roli?/ a větší zážitek, kde se ve mě míchal hnus se vztekem a s napětím! Teď bych film hodnotila jinak, ale i když se na něj podívám, budu mít nepříjemně mravenčení v těle... ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

hmm, tohle byl obyčejný průměr. Velký vliv na kvalitu měli mužské role. Ed Harris byl otec od rodiny, který se příliš nepředvedl a nijak zvlášť mě neoslnil, Sutherland naproti tomu, v roli charizmatického a typického záporáka, byl zpestřením. Hlavní hrdinka byla zoufalá matka, která přišla o dítě, nicméně její chování vyznělo poněkud přehnaně a křečovitě, lehce mě znerovozňovala a iritovala. Typický americký příběh o mezeře v soudním systému a žena, která ne nebere jako odpověď. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • V knize je Karenovo příjmení Neuman, namísto McCann. (Nedhelborn)

Reklama

Reklama